Přispívá vám partner?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.5.17 22:23
@zudina píše:
Tak jestli svemu muzi tak veris tak je to v poradku. Ja bych nikdy nikomu takto neverila, abcyh s nim mela spolecny ucet.

Pro me byl nejvetsi projev duvery v manzela svatba a spolecne rozhodnuti zalozit rodinu. V porovnani s timto mi spolecny ucet pripada jako detail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 05:29

My máme každý svůj účet a naprosto nám to vyhovuje. Platíme všechno podle možností a potřeby. Přijde mu domu balík a já jsem doma, zaplatím ho já. Nechci to po něm. A naopak. Manžel bere mnohem více než já (kór teď já s mateřskou a následným rodičákem :lol: ), ale neberu jako samozřejmost, že všechno bude hradit on, protože má peněz víc 8o Nebo, že mám automaticky nárok na půlku jeho mzdy, jelikož jsem jeho žena :nevim: Prostě zaplatím, co jde, koupím si, co chci a pokud mi na něco nezbyde, jdu za manželem, ať mi na to přidá… Nedovedu si představit, že bychom měli jen jeden účet, přijde mi to jako ztráta soukromí :nevim:, ačkoliv před manželem nic netajím a pokud by chtěl vidět můj účet a výdaje, tak mu ho normálně ukážu a to samé vím, že by udělal on, kdybych to po něm chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
13.5.17 06:05

@Justanothername jaký teda má smysl být manželé? Takhle funguju já s přítelem a pokládáme to pořád za nezávazný vztah… vlastně fungujeme mnohem líp, poněvadž já mám k dispozici jeho kartu.

Ty máš nárok na jeho peníze, když jsi jeho žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
13.5.17 06:57

@Justanothername Jednou jsme rodina a máme nárok na stejnou životní úroveň, tudíž co je moje to je tvoje a naopak. V životě bych si chlapovi o peníze neřekla, ale my máme společné, takže toto řešit nemusím. Mě přijde nefér, kdy žena vydělává míň a třeba nemá šanci něco uspořit a chlap si šetří jen pro sebe.To jako v případě rozvodu matka s dětmi odejde s igelitkou a chlap si nechá svoje úspory? Nebo protože on platí hypotéku, automaticky je byt jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.17 07:15

Máme to taky rozdělené…Dřív jsem jeli vše striktně napůl, manžel vydělával cca 4× tolik co já. Říkal, ať si najdu lepší práci, když chci víc. Teď s dětmi platím 1/2 bydlení a náklady na naše dítě, své auto, své oblečení, léky, drogerii a on platí zbytek bydlení, jídlo, třeba výlety a náklady na své dítě a své auto. Já se starám o nákupy, zařizuju a on mi to proplatí. Domácí práce vykonávám z 99% já, on říkal, že na to není. Jak manžel říká, chce doma nezávislou ženu, která se dokáže postarat sama o sebe ve všech směrech a ne chudinku, co na něm bude viset. Jsme spolu 13 let a nikdy se mi nepodařilo toto změnit.

• Citovat
  • Upravit
33005
13.5.17 07:24
@Anonymní píše:
Máme to taky rozdělené…Dřív jsem jeli vše striktně napůl, manžel vydělával cca 4× tolik co já. Říkal, ať si najdu lepší práci, když chci víc. Teď s dětmi platím 1/2 bydlení a náklady na naše dítě, své auto, své oblečení, léky, drogerii a on platí zbytek bydlení, jídlo, třeba výlety a náklady na své dítě a své auto. Já se starám o nákupy, zařizuju a on mi to proplatí. Domácí práce vykonávám z 99% já, on říkal, že na to není. Jak manžel říká, chce doma nezávislou ženu, která se dokáže postarat sama o sebe ve všech směrech a ne chudinku, co na něm bude viset. Jsme spolu 13 let a nikdy se mi nepodařilo toto změnit.

V tom pripade bych mu asi nauctovak a a nechala si proplatit ty domácí práce a péči o děti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8863
13.5.17 07:39

@Justanothername takže ty nemáš nasetreno nic, když ti nevyjde, jdeš za mužem. Gratuluji. Pokud by se u vás něco pos.ralo,odejdes a holym zadkem a pan bude mít nasetreno? Máte aspoň spolecne jmeni manželů? To by totiž byla Tvá poslední záchrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 07:46

@adam75 Ale co bych s tím přístupem k účtu dělala? :lol: Já jsem na tom finančně dobře, i z budoucího rodičáku nepotřebuji skoro nic utratit, ale i kdyby, nemám problém jít za manželem a říct, ať zaplatí to či ono… Vím, že kdybych chtěla nebo toto téma nadhodila, manžel mi kartu i klidně celou výplatu dá, ale opět se ptám, k čemu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8863
13.5.17 07:47
@Anonymní píše:

Samozřejmě ze se to nedá změnit. Ty jsi na to totiž přistoupila už na začátku. To byla ta základní chyba. Pro mě a mnoho dalších holek by to byla konečná jak nepokračovat ve vztahu. Mate aspoň spolecne jmeni? Nebo i to už má tvůj vych. canek poresene? Abys, až bude mít pocit, že nejsi tak nezávisle, jak on si představuje, ne odešla s igelitkou.
Je mi lito, ze ve tvém okolí nebyl lepsi muž v době, kdy jsi chtěla děti. Tohle by mohla byt tragédie, kdyby se u čas něco totalne pokazilo. Drz se. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 07:51

@truelly Nemluvím o našetřeném, to mám dost na to, abych případně manžela finančně vůbec po dobu pár let nepotřebovala. Chtěla jsem spíš předejít dotazům, zda platím všechno já a manžel mi nic nedá… My prostě máme s manželem finanční symbiózu, ke které nepotřebuji mít jeden společný účet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terisos
13.5.17 07:56
@Anonymní píše:

Takže ty máš víc dětí s takovým??? No to mě podržte… To snad není pravda. Děti teda mají krásný vzor do budoucna. Otec „macho“, mistr světa, ředitel zeměkoule…co se o svou manželku, strhanou a finančně vyšťavenou, prostě nepostará. Však ať se víc snaží, žejo…

Ať si pán tedy sám vaří, pere, žehlí, nakupuje a uklízí. Ty nechceš nezávislého jedince ve všech směrech? Přece ten chudáček, co na tobě a tvé péči visí není to pravé, co bys chtěla, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
13.5.17 08:01

@arada To určitě ne. On je asi rozdíl právě v té finanční úrovni, kdybych na nic neměla (neměla našetřeno, brala almužnu atd.) a musela o peníze u manžela vyloženě žebrat, pak chápu, že je to špatně… Spíš jsem se hloupě vyjádřila, když vidím ty komentáře ke mně… Naše životní úroveň je vysoká a nevidím důvod, proč by mi ke štěstí mělo přidávat to, že máme společný účet a nebo to, že budu spravovat manželovo finance a dávat mu „kapesné“… To mi přijde úplně hrozné… Ale jak říkám, asi je to tím, že máme dostatek. Kdyby to bylo jinak, nejspíš bych na to koukala stejně jako téměř všichni tady… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.17 08:05

@truelly Má to pořešené, nevím kde má své peníze uložené a kdyby to při rozvodu můj právník nenašel, tak odcházím s igelitkou a svými úsporami, ze kterých mu budu muset dát půlku, že…Ty jeho zmizí. Byt je jeho, kupoval ho před svatbou, stejně tak firma. Manželé jsme rok a něco, ženit se nechtěl, dohnala ho k tomu tchýně. Tudíž společný majetek za manželství jsou nové utěrky a talíře do kuchyně. To je vše. Při rozvodu si vezme drahého právníka, který pracuje pro jeho firmu, vykáže to na firmu a ani nebude muset nic platit ze svého. Samozřejmě všechny dokumenty z bank mu chodí k jeho rodičům… Životka má napsané také na své rodiče. Parádní zadní vrátka, že?

• Citovat
  • Upravit
2448
13.5.17 08:07
@Anonymní píše:

Tvůj manžel je alibista. Když ti říká, co chce on, tak mu řekni, co chceš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
13.5.17 08:09
@Justanothername píše:
@adam75 Ale co bych s tím přístupem k účtu dělala? :lol: Já jsem na tom finančně dobře, i z budoucího rodičáku nepotřebuji skoro nic utratit, ale i kdyby, nemám problém jít za manželem a říct, ať zaplatí to či ono… Vím, že kdybych chtěla nebo toto téma nadhodila, manžel mi kartu i klidně celou výplatu dá, ale opět se ptám, k čemu? :nevim:

Třeba ze bys za manželem nemusela pořád chodit? Mne to připadá ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí