vztekání u 4-měsíčního miminka

243
11.1.08 21:34

vztekání u 4-měsíčního miminka

Prosím jestli mi můžete někdo poradit:mám 4-měsíční holčičku a už skoro týden jí přes den nemůžu uspat,což má za následek neustálé kňourání,fňukání a když jí položím hrozný řev,který přechází do vztekání..Je mi jí líto,byla jsem ráda,že jsme se vyhrabaly z koliky a teď zase tohle..myslela jsem,jestli to nejsou zuby,ale nic jsem nenašla.Děkuji za rady. :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
11.1.08 21:43

Ja prdolku dodneska uspavam odpoledne tak, ze si s ni lehnu do velky postele, drzime se za ruce, a ja delam ze spim. Zatim to vzdycky zabralo, az na to, ze u toho vetsinou usnu taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
11.1.08 21:51

si nemyslim ze by to u tak maleho prcka bylo vztekani se… zkus uspavat jinak-malicka usnula nejlip na brisku,nebo zkus kocarek nebo zpivat(treba ji Tvuj hlas uklidni) nebo pritulit v posteli… nebo utahat mlikem(jak sosa tak ji to unavi treba) zadna rada asi neni univerzalni ale na vztekani je asi fakt mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
11.1.08 22:01

Já si myslim že to vztekání je.Takle maličký se umí pěkně vztekat :wink: .
Já většinou položim do postýlky a malej usne a když ne,tak se snim chvilku mazlim ve velký postely a pak usne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
11.1.08 23:16

Ahoj, klidně může mít hlad/žízeň. Je to těžké soudit takhle na dálku, ale jak není plné bříško, je to mizérie. A to bez ohledu na to, jestli tabulka říká, že je zrovna období růstového spurtu, nebo ne…

Nebo jen má problém jak sama usnout a pak je možná řešením nakojit/odříhnout/dokojit nebo nechat být - podle toho jak moc si odříhla/položit do postýlky a odejít od řvoucího potomka. Vrátit se případně k umdlévajícímu řvounovi tak po čtvrt-půl hodině nebo vůbec :-)

Je to asi o nervy… znám to a spousta jiných taky… bude líp, neboj.
Držím palce ať to brzy zvládnete.
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
11.1.08 23:21

No, náše sluničko se takto vztekalo od příchodu z nemocnice, holt některá miminka chtějí být u maminky. U nás pomáhalo uspávání bříško na bříško, spaní s mámou v posteli, zpívání (nejraději lidovky)…

Prostě to nelam, v tom věku to rozhodně není naschvál a nechat ho vyřvat, by ho jen stresovalo.

Vědomé je to teprve od 6.měsíců.....

Tak vydrž!

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.1.08 01:37

Netrápí ho prdíky, pozice v postýlce (Pepi a Ela nespí jinak než na bříšku), hlad, světlo… Nebo prostě uspi na rukou a dej do postýlky spící… Ve čtyřech měsících jsou miminka sice vyčůraná, ale většinou mají pro vztekání důvod - a málokdy se nechají zlomit…

Jinak pro mě představa, že položím bdící dítě do postýlky a nechám ho samo usnout dost dobré sci-fi :D:D:D:D To by mi neprošlo ani u jedné :D A to mi spí dračice krásně!!!

L.

PS: Přesunuji diskusi do Když děti nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
12.1.08 13:22

Ahoj u nás to bylo od malinka to samé. Teda přes den, večer naprosto v pohodě. Tak jsem jí pak držela pevně v ruce a ona se mnou bojovala a já se nedala a pak usnula. Tak jsem jí přendala do postýlky, někdy to vyšlo někdy se tím zase vzbudila takže celé znova :lol: Byl to boj. Kolem 6 timěsíců sjem přišla na to že když jí dám samotnou do postýlky tak řve taky ale ještě o něco kratší dobu než když jí uspávám v ruce. Takže šla prostě do postýlky a nechala jsem jí vyřvat a do 20ti minut spala. Ale po 20 ti minutách se vždycky vzbudila a bylo po spaní.
Univerzální rada není, musíš zkoušet. O tom že jí dáváš do postýlky hladovou dost pochybuju takže v tom to asi nebude. A unás nezabírala ani ta změna polohy. Ona se prostě bránila spánku, takže fungovali jen tyhle dvě metody. A pak samozřejmě stoprocentní jistota byl kočár ale to taky vždycky nejde že jo :lol:
No a výsledek je že jí od jejích 10-ti měsíců dávám spát už jen jednou denně a místo 20 minut spí i 2 hodiny a usíná sama do 5 minut :wink: a teď už si i v čase kolem oběda o spaní sama říká.
Tak přeju hlavně úspěch :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
12.1.08 16:02

Děkuji vám za rady,mám pocit,že máme něco jako Leila.A Leilo,dáváš spát za světla nebo zatahuješ závěsy(přes den) a do ticha nebo za běžného chodu domácnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
12.1.08 16:42

Brokoličko v těhu jsem byla přesvědčaná že dítěti nebudu nijak ustupovat aby se naučilo spát v běžbém chodu domácnosti. Ale už asi po měsíci jsem tohle vzdala a dělala všechno pro to aby vydržela spát víc než 20minut. včetně chození po špičkách :lol: Musím teda říct že to nijak zvlášť nepomohlo a po 20 min byla stejně vzhůru. Nejvíc opravdu pomohlo to spaní skrouhnout na jednou denně na což je u vás opravdu brzo. Výsledek toho je že na spaní do teď potřebuje opravdu klid. Na proti tomu v noci jí hned tak něco nevyruší.
A závěsy zatahuju, myslím že to dost pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
12.1.08 17:43

Leilo,děkuju za rady,budu to zkoušet,dneska byl první úspěch,spaly jsme přes půl hodiny odpoledne ve velké posteli.Na prcka málo,ale lepší než nic,snad se to zlepší. Jak říká moje kamarádka:miminko je krásná věc,ale půjčit a vrátit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
12.1.08 19:27

Jo to taky ještě zabíralo-lehnout si s ní. Ale pouze dokud neuměla lézt. pak už jsem jí tam neudržela ani náhodou a dneska by to vůbec nehrozilo :lol:
A s kamarádkou po prvním dítěti souhlasím a ani za nic bych nevrátila to její miminkovské období. Ona byla ještě velice náročná na nervy, protože celý den pouze brečela-kombinace bříška a nevyspání :?
Tak jo tak ať se dál jenom daří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.3.08 15:35

No jak čtu vaše příspěvky, tak musím konstatovat, že my to máme úplně jinak. Nikdy jsem neuspávala. Malej když chce spát tak usne a spí. Zvlášť když byl malej, tak se kolikrát neprobudil ani při koupání. Spaní je celkem nic moc - večer kolem osmé, deváté usne sám, hned po koupání a nakojení se už „klade“. Zato ve 4 je vzhuru, povídá a udržujeme cca do 7-8 hodin. Přes den moc nespí -celkem max. 2 h po kouskách . Rozhodně bych neměla šanci s uspáváním - když je vyspalý tak nespí a nic ho nepřesvědčí, zkrátka si hraje a najednou si spí - jak potřebuje. Často mi paradoxně usne, když doma lítám s vysavačem. Opravdu nechápu, co má za smysl zrovna když vy se rozhodnete, že má spát tak uspávat a mít s tím starosti, když by mimi třeba za 2 hodiny v klidu usnulo samo. To fakt nechápu - může mi někdo vysvětlit, co ho k tomu vede? Chápu pokusy v noci, když chce člověk spát, ale přes den, takové to dopolední, ev. odpo spaní… tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.3.08 15:42

k vlastnímu tématu: vztekání a kňourání bych nepřikládala právě potřebě spánku, jsem přesvědčená, že malou něco trápí a když to nejsou prdíky, může to být klidně žáha. My jsme měli z ničeho nic takové období a trvalo to skoro měsíc, pak se to naštěstí srovnalo. Nervozita může být i ze zoubků. Také jsem si myslela,že nás se to netýká, že je to brzo a najednou koukám a kousek zoubku je venku - a to opravdu s předstihem. Podle mě to bolení k zoubku bylo už od 4. měsíce - v pátém už je venku. Nebo to může být i spurtík, a rozhodně nemusí být jen v určitém období, my ho měli tolikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
11.9.11 08:53

Ano, uspávala jsem stejně jako ty, s tím rozdílem,že jsem přišla dřív na to (okolo druhého měsíce), že usne sama bez „násilí“.
Jaké bylo moje překvapení, když mi to teď začala bojkotovat :roll:
Takže přes den ji do postýlky nedostanu, teda dostanu, ale nechce v ní usnout :lol: …kope nožičkama až do hysterického řevu…tak ji opět, abych celý den nemusela lítat po venku s kočárem, uspávám „násilím“ v lehačce, kde ji uhoupu…
Co bych dala za houpací košík pro miminka, kdybych bývala věděla to co vím teď :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí