Vztah s vozíčkářem?

Anonymní
13.5.17 11:23

Vztah s vozíčkářem?

Milé maminky, Prosím o radu, možná zkušenosti. Žiji v nefunkčním vztahu, mám jedno dítě školkového věku. Teď jsem potkala super chlapa, o pár let staršího, rozumím si s ním jak s nikým, řekla bych, že je to vzájemné. Je rozvedený, má také jedno dítě. Jen to má jeden háček, 4 kolečka. Je kvadruplegik. Celkem samostatný, má rodinu, která mu pomáhá. Kdyby nebyl postižený neváhám a jdu za ním. Netuším, jaký je život s vozíčkářem, žádného jiného neznám. Také nejsem na tom zdravotně úplně nejlépe. Do budoucna mu třeba nebudu moct pomáhat do kopce, o ostatních věcech ani nemluvím. Já prostě nevím, táhne mě to kněmu strašně moc, zamilovala jsem se, ale mám strach, že to nezvládnu. Znamenalo by to pro mě stěhování k němu. Mí rodiče bydlí daleko i teď, nejsem tedy zvyklá na jakoukoliv pomoc nebo hlídání ale s ním bych se musela asi starat komplet o vše. Pomáhat jemu a chodit do práce, mám jen ČID a zároveň se vypořádat i se svými zdravotními problémy, které jsou trvalé a budou se zhoršovat. Je tu ještě mé dítě, které je taky malé a potřebuje taky mou péči a pozornost. Partnerky vozíčkářů, jak to zvládáte, do čeho bych šla?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2258
13.5.17 11:59

Nejsem v takové situace, ale hodně by mi v tomto případě záleželo na tom jaký je ex otec. Pokud by byl dobrý, tak bych do toho šla, pro dítko bude určitě super vidět, jak to vypadá v milující se rodině a holt případné výlety, nebo jinou pro tebe/vás už moc náročnou zábavu by pak zajíšťoval on. Pokud za moc nestojí a ty sama máš ID asi bych stála „pouze“ o vztah ale ne o společné bydlení.
Je to těžká volba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
13.5.17 12:08

Problém bych ve vztahu s ním neviděla, pracují i s vozíčkáři a jsou opravdu tací, kteří opravdu péči nepotřebují, ale problem je možná tvůj zdr.stav,když bys měla prognózu, že se sama o sebe zvládneš postarat, tak asi v pořádku, ale kdyby jsi měla takové vyhlídky, že budeš sama jednou potřebovat pomoc…Ale zase citům neporucis a já bych do toho šla :) když ho miluješ ;(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
13.5.17 12:22

Chápu dobře, že nehýbe ani rukama??? jak může být samostatný? nebo je má ochrnuté jen částečně?
no já bych svůj život někomu takovému fakt neobětovala, možná kdyby měl miliony tak bych chvíli vztah udržovala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.17 12:41
@Doe_Jane píše:
Chápu dobře, že nehýbe ani rukama??? jak může být samostatný? nebo je má ochrnuté jen částečně?
no já bych svůj život někomu takovému fakt neobětovala, možná kdyby měl miliony tak bych chvíli vztah udržovala :mrgreen:

Ruce má celkem v pohodě, ale ne jako zdravý člověk. Tedy nedá knoflíčky na košili, ale řídí auto, pracuje na PC, dokáže zhruba uklidit, vyprat, něco nenáročného si uvařit. Jasně, že nebude mýt okna atd. Když má dítě na víkend, normálně se o něj postará. Finančně je zabezpečený. Ne milionář, ale taky není odkázán jen na důchod.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
13.5.17 12:45
@Anonymní píše:
Ruce má celkem v pohodě, ale ne jako zdravý člověk. Tedy nedá knoflíčky na košili, ale řídí auto, pracuje na PC, dokáže zhruba uklidit, vyprat, něco nenáročného si uvařit. Jasně, že nebude mýt okna atd. Když má dítě na víkend, normálně se o něj postará. Finančně je zabezpečený. Ne milionář, ale taky není odkázán jen na důchod.

to zní celkem fajn, ale i tak, nic pro mě, ale umím si představit že existují ženy, kterým to nevadí a nebude jim vadit že svůj život prožijou takhle :) co sex?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.17 12:53
@Danulinka16 píše:
Problém bych ve vztahu s ním neviděla, pracují i s vozíčkáři a jsou opravdu tací, kteří opravdu péči nepotřebují, ale problem je možná tvůj zdr.stav,když bys měla prognózu, že se sama o sebe zvládneš postarat, tak asi v pořádku, ale kdyby jsi měla takové vyhlídky, že budeš sama jednou potřebovat pomoc…Ale zase citům neporucis a já bych do toho šla :) když ho miluješ ;(

Děkuji za příspěvek. Právě že nevím, jak to se mnou bude. Jeho stav je neměnný už mnoho let, svůj život přizpůsobil svému stavu. Ale jezdí na koncerty, výlety, už byl několikrát u moře. Já jsem teď na úrovni téměř zdravého člověka. Pracuji na plný úvazek, starám se o dítě, funguju. Ale… tohle za pár let nemusí být. Ale když se mi to zhorší, sotva chodím. Mám RS. A co třeba až mí rodiče budou potřebovat opravit střechu. Snažím se dopředu rozmyslet a zařídit věci, které vlastně nejdou. Je nám okolo 40, tak už přemýšlím jak by to bylo třeba až nám bude 50 nebo 60.

• Citovat
  • Upravit
1255
13.5.17 13:10

A co si nejdřív vyřešit, resp. ukončit, svůj nefunkční vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
13.5.17 13:20

@Doe_Jane Říkám si to samé, jak může být samostatný, když je ochrnutý na nohy i ruce, dle toho, co píše = kvadruplegik. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15213
13.5.17 13:59

@Werushka77 kvadruplegie má různé úrovně, při lehčí formě můžou hýbat rukama… Například Martin Zach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
13.5.17 14:03

@Alušáček Tak to je možné, to už zakladatelka neřekla právě, jakou formu má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
13.5.17 14:17

@Werushka77 Vždyť už je to o pár řádků výš popsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.5.17 15:14
@Doe_Jane píše:
no já bych svůj život někomu takovému fakt neobětovala, možná kdyby měl miliony tak bych chvíli vztah udržovala :mrgreen:

no copak ty :mrgreen:…zase jsi neprekvapila, uz je to nuda…zkus obcas jinej soudek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
13.5.17 15:15
@lajovka píše:
no copak ty :mrgreen:…zase jsi neprekvapila, uz je to nuda…zkus obcas jinej soudek :mavam:
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
6499
13.5.17 15:41

Je to těžké, kdybys neměla RS, neváhala bych ani vteřinu… ale zase… myslím, že člověk by měl žít tady a teď a užívat si život naplno, nikdo nevíme dne ani hodiny. Šla bych za svým srdcem. To ostatní pak půjde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí