Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Rozárka78 píše:
Můžeš definovat situaci „když se to jinak nedá“?
Já bych řekla třeba, když rozbije tatínkovi nos hlavou, tak to je případ pro tělesný trest ![]()
@brko píše:
@baccata ad pripad klika: tak at mu tatinek vyrobi jeho vlastni cloumaci kliku: kus papundelku, do toho navrtat kliku a mladej at si lomcuje na zemi do zmagoreni.
Obavam se, ze to nebude uplne fungovat. Jestli je mladej jako nas, bude chtit ausgerechnet tu kliku co je nahore u dveri. @baccata Nezbyva nez vydrzet, vecne to trvat nebude ![]()
@Rozárka78 píše:
Obavam se, ze to nebude uplne fungovat. Jestli je mladej jako nas, bude chtit ausgerechnet tu kliku co je nahore u dveri. @baccata Nezbyva nez vydrzet, vecne to trvat nebude
Ajajaj ![]()
@brko no to horave nebaví. Jsme mu dali celou vložku + vypínač protoze to je další obcese…on prostě jak je to jeho tak to nechce, nebo proste on vo, ze to je náhražka a není to skutečně…?
@brko píše:
Jedna vec me zaujala: KDYZ JSME BYLI HODNI, TAK NAS MILOVALI. Ja to asi spatne pochopila, nicmene ja sve deti miluju, i kdyz se zrovna chovaji jak pekelni prisluhovaci
Samozřejmě, že nás měli rádi, i když jsme něco provedli, jen nás zrovna dvakrát nepochválili, naopak. Patřičně jsme dostali najevo, co se smí a nesmí
@Rozárka78 píše:
Obavam se, ze to nebude uplne fungovat. Jestli je mladej jako nas, bude chtit ausgerechnet tu kliku co je nahore u dveri. @baccata Nezbyva nez vydrzet, vecne to trvat nebude
Mas naprostou pravdu
@Margery píše:
Já bych řekla třeba, když rozbije tatínkovi nos hlavou, tak to je případ pro tělesný trest
Situace pro telesny trest neni nikdy. Pokud dite ZAMERNE dava hlavicky svemu otci, je spatne neco uz v pocatku nastavovani hranic. Pokud dite zrani otce v zapalu hry, tak o to vic fyzicky trest nechapu. Vis, jaka veta mi prijde absurdni?
" Prestan me bacat, nebo ti dam na zadek."
To vzdycky tecu.
@Margery píše:
Já bych řekla třeba, když rozbije tatínkovi nos hlavou, tak to je případ pro tělesný trest
Jako oko za oko ![]()
@Margery píše:
to je doufám míněno v nadsázce…
malá má taky období kdy lehce plácá mě i muže, jenže když bych jí za to plácla, tak co si asi tak odnese, jen to, že ona nemůže, ale matka ano… prostě zakazuju to co má ráda, samo že s vysvětlením že mi to ubližuje a ubližuje to každému koho plácne a pokud v tom bude pokračovat a nenechá si to vysvětlit, nebude to a to…
@brko píše:
Rozved svou tezi
Samozřejmě:-) dnes nikdo není pro fyzické tresty, no pokud však dítě nedokáže něco pochopit, tak už pak nic jiného nezbývá, pamatuji si jako dítě, že se to provozovalo u většiny rodin a taky to fungovalo a dnešní děti? Dovolují si, jsou drzé, nemají k nikomu úctu, ale ať si každý vychovává jak chce, hodně se ale my češi blížime k britskému nevychovánemu národu, kde jsem měla tu čest hlídat malé děti u dvou rodin, kde fyzické tresty samozřejmě nikdy
@brko píše:
Ajajaj
@baccata
Myslim, ze na kazdy dite neco plati. Tim nemyslim jednu pres prdel, ale „prijit mu na kloub“. Nas mladej je zivel a palicak, ale prisla jsem na to, jak s nim komunikovat, co zabere a co je zbytecny. Predevsim je hloupost jednat z pozice sily, to se dite zarucene zabejci, chce to trochu taktu a NASLOUCHAT!
@medunka23 @brko Presne, nechapu! Jak chce nekdo vysvetlit, ze ostatni se nebijou tim, ze mu jenu soupnou. To jsem besna vzdycky!
@Rozárka78 píše:
Můžeš definovat situaci „když se to jinak nedá“?
Bude drzé, zlé, ubližovat jiným dětem, bude dělat naschvály, atd…