Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucie_Sx píše:
No to ne, oni na to naopak chteji nalakat rodiny s detmi.
Klidne at tam pak cely den rvou, hlavne ze si koupi vstupne.
No, ale kvůli těm dětičkám to fakt nedělají. ![]()
Kdo nechá v zoo víc peněz rodina s 2 až 3 dětma nebo 2 dospělí v klidu pozorující zvířátka?
Ty zoo jsou naopak nabité různýma blůbostma právě aby rodiny s dětmi přišly. Přdražené plyšové zvířata 1 kus 500 (ty menší) přdražené zmrzliny kopeček za 40 kč…
Já nechám v Zoo vždycky minimálně litra ( a to máme permanentku) a jsem jeden dospělý a jedno dítě.
@ludmilaadamkova píše:
Kdo nechá v zoo víc peněz rodina s 2 až 3 dětma nebo 2 dospělí v klidu pozorující zvířátka?Ty zoo jsou naopak nabité různýma blůbostma právě aby rodiny s dětmi přišly. Přdražené plyšové zvířata 1 kus 500 (ty menší) přdražené zmrzliny kopeček za 40 kč…
Já nechám v Zoo vždycky minimálně litra ( a to máme permanentku) a jsem jeden dospělý a jedno dítě.
No však jo, ale ty ZOO to pro ty dětičky nedělají z čiré lásky k nim, ale aby přežily a mohly dál provozovat a plnit svoje vize.
@Zabatko moje dvouleté je ze Zoo nadšené. Opravdu si to užívá. Samozřejmě se může vztekat. Jsou mu jen dva, ale moc ho to baví. Udrží pozornost celou dobu. Zvířata ho zajímají. První syn byl stejný. Ale třeba mám nějaké divné děti
dvouletý si teda dokáže i úplně krásně hrát s čtyřletým. Prostě se to naučil dřív než ve třech letech. Normálně spolupracují, háji si společně na něco. Teď jsou mu momentálně 2 a 4 měsíce a už asi tři měsíce má období proč. Takže minulý týden návštěva v zoo byla super. Pořád se na něco ptal a zajímal se. Ale už také byl v Zoo po několikáté. Mě opravdu spíš překvapuje, že je tady dost maminek přesvědčených, že dvouleté ( chápala bych roční) dítě z toho nic nemá. Ještě upřesním, že na prolézačku v celé Lešné nešli, protože chvíli pršelo a bylo vše mokré. Vůbec jim to nevadilo. Starší chtěl vidět hlavně slony a proto jsme tam jeli. Byli úplně nadšení. Minulý rok si teda užili i Prahu oba. Zvládli jsme ji skoro celou s dvojkočárkem.
Mě kolikrát přijde, že ten stres na výletech totiž dělají rodiče. Pak se vzteká i dítě. Ono je lepší nemít vysoké nároky. Nedávno jsme byli v Zoo Jihlava a prostě jsme prošli jen 3/4. Děti unavené, tak jsme to rozumně zkrátili. Vyhnuli jsme se hřišti a byl klid.
@Zabatko píše:
No však jo, ale ty ZOO to pro ty dětičky nedělají z čiré lásky k nim, ale aby přežily a mohly dál provozovat a plnit svoje vize.
Ano, a aby přežily, potřebují nalákat zejména rodiny s dětmi. Tržby jim tam nedělají zájezdy důchodců nebo vědeckých pracovníků. Tržby dělají rodiny s dětmi. Proto jsou ZOO uzpůsobené primárně pro děti. Takže tvrdit, že malé děti nemají v ZOO co dělat, je zcestné.
@Hibou píše:
@Aleriga @Pitaya1 @terien bravo, tři matky jedinacku se shodly, že děti nikdy nervou. Dokud jsem měla jedinacka, byla jsem také o ledascem přesvědčená. Další děti mě naučily pokoře, doporučuji![]()
@topazio
Příspěvek upraven 10.05.23 v 08:53
a tady máme čtvrtou
Já jsem ale nikde nenapsala, že děti nikdy neřvou. Nemusíš lhát jen proto, že své děti nezvládáš
@ludmilaadamkova píše:
Kdo nechá v zoo víc peněz rodina s 2 až 3 dětma nebo 2 dospělí v klidu pozorující zvířátka?Ty zoo jsou naopak nabité různýma blůbostma právě aby rodiny s dětmi přišly. Přdražené plyšové zvířata 1 kus 500 (ty menší) přdražené zmrzliny kopeček za 40 kč…
Tak když ti nevadí utrácet při každé návštěvě za blbosti
My tam tedy ve dvou tolik nenecháme. Ale nemám dítě, co by si při návštěvě vyřvávalo plyšáka atd.
Takže když tam jdu s dítětem, tak to vyjde na stejné peníze (kromě vstupného, jako když jsme tam chodili s chlapem ještě jako bezdětní.
@Thomassss píše:
Ano, a aby přežily, potřebují nalákat zejména rodiny s dětmi. Tržby jim tam nedělají zájezdy důchodců nebo vědeckých pracovníků. Tržby dělají rodiny s dětmi. Proto jsou ZOO uzpůsobené primárně pro děti. Takže tvrdit, že malé děti nemají v ZOO co dělat, je zcestné.
Ale nikdo netvrdí, že malé děti nemají v zoo co dělat. V zoo nemají co dělat děti, které ruší ostatní, děti jejichž rodiče nezvládají výchovu a myslí si, že všichni lidi jsou zvědaví na jejich řvoucí dítě, nebo dítě co jinak obtěžuje okolí.
@Pitaya1 píše:
Tak když ti nevadí utrácet při každé návštěvě za blbostiMy tam tedy ve dvou tolik nenecháme. Ale nemám dítě, co by si při návštěvě vyřvávalo plyšáka atd.
Takže když tam jdu s dítětem, tak to vyjde na stejné peníze (kromě vstupného, jako když jsme tam chodili s chlapem ještě jako bezdětní.
Lucerno 700 dáš jen za oběd dneska hl. Jídlo 250 za osobu plus 80 Kč za polévku plus dětské jídlo k tomu piti. Nějaké kafe zmrzlina a ses na litru ![]()
Ja ted byla s detmi 8 a 3 roky v zoo v Drazdanech sama, minuly rok 2× v Lipsku a ted v Praze, to teda uz s manzelem. Nase deti zoo a zvirata miluji, jediny problem, ze obcas jdou kazdy jinam, tak na sebe cekame, ale vetsi problem nenastal, dceri rikam, at si me pro jistotu hlida a ze sraz tam a tam pripadne. Jo a prodrazi se to, sice s sebou beru jidlo a piti, ale stejne si neco koupime. V Praze jsme se teda blbostem typu plysaci vyhli, v Nemecku maji vychod pred oddeleni hracek a to jsem rezignovala
tento rok zajedeme zase jeste do Lipska do zoo do akvaria a na lodicky, ale nase deti maji rady zvirata a uzivaji si to, jedu s nimi vlakem. Rvouci deti mi v zoo nevadi, ani jinde, jsem rada, ze nervou moje ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Lucerno 700 dáš jen za oběd dneska hl. Jídlo 250 za osobu plus 80 Kč za polévku plus dětské jídlo k tomu piti. Nějaké kafe zmrzlina a ses na litru
No na podzim jsme nedali v zoo 700 za jídlo ani ve třech, kdy dite melo normální porci. Ale je pravda, že nemusíme mít hlavní jídlo + polívku, plus kafe, plus zmrzlinu.
@ludmilaadamkova my jsme tam tuším nechali přes 1500. Vstupné+kafe+ limonáda+ oběd ( koupili jsme si lepší jídlo bylo na výběr)+ ledňák. Dva dospělí, dvě děti. Plyšáka nepočítám. Normálně by ho neměli, ale dostali peníze od babičky. S dětmi se vždy utratí víc. @Pitaya1 jenže třeba do té zoo jedeš hodinu nebo dvě hodiny a ta nálada dítěte se může změnit. Však zakladatelka pak psala, že nejspíš podcenili únavu - mělo vzít kočár. Kolikrát já si vyslechla od tchýně proč beru dvouletému kočár. Proč asi
aby neřval, když bude unavený. Kolikrát se sveze i čtyřletý, když bolí nohy a je klídek. Kdo chce dělat výlety s takto malými dětmi musí být vybavený - kočár, dvojkočár, nosítko, svačina ( beru vždy něco dobrého pro případ nouze). Čím víc dětí tím je to logicky náročnější. Ale jde to. Jediné čemu jsem se zatím vyhnula je letadlo. Na to s takto malými dětmi nemám energii
já teď do zoo podle předpovědi brala i oblečení do deště, deštníky. Děti spokojené, že mohou běhat v dešti ![]()
@anavi13 jo tak ja beru na vylet do zoo kocarek i 3,5 letemu, normalne jen lita, ale ja chci mit taky chvili klidu, takze ho tam prikurtuju a jidlo do ruky a je mala pauza sem a tam. Myslim, ze v nem vetsinou usne po ceste do zoo a pak ho tam budim, at si uzije vylet. Navic mam pod kocarkem mikiny, jidlo nejake a piti, nemusim to tahat a vyhovuje mi to tak, nez ho porad nekde nahanet. Ale jezdime na cely den vetsinou, ne na par hodin.
@Zabatko píše:
Ale já Tě chápu, jen mě prostě řev dětí všude fakt nebaví, taky zaplatíme vstupné a chceme mít z toho výletu taky něco, takže já bych asi fakt děti sbalila a šla někam jinam. Ve dvou letech je ta zvířata berou okrajově, nebo chvilku, vím od našich dětí, že plně to braly až tak od 5 let. Víš co, mě asi primárně rozčilují lidi, které jsi popisovala, co se chovají jako idioti, jenže jak ti ostatní návštěvníci mají vědět, že krom řvoucích dětí jste jinak uvědomělí návštěvníci, ono je to těžké. Jinak si nevybavuji, že bych kdy slyšela poznámky cizích lidí na řvoucí děti, to jsi asi měla fakt pech. Zkrátka základem všeho je soudnost a ohleduplnost. Jinak dvouleté děti nějakou extra dávku socializace nepotřebují, ani si neumí vědomě hrát spolu, to přichází až tak od 3 let, takže ta zahrada je fakt v klidu. Socializovat potřebují hlavně rodiče, tak nechte děti hlídat babičkou a vyražte někam jen s manželem.
A to je další zde oblíbený blábol. To jsi vypozorovala na vlastních dětech, nebo vyčetla v nějaké zastaralé publikaci? Mám zrovna doma děti 2 a 4 roky a hrají si spolu krásně, komunikují spolu, dokonce oboustranně, při hře se domlouvají a spolupracují. To mladší dítě přítomnost staršího vyloženě vyhledává. Když si představím, že dle některých by dítě do 3 let mělo čas trávit s matkou na hřišti před domem, tak do školky půjde neandrtálec a matka skončí v blázinci. Ha, a nebo to je přesně ta matka, která nemá problém s výchovným plácáním, abychom ty diskuze trochu propojili ![]()
@Pitaya1 píše:
Ale nikdo netvrdí, že malé děti nemají v zoo co dělat. V zoo nemají co dělat děti, které ruší ostatní, děti jejichž rodiče nezvládají výchovu a myslí si, že všichni lidi jsou zvědaví na jejich řvoucí dítě, nebo dítě co jinak obtěžuje okolí.
Myslím, že provozovatelé ZOO ocení všechny návštěvníky, i ty uřvané
kdyby se to mělo selektovat dle tvých měřítek, moc návštěvníků by jim nezůstalo, neboť dítě rušící okolí opravdu není jen to, které má hysterák v období vzdoru. A pokud se chceš v klidu, nerušeně a v tichu podívat na exotická zvířata, doporučuji pustit si na youtubu 8K videa z divočiny ![]()