Přispívá vám partner?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31802
13.5.17 18:06
@Justanothername píše:
@EmmaAnna Já mám peníze také na účtu. Jdu za manželem ve chvíli, kdy jsem líná jet si vybrat a na něco potřebuji. V tu chvíli je přeci jedno, jestli jsou peníze na tom tak protěžovaném společném účtu nebo na jeho či na mém. Nechodím si k němu pro kapesné, jak se nejspíš mylně domníváš :roll: Prostě pro nás je jedno, jestli máme společný účet. Nehraje roli, kdo z nás co zaplatí a z jakého účtu to jde, ne? Základní věc je, že u nás rozdělené účty neznamenají rozdělené náklady na živobytí. Asi to prostě neumím vysvětlit :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
13.5.17 18:10
@pohledmuze píše:
Ale no tak, tvuj pohled je strasne naivni. Nikdo ani ja nerekne plno nazoru uprimne. :roll: Proto se tu clvoek pouci o mysleni zen tolik. :mrgreen: Ale samozrejme, kdybyste byly trochu inteligentni tak se poucite i opacne. :think: Plno muzu s vama nejedna uprimne v realnem kontaktu. Ani ja ne. :roll:
Ver, ze by ses sakra divila co si mysli muzi, ktere znas, doopravdy. :palec:

To asi záleží :nevim: já jsem v reálu zvyklá spíš na chlapský kolektiv a upřímně dost často to dopadá tak, že muži jsou ve výsledku upřímnější než ženy. Nehledě na to, že tohle není jen o vyjádření názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
13.5.17 18:10
@truelly píše:
Já ani tak neresim myšlení, ale spíše chování a následky toho chování.
A v tom mám štěstí. Nikdo z rodiny ani přátel není rozvedeny, nikdo nezije z ruky do huby a všichni mají práci.
Myslím, že není moc lidí, kteří to mužou říct.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
13.5.17 18:11
@catherine100 píše:
@rozand popravdě mi to takhle nezkoumame a za další, když dostanu svůj oblíbený parfém tak stejně vím kolik stal :mrgreen:
Tak nejak řeším jestli si na me partner. Vzpomněl a sehnal co mám ráda než kolik to stalo :think:

No jde o to, abys to nevěděla 2 měsíce předem, že ho dostaneš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
13.5.17 18:15
@pohledmuze píše:
A co vybrat hotovost a platit na dobirku? :think: Nebo to uz nepripada v uvahu, to neni dost cool a moderni? :roll:Příspěvek upraven 13.05.17 v 16:36

Dobírku neposkytují všichni, u některých produktů ani není možná, nehledě na to, že dost zvyšuje cenu poštovného. A upřímně, tohle je fakt na člověku :nevim: proč kvůli každé blbosti budu jezdit do bankomatu? Před barákem ho nemám, nepotřebuju a na větší věci hotovost vybírám pokud je to nutné. Pokud ne, platím převodem. To není o cool, ale úspoře času a peněz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.5.17 18:44
@Nimie píše:
No jde o to, abys to nevěděla 2 měsíce předem, že ho dostaneš :mrgreen:

Stejně to vim :mrgreen: když nenápadně posílám odkazy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
13.5.17 18:47

@catherine100 No tak my si odkazy posílat nemusíme, dárky si kupujeme jako překvapení. Holt to má každý jinak.

@pohledmuze Jak už psala @Nimie, dobírka všude vybrat nejde. Některé věci se dají koupit jen tak, že se zaplatí předem. Nemluvím o tom, že by mě nebavilo muset běžet vybírat, když potkám v obchodě něco, co by se mu líbilo, ale nemám na to zrovna hotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.5.17 18:53
@Nimie píše:
To asi záleží :nevim: já jsem v reálu zvyklá spíš na chlapský kolektiv a upřímně dost často to dopadá tak, že muži jsou ve výsledku upřímnější než ženy. Nehledě na to, že tohle není jen o vyjádření názoru…

Přesně tak, s chlapama se pracuje mnohem líp, než se ženama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
13.5.17 19:39
@pohledmuze píše:
Vazne jsou ty penize spolecne, nebo jen tvoje? :mrgreen: Jinak muz, ktery odevzda celou vyplatu zene, je pekny podpantoflak. :mrgreen:

Proc myslis? Ona obhospodari a vse zajisti, ulozi a on nemusi nic resit a jen se koukne, ze se spori a je zaplaceno. Mne by to vadilo, ale jestli ji to bavi a on se toho chtel zbavit tak pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.5.17 19:41

@rozand ja taky kupuji překvapení, ale po. Pár muzovo prekvapenich, které jsem musela jít vyměnit, máme takovouto tichou dohodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
13.5.17 20:28
@catherine100 píše:
Stejně to vim :mrgreen: když nenápadně posílám odkazy :mrgreen:

Ah, no tak to pak jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
13.5.17 23:27
@arada píše:
Možná si teď budeš klepat na čelo, ale kartou platím čásku i s drobnýma, kdežto v hotovosti se zaokrouhluje. Kdysi dávno jsem to počítala a není to zrovna málo. Cena zboží je stejná a vidím kolik utratím, nemusím přitom žmoulat peníze v ruce.Taky neriskuju, že mi někde špatně vrátí. Neutrácím bezmyšlenkovitě, vím co chci koupit a to taky koupím. Umím si na netu zkontrolovat stav účtu stejně, jak přepočítat bankovky.

Tak to by mně docela zajímalo k jaké částce si přišla, že ušetříš když platíš kartou oproti hotovosti. Vzhledem k tomu, že se zaokrouhluje samozřejmě až konečná částka na účtence, takže to dělá max +40haléřů. Já teda taky platím hodně kartou, ale z pohodlnosti ne kvůli šetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.5.17 23:35

@adgamka Taky neplatím kartou kvůli šetření, ale i třeba 10kč jsou peníze. Ne +0.40.ale +0.50 a dokonce jsem se setkala i se zaokrouhlením nahoru od 0.30,nevěřila jsem vlastním uším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
13.5.17 23:41

Na me manzel nechava vse co se tyka penez, teda vydelava je on, ja jsem zatim na materske. Chtel to tak on, me to nevadilo. Vetsinou ho teda ani nezajima kolik je na uctu(vzdy mi rika, hlavne at je na rohliky :mrgreen: )ale ja toho pravda nejak nezneuzivam, snazim se neco usetrit. Pravda je, ze mi to ale vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.5.17 10:45
@adgamka píše:
@divine woman @arada jen taková administrativní poznámka. Není potřeba založit nový účet stačí v bance připsat partnera jako spolumajitele účtu, aby měli stejné právo se k tomu účtu dostat.

To není pravda nebo se to změnilo. Dříve byl jeden majitel účtu a druhý s ním mohl disponovat, tzn. vybírat, zadávat platební příkazy, mít kartu, ale po úmrtí majitele účtu je účet okamžitě zablokován a máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí