Vztah otec vs dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10982
10.1.21 14:49
@Anonymní píše:
@Trojlístek také jsem vyrostla v nějakém modelu doma, ale v dospělosti naopak vím, že to takhle nechci. U něj je to naopak, přijde mu to normální, přirozené, nevím jak mu to jinak vysvětlit. S matkou nic moc extra vztah nemá a já to samé nechci pro své dítě jen už prostě nevím jak mu to mám vysvětlit, dost mě to mrzí.
Od tchýně žádné zastání nečekám, moc v lásce se bohužel nemáme, ona nechápe mě, že já chci pro svoji rodinu jiný život než v něm vyrůstali oni, a já zase nechápu ji, bohužel i když žádné pěkně vztahy mezi sebou nemají tak přítel se raději zastane ji, nebo naopak je zticha, když ona se do mě pustí aby nevyvolal žádné hádky, když jsem se zeptala proč se mě nezastane, tak mi řekl že mámu má jen jednu.. :oops:

Nechápu tedy, proč sis s někým takovým pořídila dítě. Tys v podstatě jen opsala a doplnila, co jsem ti napsala. Takže ty vše víš, tím pádem nechápu nač se ptáš. Ten chlap jiný nebude. Hážeš kus svého selhání na vlastní dceru, takže tvoříš další generační chybu. Fakt nechápu, k čemu tahle diskuse má vést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24830
10.1.21 14:51

Zcela vyjímečně budu DRSNÁ!! TAKOVÝ SOBECKÝ KRETÉN si nemá co dělat dítě a ty jsi pipi, pokud mu jen ustupuješ
tvé dítě totiž nemá Tátu, má jen Zploditele
to je dost velký rozdíl..
děti si dělají dva lidi a ti dva lidi se o to dítě mají starat.. nejen materiálně, ale i emočně!!
co se děje u vás je, jakoby došel cizí strejda na návštěvu
Hnus prostě..
můj manžel je celkem starý a i nemocný člověk… ale i když mu došly děti pozdě, vždy se o ně kompletně rád postaral (ačkoliv k tomu zvládl i svou dobře placenou práci a dokonce i občasnou brigádu!!) - a to klidně i celý den!! a s jiným týpkem bych do toho nešla..
takže tohle celé je v zásadě Tvůj problém!! v tom, že necháš veškerou péči sama na sobě..
hele, já třeba od roku chodila do práce a střídali jsme se s mužem, s DVOJČATY! ZVLÁDL do to celý den! včetně jídla.. úklid teda nic moc :-) ale prádlo pověsil a bordel zametl/vysál
s kým si děláte ty děti, holky!!??? PS : v té době jsme mobil používali asi tak 10 minut denně- jen odpovědi sms a nejnutnější volání… je to Vaše volba! a můžeš si za to sama.

Příspěvek upraven 10.01.21 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.1.21 14:52

Dcera za to přece nemůže, je to dítě a chce komunikovat s oběma rodiči. To je naprosto normální. Ale bohužel není normální, že otec si po příchodu z práce lehne a kouká na TV nebo do mobilu a dítě vnímá tak, že ho obtěžuje nebo ho ignoruje. A vzhledem k tomu, že to považuje za normální model a dává přednost své matce, jelikož tu má jen jednu (a mimochodem, kolik má partnerek a kolik má dcer?), tak bych viděla šanci asi už jenom v poradně.

• Citovat
  • Upravit
10982
10.1.21 14:54

Vůbec nechápu, proč spolu jste. Hádáte se, chlap k tobě nemá uctu, o dceru zájem nejeví a pokud ano je z toho konflikt. Což je logické, protože nabori jeho pohodlí, které je pro něj svaté. Tohle vaše soužití nemá s rodinu vůbec nic společného. Žijete sice spolu, ale pouze vedle sebe. Chlap trpí vlastní dítě a s tebou nehodlá diskutovat, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.1.21 14:55
@Lucy75 píše:
Zcela vyjímečně budu DRSNÁ!! TAKOVÝ SOBECKÝ KRETÉN si nemá co dělat dítě a ty jsi pipi, pokud mu jen ustupuješ
tvé dítě totiž nemá Tátu, má jen Zploditele
to je dost velký rozdíl..
děti si dělají dva lidi a ti dva lidi se o to dítě mají starat.. nejen materiálně, ale i emočně!!
co se děje u vás je, jakoby došel cizí strejda na návštěvu
Hnus prostě..
můj manžel je celkem starý a i nemocný člověk… ale i když mu došly děti pozdě, vždy se o ně kompletně rád postaral (ačkoliv k tomu zvládl i svou dobře placenou práci a dokonce i občasnou brigádu!!) - a to klidně i celý den!! a s jiným týpkem bych do toho nešla..
takže tohle celé je v zásadě Tvůj problém!! v tom, že necháš veškerou péči sama na sobě..
hele, já třeba od roku chodila do práce a střídali jsme se s mužem, s DVOJČATY! ZVLÁDL do to celý den! včetně jídla.. úklid teda nic moc :-) ale prádlo pověsil a bordel zametl/vysál
s kým si děláte ty děti, holky!!??? PS : v té době jsme mobil používali asi tak 10 minut denně- jen odpovědi sms a nejnutnější volání… je to Vaše volba! a můžeš si za to sama.Příspěvek upraven 10.01.21 v 14:53

Jezis! Ano! Tenhle mi tu chybel!
MELA SIS ROZMYSLET KOMU JSI ROZTAHLA NOHY! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.21 14:56

@Ms.Ragdoll ne nebojím, já nechci aby to vyznělo, že po ní křičí denně to určitě ne, spíš jsem chtěla poukázat na problém v komunikaci, že není schopen ji vnímat dát ji plnou pozornost a poslouchat co mu vlastně malá říká, a že už to došlo tak daleko, že když malá něco potřebuje tak raději běží zamnou než za tátou který zrovna sedí vedle ní.
Já nevím jak na něj víc " dupnout ", vysvětlování k ničemu nevede.

• Citovat
  • Upravit
24830
10.1.21 14:58

@VitaminC ANO
promiň, ale mám tento názor..
udělat si dítě je totiž strašně snadné.. horší je ho dobře a kvalitně a s láskou vychovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
10.1.21 14:59
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll ne nebojím, já nechci aby to vyznělo, že po ní křičí denně to určitě ne, spíš jsem chtěla poukázat na problém v komunikaci, že není schopen ji vnímat dát ji plnou pozornost a poslouchat co mu vlastně malá říká, a že už to došlo tak daleko, že když malá něco potřebuje tak raději běží zamnou než za tátou který zrovna sedí vedle ní.

Samozřejmě, že nevede. Pro něj je to normální, žil v tom celý život, než jsi se ho ty ujala. Ty a dcera jste pouze domácí doplněk, kterého si neváží a který otravuje. Co nechápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
10.1.21 15:04

Já si myslím, že s ním to jinak nebude.
Ono chodit do práce a jinak nic je vlastně hrozně výhodné. Česká společnost toto umožňuje a muže v tom vesměs podporuje.
Nemyslím si, že ho změníš, jemu to jinak nevyhovuje.

Příspěvek upraven 10.01.21 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
10.1.21 15:09
@Anonymní píše:

Pak je zbytečné cokoli psát. Takového sis ho vybrala, takový je a řešit to razantněji nechceš a bojíš se. Je opravdu smutné, že v tom musí žít ta holčička, ta si to totiž nevybrala, za tu jsi rozhodla ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.1.21 15:10

Zádrhel je bohužel na straně tvého muže. Je sice pěkné, že chce mít svůj klid, ale to si jaksi neměl pořizovat rodinu. A bez toho aby s dcerou trávil aktivně svůj čas a hledal k ní cestu fakt ubližuje vám všem.

Máte kolem sebe nějaké rodiny s dětmi podobného věku, kde by se tvůj muž naučil fungovat jako aktivnější otec? Když uvidí jak to dělají jeho známí, tak se třeba něco přiučí. V rámci pandemie je to naprd, ale třeba na léto jeďte někam na nějaký tábor pro rodiny s malými dětmi.

Ideálně od nějaké organizace z vašeho města - abyste pak s účastnky snáze zůstali v kontaktu.

A ještě špatná zpráva - tvoje dcera ví že se hádáte, nejde to před ní utajit a teda téměř jistě se cítí provinilá že není dost dobrá, aby ji tatínek miloval.

Bohužel to fakt je potřeba řeši - je to špatně snesitelné pro vás všechny.

Konstruktivní řešení je začít s mužem chodit do rodinné poradny - to se mu nebude chtít. Ale můžeš tam zajít ty sama a ve větším klidu a s průvdocem projít co vlastně chceš, nechceš a jaké máš možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.1.21 15:10

Vy jste spolu před dítětem nežili? Nevěděla jsi, jaké má zvyky a jak se chová? Tvůj přítel dítě chtěl? Nebo jsi ho chtěla hlavně ty? Jak fungujete, když jsi třeba nemocná? Stará se nebo nemáš nárok a musíš se postarat i kdybys byla na smrtelné posteli? Sorry, jestli se pletu, ale přijde mi to, že on dítě nikdy nechtěl, jen ho to otravuje, chce mít ženskou jako služku, protože je na to zvyklý od rodičů. Tohle je podle mě minimálně na rodinnou terapii, ale pochybuji, že ho tam dostaneš, protože bude přesvědčený, že on nic nedělá špatně, protože v tom tak vyrůstal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.1.21 15:11

@Lucy75 To prece nikdo nepopira, ale libi se mi, jak se da vsechno hodit na zenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.1.21 15:13
@Anonymní píše:

Dupnout si nepomůže - to povede jen k ostřejšímu konfliktu. Tvůj muž má před sebou docela těžkou cestu, přiznat si že tedy jeho výchova mu nedala dostatek kompetencí k tomu, aby dokázal fungovat jako otec, co svoje děti nezraňuje. On jako malej kluk téměř jistě taky přístupem svého otce dost trpěl a nedokázal to zpracovat a teď to replikuje.

Aby se to změnilo tak vlastně potřebuje nejprve ošetřit staré rány toho malého kluka a pak se sám popasovat s rolí otce.

To fakt je těžké a násilím to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
10.1.21 15:20
@VitaminC píše:
@Lucy75 To prece nikdo nepopira, ale libi se mi, jak se da vsechno hodit na zenu.

Jenže ona věděla, do čeho jde. Přesně věděla co nechce a stejně to udělala, vůbec téhle analogii nerozumím… Jen to tedy odnese ta malá. Všemu tomu co popisuje šlo předejít. Najít si někoho vhodnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí