Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@truelly Má to pořešené, nevím kde má své peníze uložené a kdyby to při rozvodu můj právník nenašel, tak odcházím s igelitkou a svými úsporami, ze kterých mu budu muset dát půlku, že…Ty jeho zmizí. Byt je jeho, kupoval ho před svatbou, stejně tak firma. Manželé jsme rok a něco, ženit se nechtěl, dohnala ho k tomu tchýně. Tudíž společný majetek za manželství jsou nové utěrky a talíře do kuchyně. To je vše. Při rozvodu si vezme drahého právníka, který pracuje pro jeho firmu, vykáže to na firmu a ani nebude muset nic platit ze svého. Samozřejmě všechny dokumenty z bank mu chodí k jeho rodičům… Životka má napsané také na své rodiče. Parádní zadní vrátka, že?
A proc si s nekym takovym porizujes dite?
By se mu teda chreli byt pro nekoho jen chidici deloha a pak chuva, kuchařka, uklizecka A oracle na, co si jeste hradi veskery proviz sama. Ženský, kam jste daly oči a hrdost? ![]()
@Terisos Dítě s ním mám jedno, to druhé je jeho z tak trochu paralelního vztahu, ale je u nás. Strašně bych chtěla druhé, ale na to si budu muset najít jiného tatínka, on další nechce. Vidíš a podle jeho rodičů o něj ještě málo pečuju a jsem hrabna když se starám o to kolik vydělává. Ale už se to snažím pomalu měnit, dát mu děti na hlídání a někam na chvíli jít. Já jsem fakt hodně spořivá, tak vyžiju i s málem. Je to těžké, ale třeba se mi to povede. ![]()
@Anonymní píše:
@Terisos Dítě s ním mám jedno, to druhé je jeho z tak trochu paralelního vztahu, ale je u nás. Strašně bych chtěla druhé, ale na to si budu muset najít jiného tatínka, on další nechce. Vidíš a podle jeho rodičů o něj ještě málo pečuju a jsem hrabna když se starám o to kolik vydělává. Ale už se to snažím pomalu měnit, dát mu děti na hlídání a někam na chvíli jít. Já jsem fakt hodně spořivá, tak vyžiju i s málem. Je to těžké, ale třeba se mi to povede.
Ale nikdo tě nenutil sním zakládat rodinu ![]()
Nebo sis myslela, ze se miminem změní? ![]()
@adam75 Asi nemá smysl vysvětlovat, jak s manželem finančně fungujeme. Nám to vážně takhle vyhovuje
Tady jde o to, že já o společný účet nestojím, mně vyhovuje má finanční nezávislost a svoboda. Když chci, aby něco zaplatil on, řeknu mu. Není to tak, že bych za ním chodila, protože svých peněz nemám dost a nevyšla jsem… Nerada bych, aby to právě vyznělo tak, že je manžel hajz. l a nic mi nechce dávat… On by ten společný účet klidně měl, nebo by mi dal kartu ke svému, ale já to fakt nepotřebuji ![]()
@Anonymní píše:
@truelly Má to pořešené, nevím kde má své peníze uložené a kdyby to při rozvodu můj právník nenašel, tak odcházím s igelitkou a svými úsporami, ze kterých mu budu muset dát půlku, že…Ty jeho zmizí. Byt je jeho, kupoval ho před svatbou, stejně tak firma. Manželé jsme rok a něco, ženit se nechtěl, dohnala ho k tomu tchýně. Tudíž společný majetek za manželství jsou nové utěrky a talíře do kuchyně. To je vše. Při rozvodu si vezme drahého právníka, který pracuje pro jeho firmu, vykáže to na firmu a ani nebude muset nic platit ze svého. Samozřejmě všechny dokumenty z bank mu chodí k jeho rodičům… Životka má napsané také na své rodiče. Parádní zadní vrátka, že?
Nemam slov…jakože mi jako tehotne nikdy moc blbe nebylo, tak nad tímhle bych
hned i jako netehotna. A Nikdy nepochopím, proc s nim mas dítě. Sorry ale to snad není možné, že se nenašel nikdo lepší než TAKOVy hajzl. I když své děti miluji nade vše. Za takových okolností bych tedy raději byla bezdětna než plodit s tímto.
@Justanothername psala si, že za ním přijdeš, když ti dojdou peníze, ne? Jak to děláte u dovolené? Když budeš doma na mateřské a nebudeš mít na svoji půlku dovolené, pojede sám?
promiň ale to mi připadá uhozené
@Justanothername jak máte dostatek peněz a mas i něco svého. Chápu tvůj názor. Uzivejte Si, že nemusíte počítat každou korunu, jako někteří zde.
@EmmaAnna Psala jsem, že jsem se vyjádřila špatně. Myslela jsem v mém prvním příspěvku hotovost… Dovolenou vždy kompletně hradí manžel ![]()
@Svistice Třeba proto že mi tehdy bylo 30 pryč, mám obrovské zdravotní potíže a čekat pár let by mohlo znamenat nemít žádné dítě. Moc bych si přála druhé, ale… doktoři už to nedoporučují a za pár let mi bude 40, tak je z toho jen sen, který se nesplní. Manžel si pořídil dítě s milenkou, ale to dítě žije u nás. Tak se prý mám realizovat s tímhle dítětem a na další už nemyslet. Taky si říkám, kam jsem dala rozum a neodešla. Kamarád říká, že to mám sepsat a bude z toho trhák a já zbohatnu. Tohle se nestává ani v těch telenovelách.
@Justanothername tak to není taková svoboda, jak bych si představovala, když chodíš pro hotovost za manželem a dovolenou zacvaká celou taky on
v tom případě to u vás funguje stejně jako u nás, akorát já si o ty peníze nemusím pokaždé říkat jako dítě, mám kartu od společného účtu
@Anonymní píše:
@Svistice Třeba proto že mi tehdy bylo 30 pryč, mám obrovské zdravotní potíže a čekat pár let by mohlo znamenat nemít žádné dítě. Moc bych si přála druhé, ale… doktoři už to nedoporučují a za pár let mi bude 40, tak je z toho jen sen, který se nesplní. Manžel si pořídil dítě s milenkou, ale to dítě žije u nás. Tak se prý mám realizovat s tímhle dítětem a na další už nemyslet. Taky si říkám, kam jsem dala rozum a neodešla. Kamarád říká, že to mám sepsat a bude z toho trhák a já zbohatnu. Tohle se nestává ani v těch telenovelách.
Kamarád má pravdu, jen abys nedopadla jako Simona Monyova…
@truelly Jak jsem tu už psala, bylo mi přes 30. A když přidám, že má ještě dítě s milenkou, to dítě žije u nás… proto někdy píšu dítě, někdy děti. Manžel na dítě se mnou kývnul, protože mu milenka tvrdila, že někdo tak nemocný jako já nemůže otěhotnět. A pak se strašně divil, že jsem těhotná. A já si ho po tom všem vzala. Ale z finančního hlediska je lepší být vdaná. Ikdyž má majetek schovaný, třeba se něco objeví. Tohle už je boj kdo urve víc pro sebe. A já prohrávám na plné čáře. Zase když tu čtu ty šílené příběhy o týrání, tak si říkám, že jsem na tom fakt docela dobře. Vždy jsem měla nulové sebevědomí, tak se snad ani nemůžu divit, že jsem takhle dopadla. Ale vzpomínám si, že na začátku to bylo fajn. To nám bylo spolu krásně.
Ale co předtím, před tou třicítkou…to se fakt neobjevil Hodný, normální chlap? Nebo ti nebyl dost dobrý?
@Anonymní píše:
@truelly Jak jsem tu už psala, bylo mi přes 30. A když přidám, že má ještě dítě s milenkou, to dítě žije u nás… proto někdy píšu dítě, někdy děti. Manžel na dítě se mnou kývnul, protože mu milenka tvrdila, že někdo tak nemocný jako já nemůže otěhotnět. A pak se strašně divil, že jsem těhotná. A já si ho po tom všem vzala. Ale z finančního hlediska je lepší být vdaná. Ikdyž má majetek schovaný, třeba se něco objeví. Tohle už je boj kdo urve víc pro sebe. A já prohrávám na plné čáře. Zase když tu čtu ty šílené příběhy o týrání, tak si říkám, že jsem na tom fakt docela dobře. Vždy jsem měla nulové sebevědomí, tak se snad ani nemůžu divit, že jsem takhle dopadla. Ale vzpomínám si, že na začátku to bylo fajn. To nám bylo spolu krásně.
dobře na tom nejsi ani náhodou
to máš teda štěstí, že tě k tomu všemu ještě nebije ![]()