Přispívá vám partner?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8644
13.5.17 11:29
@blabla123 píše:
Lenule pošli ho už nakoupit, jo :-)
:lol: :lol: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.5.17 11:30
@Anonymní píše:
@arada No přebírá, jsem s ním od 23 let. Tohle je můj první vážný vztah, na škole jsem chodila s pár spolužáky ale společný život znám jen s manželem.

A tobě nevadilo, že měl i jiné vztahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8863
13.5.17 12:11

Od 23…no přesně to jsem si myslela…škoda že se s na to nevyprdla než přišlo dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
13.5.17 12:47

@divine woman @arada jen taková administrativní poznámka. Není potřeba založit nový účet stačí v bance připsat partnera jako spolumajitele účtu, aby měli stejné právo se k tomu účtu dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.5.17 12:51
@adgamka píše:
@divine woman @arada jen taková administrativní poznámka. Není potřeba založit nový účet stačí v bance připsat partnera jako spolumajitele účtu, aby měli stejné právo se k tomu účtu dostat.

Tak to jsme měli a tuto informaci nám v bance neřekli. měla jsem tedy dispoziční právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
13.5.17 13:09
@Anonymní píše:
@divine woman Protože z finančního hlediska je lepší být vdaná než partnerka, která nemá nárok vůbec na nic v případě rozchodu? Ale manžel má majetek dobře pořešený, stejně půjdu asi s igelitkou… A svatba nebo ne, je to asi jedno. Byla to akorát šaškárna pro příbuzenstvo, dokonce tam milenka poslala příbuzenstvo mrknout se. V té době tomu jejich dítěti byly 3 roky.

Vis, ze nedavno obnovili vdovske duchody? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 13:13

@EmmaAnna Já mám peníze také na účtu. Jdu za manželem ve chvíli, kdy jsem líná jet si vybrat a na něco potřebuji. V tu chvíli je přeci jedno, jestli jsou peníze na tom tak protěžovaném společném účtu nebo na jeho či na mém. Nechodím si k němu pro kapesné, jak se nejspíš mylně domníváš :roll: Prostě pro nás je jedno, jestli máme společný účet. Nehraje roli, kdo z nás co zaplatí a z jakého účtu to jde, ne? Základní věc je, že u nás rozdělené účty neznamenají rozdělené náklady na živobytí. Asi to prostě neumím vysvětlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
13.5.17 13:14

U diskuzi tohoto typu vzdycky ziram. Nejake „prispivani“ nebo „pomahani“ u nas doma teda neprovozujeme. Sice mame kazdy vlastni ucet, ale penize jsou spolecne, kdyz mi dojde rodicak, reknu manzelovi, at mi vytahne ze sve karty a ob to bez kecu nebo narazek udela. Respektujeme se. Kdyby mi vysla ta prace od ledna a manzel sel misto me na RD, take by to bylo stejne. Spolecny ucet nechci, moje mati tvrdi, ze moc utracim. Ja si to nemyslim, ale co kdyby to byla nahodou pravda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
13.5.17 13:17

@Justanothername Taky máme každý svůj účet, ale peníze společné. On aktuálně vydělá mnohem víc, tak mi prostě posílá, když si řeknu. Neptá se mě na co, nejsem blbá, abych rozházela a neměla třeba na jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 13:27

@rozand Jasně, chápu. A tedy, bereš to tak, že jako jeho žena máš automaticky nárok na polovinu jeho mzdy? Protože mi připadá, že to tak většina zde přítomných má… Já to tak nevnímám, tak teď právě přemýšlím, zda jsem divná :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
13.5.17 13:37

@Justanothername My to takhle vůbec neřešíme - peníze jsou naše, bez ohledu na to, jak jsme k nim přišli. Ale jinak právně to tak samozřejmě je, takže na tom nic divného nevidím. Manžel/ka má nárok na stejnou životní úroveň, jakou má druhý z manželského páru. Přijde mi na hlavu, abych já jedla špagety s kečupem a on humra, protože vydělává víc. Jsme manželé…

Pokud bych vydělávala víc já (což aktuálně úplně nehrozí), neměla bych s tím problém. Aktuálně z jeho platu platíme bydlení a nějaké hlavní nákupy jídla, z mého šetříme a kupujeme dárky, platíme kino ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.5.17 13:45

@Justanothername tak to jsem asi nepochopila, protože máte společné finance stejně jako třeba my (myslím tím, v čem je ten rozdíl)

možná v tom, že si jakoby „neděláš nárok“ na ty jeho peníze, ale dostáváš je/bereš si je tak jako tak? :)

jestli jste manželé, tak hlavně ze zákona na tu půlku nárok máš, takže to není o tom, jak to vnímáš, ale že je to zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.5.17 14:43

@Justanothername
Ano beru to tak, ze jsme rodina a prostě se vezme vše co je potřeba zaplatit a zbytek je napůl…Ale neresime to do detailu, koupí si z tohotoho každý co chce, na větších věcech se donlouvame…
Ja třeba před RD měla někdy víc než manžel, teď ma zas mnohonásobně víc on, ale jsme partneři v dobrém i zlém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 15:00

@EmmaAnna Já vím, jen je mi to takové jakože proti srsti. Ale jak říkám, asi je to tím, že mám pro své osobní účely dostatek „svých“ financí (výplata, našetřeno, mateřská) a tudíž manželovo výplatu nepotřebuji. Možná, že pokud to někdy bude jinak, budu to vnímat stejně - to, že prostě zákonný nárok mám a basta :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 15:06

OT: A holky, když máte třeba ten společný účet s manželem/partnerem, jak to děláte třeba s dárky? Platím dost věcí z účtu, tak by manžel viděl, kolik jeho dárek stál, ne? To by mi vadilo… Nebo jak se to dělá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí