Vztah otec vs dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12938
10.1.21 15:27
@Trojlístek píše:
Jenže ona věděla, do čeho jde. Přesně věděla co nechce a stejně to udělala, vůbec téhle analogii nerozumím… Jen to tedy odnese ta malá. Všemu tomu co popisuje šlo předejít. Najít si někoho vhodnejsiho.

Kdyby si tady v Česku hledali kvůli této vlastnosti ženy někoho vhodnějšího, tak je použitelných podle mě pod 50% mužů a to hodně pod 50%.
Tohle mi vždy přijde jako nereálný návrh, který nebere ohled na realitu toho, co je v nabídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
10.1.21 15:57
@Sany80s píše:
Kdyby si tady v Česku hledali kvůli této vlastnosti ženy někoho vhodnějšího, tak je použitelných podle mě pod 50% mužů a to hodně pod 50%.
Tohle mi vždy přijde jako nereálný návrh, který nebere ohled na realitu toho, co je v nabídce.

Leckdy se s tím, ženy smíří a než aby byly bez vztahu, tak berou co je, většinou tedy litují. Zakladatelka přesně věděla co nechce. Tudíž mi ten návrh až tak nereálný nepřijde.

Žádný tak otřesný průzkum ohledně potencionálních otců jsem neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.1.21 15:58
@Sany80s píše:

Kdyby se ženské tak často „nesmiřovaly“, tak by možná chlapi měli motivaci být lepší. Přijde mi, že dnes je každá druhá s někým naprosto nevyhovujícím, jen proto aby nebyla sama. Ráda zavře oči nad evidentními chybami, protože má pocit, že jí ve třiceti ujíždí vlak a čeká se od ní, že už bude mít ten vážný vztah a rodinu. Radši mít dítě s někým absolutně nepoužitelným pro život, protože jinak přece bude mít nálepku kariéristické mrchy. :roll: Pak to takhle vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12938
10.1.21 16:10
@Trojlístek píše:
Leckdy se s tím, ženy smíří a než aby byly bez vztahu, tak berou co je, většinou tedy litují. Zakladatelka přesně věděla co nechce. Tudíž mi ten návrh až tak nereálný nepřijde.Žádný tak otřesný průzkum ohledně potencionálních otců jsem neviděla.

Tady nejde o výzkum, stačí vnímat, jak to kdo má.
Těchto typů je hodně. Je to dáno výchovou a společenským klimatem.
Já to tak nemám, protože i v těch dávných dobách jsme to tak doma neměli, takže jsem prostě požadovala víc. A měla jsem to štěstí, že jsem na vhodného partnera narazila dost brzy.
Kdybych to štěstí neměla, musím se spokojit s méně přijatelným exemplářem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
10.1.21 16:21

@Sany80s samozřejmě, že kolem sebe vnímám různé modely rodin. Naštěstí ty, kdy se otec o dítě stará jako tatínek, je naštěstí stále dost a v mém okolí převládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12938
10.1.21 16:27
@Trojlístek píše:
@Sany80s samozřejmě, že kolem sebe vnímám různé modely rodin. Naštěstí ty, kdy se otec o dítě stará jako tatínek, je naštěstí stále dost a v mém okolí převládají.

To si myslí hodně lidí, ale je hodně velký rozdíl v tom, jak se muži chovají navenek a jak se potom chovají doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
10.1.21 16:46
@Sany80s píše:
To si myslí hodně lidí, ale je hodně velký rozdíl v tom, jak se muži chovají navenek a jak se potom chovají doma.

No, taky dost záleží jak dlouho ty rodiny znám, takže nějaká přetvářka ve vztahu k dětem už by se provalila. Nemám potřebu ti tady vyvracet tvé postoje. Samozřejmě, že existuje to co popisuje zakladatelka, nicméně nebudu tvrdit v jaké míře. Diskusí na tohle téma je tu dost. Lidé se většinou svěřují s tím co je v životě trápí o pozitivních věcech se moc nepíše a už vůbec ne tady. Ale z diskusi na emiminu, kde převládá negativum nebudu přeci vyvozovat, že toho negativního je více, poněvadž v mém životě pozitiva převažují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
10.1.21 17:39

Já mu rozumím. On nemá, co by si s ní povídal. Teď se neurazte, prosím, ale většina dětí vykládá hrozné hovadinky, které vůbec nikoho nezajímají. Maminky jsou na to uzpůsobené, dokážou věnovat tu pozornost i úplné kravině a to třeba dvě hodiny v kuse. U otců to tak samozřejmé není. Otec se musí hodně přemoct, aby nedal najevo, že ho to vůbec nezajímá. Ale měl by, aby jí neubližoval. Dcera by neměla poznat, že by byl raději, kdyby si šla hrát do pokoje a nechala ho věnovat se interakci s dospělými, se kterými si má co říct - i kdyby to bylo jen přes mobil.

Za mě tedy je nutné si promluvit s manželem. Vysvětlit mu, že to chápete, nezlobíte se na něj, ale že dcerka to ve svém věku nechápe a trápí ji to. Takže kdyby se mohl alespoň třeba na chvíli každý den přemoci a popovídal si s ní, nebo si s ní hrál, bylo by to snad dostačující…

A jinak bych se nebála, že jim to nutně zničí vztah. Můj táta si taky nikdy neuměl hrát s dětmi, neuměl je poslouchat a povídat si s nimi o kravinách. Vlastně si nepamatuji, že bych si s ním byť jednou hrála, nebo mu něco vyprávěla. Společnou řeč jsme našli až jako dospělí. A vztah máme teď moc pěkný. Máme podobnou povahu. Já si taky neumím povídat s dětmi a hrát si s nimi, takže ho plně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
10.1.21 17:52
@Anonymní píše:
@VitaminC nejsem si jistá, on v tomhle modelu vyrostl, maminka běhala kolem děti, tatínek celý den v práci, když přišel domů nic nemusel, "jen " vydělat peníze aby uživil rodinu, děti si nijak nevšímal a komunikace u nich nebyla žádná, do dnes když jezdíme k tchýni na návštěvu, tak je většinu ticho, nebo se baví mezi sebou jen dospělý, dítěte si moc nevšímají :oops:
Nedávno do mě rypala i tchýně, asi si přítel stěžoval, mám být prý ráda že vydělává peníze, že má v dnešní době práci a nic víc po něm nemám chtít. :oops:

Potom ale přeci dává smysl, že se chová, jak se chová. Co jste si myslela, že se stane, až budete mít děti? Že se začne chovat podle vašich představ, když tak nikdy nežil a vůbec neví jak na to? Jemu jeho chování přijde stejně samozřejmé jako vám to, že by se měl dceři věnovat. Těžko ho přemluvíte ke změně. Jeho rodina navíc bude stát za ním… Nezmění to, pokud sám nebude mít pocit, že něco dělá špatně… Každá ženská by se měla pořádně zamyslet nad rodinným modelem, ve kterém její přítel vyrostl, než se rozhodne s ním mít rodinu. Protože přesně tak se on bude chovat v té vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
10.1.21 18:07
@DeeDee.518 píše:
Já mu rozumím. On nemá, co by si s ní povídal. Teď se neurazte, prosím, ale většina dětí vykládá hrozné hovadinky, které vůbec nikoho nezajímají. Maminky jsou na to uzpůsobené, dokážou věnovat tu pozornost i úplné kravině a to třeba dvě hodiny v kuse. U otců to tak samozřejmé není. Otec se musí hodně přemoct, aby nedal najevo, že ho to vůbec nezajímá. Ale měl by, aby jí neubližoval. Dcera by neměla poznat, že by byl raději, kdyby si šla hrát do pokoje a nechala ho věnovat se interakci s dospělými, se kterými si má co říct - i kdyby to bylo jen přes mobil.

Za mě tedy je nutné si promluvit s manželem. Vysvětlit mu, že to chápete, nezlobíte se na něj, ale že dcerka to ve svém věku nechápe a trápí ji to. Takže kdyby se mohl alespoň třeba na chvíli každý den přemoci a popovídal si s ní, nebo si s ní hrál, bylo by to snad dostačující…

A jinak bych se nebála, že jim to nutně zničí vztah. Můj táta si taky nikdy neuměl hrát s dětmi, neuměl je poslouchat a povídat si s nimi o kravinách. Vlastně si nepamatuji, že bych si s ním byť jednou hrála, nebo mu něco vyprávěla. Společnou řeč jsme našli až jako dospělí. A vztah máme teď moc pěkný. Máme podobnou povahu. Já si taky neumím povídat s dětmi a hrát si s nimi, takže ho plně chápu.
:zed: to, že jsi takto nastavená a zažila sis naprosto totálně neempatického Otce absolutně NEZNAMENÁ, že jsou takto nastavení všichni muži! Co píšeš, je totální nesmysl a neplatí vůbec generálně. Znám spoustu chlapů, co umí s dětma skvěle blbnout, osobně je znám třeba z táborů a středisek volného času či ze školy (učitele to po pár letech semele, pravda.. většinou…) a jsou to parádní muži, kteří umí dětem vymyslet hry, soutěže, zábavu či jen doma zabavit - třeba i s partou kamarádů…

to, žes to (bohužel) nezažila ty, neznamená, že se mužům má dát obecný Pardon na „neposlouchání a nevěnování se dětem!“ - to snad ani nemůžeš myslet vážně, tak tupé genderové klišé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.1.21 18:39

Je mi moc líto holčičky. Víš, jak jí to poznamená? „Nejsem dost dobrá na to, aby si mě táta všímal.“ Nevim, já bych ho asi poslala do háje, pokud absolutně nereaguje a není schopen sebereflexe, tak nejspíš ani nebude ochoten na sobě pracovat s odborníkem. Lepší žádnej táta než tenhle cizí strejda.
Každej - i „uzpůsobené maminky“ :roll: - má někdy chvíle kdy už jim ty děti fakt lezou na nervy, nebaví je jejich nekonečné vykládání páté přes deváté, ale tak to není důvod dítě setrvale čtyři roky ignorovat.
Manžel byl s dcerou rok a půl na rodičáku, teď má dcera taky čtyři roky a s tatínkem jsou jedna ruka, hrajou deskovky, zvládnou spolu celej víkend sami když já chci jet někam s kamarádkou, když ji ukládá tak čte pohádky, promítají si obrázky na zeď a vymýšlejí pohádky, povídají si… Fakt chuďátko tvoje dcerka, přála bych jí taky takovýho tátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
10.1.21 18:40
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll ne nebojím, já nechci aby to vyznělo, že po ní křičí denně to určitě ne, spíš jsem chtěla poukázat na problém v komunikaci, že není schopen ji vnímat dát ji plnou pozornost a poslouchat co mu vlastně malá říká, a že už to došlo tak daleko, že když malá něco potřebuje tak raději běží zamnou než za tátou který zrovna sedí vedle ní.
Já nevím jak na něj víc " dupnout ", vysvětlování k ničemu nevede.

No příště ji pošli na poštu zaplatit elektriku, nebo něco vyřídit. Co od toho malého dítěte chceš proboha!!! Ona má ve čtyřech letech řešit problémy se svým dospělým otcem, který má X let a X zkušeností, které ta holka nemá. Jsi normální? Ty jí máš být oporou. Táta na ni kašle a ty ji pošleš pryč, protože už na ni nemáš nervy. Do babyboxu už se nevejde? Možná by jí u někoho jiného bylo lépe, než u vás. Ta holka bude mít u vás těžký život, jestli se nevzpamatujete. Za rodiče mít dva studený čumáky, na to se dítko klepe každý den od rána do večera.

• Citovat
  • Upravit
76904
10.1.21 18:49

Chudák holčička, proč jste si ji pořizovali? bylo to nedopatření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.1.21 19:55

@LadyLaggg naprosto souhlasím a děkuji bohu, že jsem nedopadla stejně, protože jsem k tomu měla setsakramentsky blízko. Naštěstí mě z takového nevyhovujícího vztahu vysvobodil můj současný manžel, se kterým čekáme druhé dítě a to je táta jak má být. A manžel taky, zastal by se mě kdykoliv před kýmkoliv a to stejné dělám já pro něho. Je mi zakladatelky líto, i když vím, že to ji nespasí, s některými mužskými prostě opravdu hnout nejde, ona se s tím třeba smíří, ale to dítě bude poznamenané na celý život. Je jen otázka, jestli (pokud by nedošlo ke změně), bude jako táta a převezme si tohle stanovisko vůči dětem za své a jako „normální“ nebo to pro něj bude jako odstašující případ a v dospělosti udělá vše, aby nedopadla stejně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
10.1.21 20:01
@LadyLaggg píše:
Kdyby se ženské tak často „nesmiřovaly“, tak by možná chlapi měli motivaci být lepší. Přijde mi, že dnes je každá druhá s někým naprosto nevyhovujícím, jen proto aby nebyla sama. Ráda zavře oči nad evidentními chybami, protože má pocit, že jí ve třiceti ujíždí vlak a čeká se od ní, že už bude mít ten vážný vztah a rodinu. Radši mít dítě s někým absolutně nepoužitelným pro život, protože jinak přece bude mít nálepku kariéristické mrchy. :roll: Pak to takhle vypadá.

Vidím to taky ve svým okolí. Ne teda vždy, ale často. Raději s někým být, než bydlet a platit nájem sama. Nejhorší ale je smýšlení těchto lidí, kteří mi neustále mají potřebu cpát, že přeci nemůžu být spokojená, když dlouhodobě žiju sama a neplánuju dítě. Neustále poslouchám (od těchto typů lidí), jak je to pouze moje póza, a že kdybych měla lepšího chlapa, mám už dávno rodinu a bydlím s chlapem. Já už se tomu musím jen smát. Nejlepší na tom všem je, že typickou představitelkou je matka, která měla dítě ve dvaceti a v pětadvaceti už byla rozvedená..

Takže jako bezdětná mohu pouze plevelit tuto diskuzi, páč i podle mnohých matek jsem jako bezdětná vlastně zbytečná a o životě vím prd :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí