Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý si hradíme své závazky, máme společné obálky, do kterých dáváme stejným dílem (jídlo, cestování, dovolená, auto).
Takovych diskuzi jsou tady mraky. My mame penize společné, takze mi nikdo na nic nepřispívá. Dokonce ani na vlastni dítě ne. Jsme rodina, hospodarime dohromady.
Dává mi celou výplatu, hospodařím s tím já a vybírám mu jak potřebuje, vyhovuje nám to tak… máme společné peníze, nic není jenom jeho nebo jenom moje
Jo přispívá, všechny peníze chodí na společný ucet
resp. Ucty, ke kterým máme přístup oba
Nemám žádný příjem a kartu od jeho účtu. Peníze máme společné
@Adelka951 píše:
Nepřispívá, jsme rodina, peníze jsou společné.
Přesně tak
u ostatních modelů to pro mě není rodina, ale spolubydlící…
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, vy co jste na mateřské/rodičáku, přispívá vám manžel/přítel ze své výplaty? Hlavně na dítě a chod domácnosti. Popř. co platíte vy a co partner. Moc děkuji za odpovědi
Ještě bych se tak blbě zeptala, a to dítě není jeho ani ta domácnost? Že na to tobe přidává ![]()
Jakožto rodina máme společné peníze. Žádné moje, tvoje u nás neexistuje
@pikola píše:
Nemám žádný příjem a kartu od jeho účtu. Peníze máme společné
Taky tak.
Jsme rodina, máme peníze společné. Řeší se jen větší výdaje, ne to, kdo co platí ze svýho a proč, což musí strašně „super“ hlavně když je ženská znevýhodněná finančně i jinak na mateřské. To je jednostranně výhodné jen pro chlapa. To pak nemusíme být rodina, ale něco jako spolubydlící.
Principu připívání na vlastní dítě moc nerozumím ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, vy co jste na mateřské/rodičáku, přispívá vám manžel/přítel ze své výplaty? Hlavně na dítě a chod domácnosti. Popř. co platíte vy a co partner. Moc děkuji za odpovědi
Mě nikdo nepřispívá. My hospodarime spolecne se spolecnymi penězi. Protože jsme rodina.
Ja vas nechapu ze mate vsichni spolecny ucet. Do toho bych v zivote nesla. Ja i partner mame oddelene ucty do kterych si nevidime, ja nevim kolik on ma na ucte a kolik mam ja. Ja platim poplatky za byt a on vse ostatni. Copak nemate obavy ze se neco stane a vy zustanete bez penez? Vlastni penize jsou zaklad, abych s nekym mela spolecny ucet, tak tak naivni nikdy nebudu. Stat se muze cokoliv.