Vztekání dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4992
4.3.16 19:50

@strasilek Zkušenosti jsou nepřenosné. Každé dítě je jiné a má jiné požadavky.

Ty se učíš poslouchat dítě a rozumět jeho požadavkům, holt musíš zkoušet, co cácorce vyhovuje a jak reaguje. Dle toho, se musíš instinktivně chovat. To zaručeně, jako matka poznáš a cítíš. Určitě už poznáš důvod - tóninu pláče…

Dítě potřebuje matku, která ho opečovává, hladí, ale také škádlí a někdy odstrčí…, on ten prcek je despota od přírody, potřebuje přežít, ale neví jak, proto jsou tady rodiče, aby nastavili hranice…

Dítě ti scény nebude dělat, když je vy, jako rodiče v afektu také nebudete dělat, to je celé. Nezapomeň, že vy rodičové jste dospělí a nemůžete se srovnávat s batoletem.

Já ti přeji, aby jste se navzájem slyšely a všichni se tolerovali.
Ono to vztekání se, je normální fáze vývoje. Pro dítě je vše nové, nedokáže se se vším okamžitě srovnat a pochopit, proto se vzteká…, opět apeluji na vás rodiče, vše máte ve svých rukách.
Jejda, to jsem se nějak rozepsala. :oops:

Příspěvek upraven 04.03.16 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
4.3.16 19:54
@Berousik píše: :mrgreen: ja vzdycky lituju, ze uz se mi nevejde do babyboxu

To ti verim. :kytka: Ja ho miluju, ale nekdy je fakt na zabiti.Jak rika moje kamaradka, na potrat uz je pozde a do babyboxu uz nevleze.Je to receno s nadsazkou samozrejme. :mrgreen: Je to narocne no. Hlavne aby to obdobi vzdoru preslo. :think: Jinak ho tam zkusim snad narvat, ohebny je dost. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
4.3.16 19:56

@Anturie Hezky napsano a pravdive. :andel: Uplne z tebe citim ten klid. Ja bych to tak napsat nedokazala, fakt melu z poslednich sil posledni dobou.Ted uz mi ditko spi a ja nasavam klid. Nejdriv semntedy uklidila tu spoust, hracky a tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.3.16 20:05

Moc nepotesim. Můj malej se vztekal už taky v pul roce (a jako mimi furt řval). V te době už začínal i cíleně vzteky legát. Dneska je mu 13 měsíců a je to den za dnem horší a horsi. Většinu dne se vzteka a jeci. Placa sebou o zem apod. Když na me vztejle jeví, nechavam ho byt a nijak na to nereagují. Bohužel výsledek nulovej. Takže materskou si naramne uzivam. :potlesk: Bohužel tomu nijak nezabrání s, je to povahou a ta se nedá změnit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
4.3.16 20:06

@jednažena Děkuji :*, víš, to jsou ty nepřenosné zkušenosti.

Přeji krásný, klidný večer :kytka:, vím o čem píšeš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.3.16 20:08

Jejky. Legát melo byt lehat 8o automatické opravy na tabletu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.3.16 20:22

@strasilek :mrgreen: :mrgreen: promiň, ani jsem nedočetla ostatní příspěvky, ale počkej až dceři bude mezi 2-3 rokem, to je to pravé vzdorovací a vztekací období, některé dítě se vzteká víc, některé míň a opravdu to je spíš o povaze i když samozřejmě že výchova tam částečně hraje roli, ale není všemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
4.3.16 20:46

@Anturie Taky preji klidny vecer. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
4.3.16 20:48

Mám dotaz, nedají se řešit tyto situace, že se dítěti dá na zadek a pak ho nechat vyřvat? Velmi malé děti to asi jinak nepochopi. Děti nemám, ale z diskusí sbírám zkušenosti než ten čas nadejde a musím říct, že někdy mě to docela odrazuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.3.16 20:56
@Elena1111 píše:
Mám dotaz, nedají se řešit tyto situace, že se dítěti dá na zadek a pak ho nechat vyřvat? Velmi malé děti to asi jinak nepochopi. Děti nemám, ale z diskusí sbírám zkušenosti než ten čas nadejde a musím říct, že někdy mě to docela odrazuje :D

nedá, je to naprosto kontraproduktivní, ale to jsem také zjistila až když to dítě mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
4.3.16 21:02
@medunka23 píše:
nedá, je to naprosto kontraproduktivní, ale to jsem také zjistila až když to dítě mám ;)

Aha, no tak si aspoň musím zapsat to, co psala Anturie:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
4.3.16 21:08

@baccata Jj, každé dítě se vzteká více méně ze stejného důvodu. :?
Proč jako mimi řval? Máš vysvětlení? Ty jsi u toho byla :? Cíleně vzteky lehal - a proč? Co je cílené u mimíska? Víš? Já teda ne.

Jejda, roční dítě, nejkrásnější věk, mazlivé, roztomilé, ale osobnost se projevuje.
Vzteká se, že něco neví a nezná a ječí. Občas ho ale musíš vzít do náruče, více ho k sobě přitisknout a tichým hlasem uklidnit, třeba jen na 1 minutku, aby cítil, že ho někdo má rád a pak ho pusť, ať se třeba po…, ať se hodí o zem…Víš, ono, ty musíš být ta, která, vše utne. Hlavně neječ, nezakazuj…, buď nad věcí, jsi to právě ty matka, která dokáže dítě koordinovat.
Vím, je to hodně napnuté, ale občas ignorovat vlastní dítě je v jeho prospěch. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 21:10
@Elena1111 píše:
Mám dotaz, nedají se řešit tyto situace, že se dítěti dá na zadek a pak ho nechat vyřvat? Velmi malé děti to asi jinak nepochopi. Děti nemám, ale z diskusí sbírám zkušenosti než ten čas nadejde a musím říct, že někdy mě to docela odrazuje :D

To rozhodne ne. Predstav si, ze se s partnerem o necem dohadujete, ty to neustojis, rozplaces se a partner ti vysoli tecku. Pokud das diteti na zadek a jestd ho nechas vyrvat, tak jediny, ceho docilis, bude krivda, kterou bude dite citit.

• Citovat
  • Upravit
1393
4.3.16 21:13

Taky jsem chtěla nevztekací dítě, které bude na veřejnosti naprosto dokonalé, ale za těch 18 měsíců co ho mám doma jsem ráda za to, že válení vzteky po zemi bylo jen jednou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
4.3.16 21:16
@Elena1111 píše:

Víš, když sama děti nemáš, těžko říct. Ale ano, „výchovná“ na zadek, nikomu neuškodila, ale záleží na věku dítěte a míře vztekání, zlobení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí