Přispívá vám partner?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
12.5.17 19:21

Tak u nás máme každý svoje peníze a svůj ůčet. Vyhovuje nám to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
12.5.17 19:23
@zudina píše:
Ja vas nechapu ze mate vsichni spolecny ucet. Do toho bych v zivote nesla. Ja i partner mame oddelene ucty do kterych si nevidime, ja nevim kolik on ma na ucte a kolik mam ja. Ja platim poplatky za byt a on vse ostatni. Copak nemate obavy ze se neco stane a vy zustanete bez penez? Vlastni penize jsou zaklad, abych s nekym mela spolecny ucet, tak tak naivni nikdy nebudu. Stat se muze cokoliv.

No, když se partneři při rozchodu nedokážou dohodnou ani na penězích, tak co potom teprve o dětech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
12.5.17 19:24

@zudina vzali jsme se, máme společné jmění.. a beru to tak. Rodiče to tak měli taky a já nevidím důvod to měnit… přehlásit si výplatu na nový účet, kdybychom se rozcházeli, to můžu vždycky. Spíš jsem nikdy nechápala u rodiny, kdy pár měl naprosto rozdílné příjmy, že si jedna polovička musela říkat druhé o peníze a pak vznikaly blbé narážky…

• Citovat
  • Upravit
3821
12.5.17 19:29
@Adelka951 píše:
No, když se partneři při rozchodu nedokážou dohodnou ani na penězích, tak co potom teprve o dětech?

Ale to je neco jineho. Kdyz se partneri nepohodnou a rozejdou se, jednomu muze preskocit nebo bude mit nekoho jineho a bude mu jedno co bude s vami, a pak jste bez niceho. O deti muze stat, ale vy budete bez penez treba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
12.5.17 19:30
@luccifera píše:
@zudina vzali jsme se, máme společné jmění.. a beru to tak. Rodiče to tak měli taky a já nevidím důvod to měnit… přehlásit si výplatu na nový účet, kdybychom se rozcházeli, to můžu vždycky. Spíš jsem nikdy nechápala u rodiny, kdy pár měl naprosto rozdílné příjmy, že si jedna polovička musela říkat druhé o peníze a pak vznikaly blbé narážky…

Tak jestli svemu muzi tak veris tak je to v poradku. Ja bych nikdy nikomu takto neverila, abcyh s nim mela spolecny ucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.5.17 19:31
@zudina píše:
Ja vas nechapu ze mate vsichni spolecny ucet. Do toho bych v zivote nesla. Ja i partner mame oddelene ucty do kterych si nevidime, ja nevim kolik on ma na ucte a kolik mam ja. Ja platim poplatky za byt a on vse ostatni. Copak nemate obavy ze se neco stane a vy zustanete bez penez? Vlastni penize jsou zaklad, abych s nekym mela spolecny ucet, tak tak naivni nikdy nebudu. Stat se muze cokoliv.

Ale ja nepisu, ze máme jeden společný účet (teda pokud nepočítám dispoziční práva pro případ nouze). My těch účtů máme dokonce povícero. Ale peníze na nich jsou proste ke spolecnemu hospodareni. A na svoje deti si opravdu neprispivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
12.5.17 19:33

@zudina mám i svůj účet, kam mi chodí příjem z pronájmu a mám svoje majetky :nevim: kdyby něco. Ale o tom manžel ví a nedělám to tajně. A na ty peníze nesaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
12.5.17 19:35
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, vy co jste na mateřské/rodičáku, přispívá vám manžel/přítel ze své výplaty? Hlavně na dítě a chod domácnosti. Popř. co platíte vy a co partner. Moc děkuji za odpovědi :kytka:

Peníze jsou společné, neumím si představit obálkovou metodu či škemrání o prachy na novou pračku, kalhoty či dokonce jídlo. Ani si to nechci představit, pro mě by to bylo ponižující :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
12.5.17 19:39

Peníze mi dává všechny z výplaty a já nakupuji a platím vše co je potřeba. Jinak máme společný účet a k němu oba dva přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8863
12.5.17 19:41

Jako manželé Samozřejmě hospodaříme dohromady. Z rodičovský příspěvek má přispivat…ne ze z něj platis vse :poblion: takové hospodaření a okrádání vlastně rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.5.17 19:41
@Anonymní píše:
My to máme tak ze partner platí vše kolem bytu + auto a ja z mateřský jedu nákupy potřeby pro prcka atd… Každý máme svůj účet… A naprosto mi to vyhovuje.. :palec:

Ty jsi zakladatelka?

• Citovat
  • Upravit
321
12.5.17 19:43

Mame kazdy svuj ucet. Na muj mi chodi vyplata, driv rodicak, partnerovi davam predem dohodnutou castku jako prispevek na jidlo, jinak vse okolo deti, domacnosti a dovolenych plati partner. Ma vysoke prijmy, ja nizsi. Ja hradim sobe obleceni, moje sminky, kremy, vlozky, radosti. Vyhovuje mi to. Jsem rada, ze muz nevidi, kolik stal muj novy kabat :mrgreen: nebo knizky a tak, sporim si. Ale navzajem vime, kolik asi tak mame na uctu. Ja teda taky o sobe vim, ze zrovna moc setrit neumim, takze jsem rada, ze kasu ma muz. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
12.5.17 19:53

Máme každý svůj účet, máme cca stejnou výplatu. Každý odkládáme něco vedle. Já na Zlatý účet a manžel na vkladní knížku. Náklady na žití máme rozdělené, každý platíme cca stejnou částku měsíčně. Na větších nepravidelných výdajích se vždycky nějak podělíme (dovolená, spotřebiče apod.)
Teď půjdu podruhé na mateřskou, tak k manželovi přesunu některé své placení a já budu platit jídlo a drogerii a zbytek manžel včetně nepravidelných větších výdajů :pankac:
přispívat na vlastní dítě a domácnost? Dost divný model žití :pocitac: to je asi výhodné jen pro něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
12.5.17 19:53
@zudina píše:

no tak my jsme manželé takže co je jeho je i moje a naopak, nemám vůbec obavy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33916
12.5.17 20:05
@Borůvka1990 píše:
Peníze jsou společné, neumím si představit obálkovou metodu či škemrání o prachy na novou pračku, kalhoty či dokonce jídlo. Ani si to nechci představit, pro mě by to bylo ponižující :cert:

Mám to stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria