Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pitaya1 píše:
Totální hlad a proto si dítě nevzalo nic od tebe. Hlad vypadá jinak.
Ne, nervy z hladu. Znovu - proste to neznas
.
Buď v pohodě, okolo 2 let si začínají děti dost uvědomovat sami sebe a začínají si nárokovat, mám syna co má 3 roky pryč a už je to lepší, dost věcí už chápe a dá se s ním domluvit, ale záchvaty vzteku má občas taky, taky jsme s ním byli minulý rok v zoo, ale on je sám, takže pohoda. Každopádně, pokud měl syn nějaký vyloženě záchvat, chytla jsem ho pod pažu a odešla s ním někam pryč, nesla jsem ho jak pytel brambor, počkala až ho to přejde, většinou mi pak ukázal proč řval, ve 2 letech ještě nemluvil a pak už to bylo lepší, prostě ti děcka udělaly scénu, no bože, však z toho nikdo neumřel a lidi co okolo vás procházeli, tak těm to mohli být taky jedno
@Pitaya1 ty moc nemůžeš pochopit, že každý má jiné dítě viď a jiné možnosti. Na úřad chodím s dětmi taky klidně sama. Úřady jsou do pěti. Kdyby si měl pokaždé na vše chlap vzít volno, tak by v práci fakt nadšení nebyli. Jako já jsem s dětmi dost samostatná, takže se mnou jdou kamkoliv. Taky jsou většinou opravdu v pohodě, ale to je právě proto, že nejsou jen na zahradě.
@ludmilaadamkova píše:
Já se fakt musím smát ve Dvoře v Zoo je víc prolejzacek než zvířat. Je tam centrální hřiště s posezením a prolejzkama opravdu pro nejmenší děti.. je tam i kuchynka (pro děti na hraní) to fakt baví děti tak do 3 let. Vštší děti lezou p otom lanovém hradě. Pře jídelnou je další velké hřiště pro děti. Další hřiště jsou rozmístěny průběžně po zoo. Dále je tam vláček az 40 kč který jezdí furt do kolečka zase pro nejmenší děti.. Můžete mi vysvětlit proč to tam teda je když ta ZOO není pro děti? To tam na tom vláčků mají jezdit pubertáci?Já tomu pořád nerozumím.
Příspěvek upraven 10.05.23 v 13:38
Já jsem četla jen začátek diskuze, ale taky jsem valila oči. Pražská zoo má také spousty dětských atrakcí. Je tam velké hřiště, vláček, brouzdaliště v létě, statek se zvířaty ke krmení… Rozhodně to není místo, kde by jako měl člověk šeptat. Tady z toho někteří dělají, jak kdyby to bylo na úrovni wellness, luxusní restaurace nebo kostel. Navíc zoo je obrovská, dá se se vzteklymi dětmi poodejit do nějakého odlehleho zákoutí.
Také jsme v zoo zažili vztekajici se dítko. Ono tam je hodně lidí, je to takové stresující, děti jsou unavené…Ja jsem to řešila pripoutanim hysterického dítěte v kočáru a rychlou procházkou v zadní části zoo, za 10 minut dcera spala (ale věděla jsem, že důvod hysterie je únava).
Já bych tedy ze zoo hned po příchodu neodchazela, vzhledem k výši vstupného. Určitě bych hledala cesty, jak děti uklidnit. Ty záchvaty většinou pramení z nějaké nepohody, hlad, žízeň, únava, nemoc, horko…Takže najít tu skrytou příčinu a odstranit. Nejlíp, když se prospí.
@anavi13 píše:
@Pitaya1 ty moc nemůžeš pochopit, že každý má jiné dítě viď a jiné možnosti. Na úřad chodím s dětmi taky klidně sama. Úřady jsou do pěti. Kdyby si měl pokaždé na vše chlap vzít volno, tak by v práci fakt nadšení nebyli. Jako já jsem s dětmi dost samostatná, takže se mnou jdou kamkoliv. Taky jsou většinou opravdu v pohodě, ale to je právě proto, že nejsou jen na zahradě.
A co potřebuješ neustále řešit na úřadech?
já s dítětem byla na úřadě jen, když jsme mu dělali doklady. A ani kvůli svým věcem jsem na úřady nemusela chodit nějak často
Jinak jsem v jeho kojenecké a batolecim věku vždy hledala a našla hlídání. Ale každý má jinou soudnost a jinou míru ohleduplnosti k okolí.
@Ťarbík01 Pokud se dobře pamatuji, tak v pražské zoo půjčovali na děti vozíky a snad i kočárky. Jednou jsme brali pro synovce vozík a byl nadšený.
@Pitaya1 A u tebe bych zrovna čekala, že budeš mít pro jedince, kteří trvají na svém za každou cenu, pochopeni
.
@Torryy píše:
Pokud jdu do Zoo, tak neočekávám, že tam bude klid. Takže ty poznámky nechápu.
Musí to být těžký mít tolik malých dětí.
Pokud jdu do Zoo, jdu tam s dětmi, co to dají. Tzn. Celodenní výlet se vším všudy…
Jo, zakladatelka neměla s sebou kočár? Tak to bylo doooost nedomyšlené, to bych si tedy netroufla. Jak někdo píše nade mnou, mají tam k půjčení ty vozíky, do kterých se děti a krámy dají naložit. Ovšem ve státní svátek to předpokládám bylo rozebrané.
@Lucie_Sx píše:
Ne, nervy z hladu. Znovu - proste to neznas.
Asi tak. Ja to znam a hysterak, kterej kvuli tomu vznika, je jeden z nejhorsich.
@Hibou píše:
Jojo, třeba dětská hřiště v ZOONebo už jsi viděla slona na skluzavce?Takže v ZOO bývá obvykle několik dětských hřišť, prodejna plyšáků, dětské židličky v restauraci, dětské menu, půjčovna vozíků či kočárků. Pro koho to asi tak je, hmmm, zamyslíme se
koho se tam asi tak ZOO snaží nalákat?
No ony to ty ZOO berou spíš jako nutné zlo, udělají hřiště a další atrakce pro děti, aby se tam dalo jakž takž v klidu přežít. ![]()
@Pitaya1 každou chvíli ne, ale prostě jdu s tím dítětem kamkoliv. Kolikrát musíš něco vyřídit rychle a hlídání není. Já beru úřad ve stejné úrovni jako návštěva lékaře, pošty a pod. Prostě jdeš s dítětem. Čím víc máš dětí, tím častěji na takové pochůzky jdeš i s nimi. Ono to hlídání je problém u pracujících babiček. To není o soudnosti.
@Santa Juana ty vozíky mají tuším jen v Praze. Nepsala kde byli.
@Zabatko píše:
No ony to ty ZOO berou spíš jako nutné zlo, udělají hřiště a další atrakce pro děti, aby se tam dalo jakž takž v klidu přežít.
Viděno jinou optikou, chtějí přilákat co nejvíce návštěvníků = vydělat co nejvíce peněz, a curaji blahem, pokud tam rodina s dětmi o státním svátku nechá aspoň litr. Protože jen z dotací by to financování nebylo vončo.
A propos, jak zde někdo navrhoval, že lepší jak zoo je jít s batoletem do parku. Ráda bych osvetlila, že v Praze jít do parku znamená, že do 5 minut máte dítě (nebo sebe) od psího exkrementu, takže si to moc neuzijete. Naše děti zde z toho důvodu moc na trávu nepouštime. Takže parky jsou spíš pro psy než pro děti.
@Ťarbík01 píše:
@Zabatko jenze mi nejedeme výchovu stylem kult dítěte. To fakt ne.
Deti výchovavame a nenechávám je růst jak dříví v lese.
Chápu ěě situace včera byla nepříjemna, ale jmje to 2 létě dítě. Není to 6 létě dítě. To je docela velký rozdíl.
A to s detma mám být zalezla doma a čekat třeba do 6 let a pak s nima vyjít mezi lidi. To je asi přehnané, že?!
Nebyli jsme v restauraci, v cukrárně, v letadle, v kině a já nevím kde ještě v uzavřených prostorech. Byli jsme v zoo, kde je dostatek místa a prostoru.
Nelezli jsme do uzavřených pavilonu, Nelezli jsme do pavilonu, kde nmje napíši ticho atd.
Deti netukaly na sklo, nehazely nic do ohrad, výběhu a kleci. Neměli jsme tam psa, který stupidne stekal na všechna zvířata a lidi (jako tam měla velká část návštěvníků ustekane psy) atd.
Nejsme bezohledni k okolí. Takže zase z nás nedělej démony prosím.
A kdyby mi to bylo totálně jedno, tak včerejšek neřeším a je mi to putna. Ale tak to neni.
A promiň, že jsme se neotocili a nešli ze zoo pryč a nejeli domu. Jako když se někam vypracujeme, tak to trvá docela dlouhou dobu, cesta nam trvala přes hodinu, zaplatíš vstupný a pak máš jít po 30 minutach pryč…
Ale já Tě chápu, jen mě prostě řev dětí všude fakt nebaví, taky zaplatíme vstupné a chceme mít z toho výletu taky něco, takže já bych asi fakt děti sbalila a šla někam jinam. Ve dvou letech je ta zvířata berou okrajově, nebo chvilku, vím od našich dětí, že plně to braly až tak od 5 let. Víš co, mě asi primárně rozčilují lidi, které jsi popisovala, co se chovají jako idioti, jenže jak ti ostatní návštěvníci mají vědět, že krom řvoucích dětí jste jinak uvědomělí návštěvníci, ono je to těžké. Jinak si nevybavuji, že bych kdy slyšela poznámky cizích lidí na řvoucí děti, to jsi asi měla fakt pech. Zkrátka základem všeho je soudnost a ohleduplnost. Jinak dvouleté děti nějakou extra dávku socializace nepotřebují, ani si neumí vědomě hrát spolu, to přichází až tak od 3 let, takže ta zahrada je fakt v klidu. Socializovat potřebují hlavně rodiče, tak nechte děti hlídat babičkou a vyražte někam jen s manželem. ![]()
@Santa Juana píše:
Viděno jinou optikou, chtějí přilákat co nejvíce návštěvníků = vydělat co nejvíce peněz, a curaji blahem, pokud tam rodina s dětmi o státním svátku nechá aspoň litr. Protože jen z dotací by to financování nebylo vončo.A propos, jak zde někdo navrhoval, že lepší jak zoo je jít s batoletem do parku. Ráda bych osvetlila, že v Praze jít do parku znamená, že do 5 minut máte dítě (nebo sebe) od psího exkrementu, takže si to moc neuzijete. Naše děti zde z toho důvodu moc na trávu nepouštime. Takže parky jsou spíš pro psy než pro děti.
No tak to je samozřejmě špatně, lidí jsou obecně zkrátka čuňata bez špetky soudnosti, že po psech neuklízí exkrementy. Za to bych fakt dávala tučné pokuty. Však ano, ZOO potřebují návštěvníky, aby mohly finance investovat do vyšších cílů, kvůli kterým primárně ZOO jsou, a to je chov druhů, případně edukace. Dvouleté dítě z toho fakt prd má, možná ho to baví chvilku, jak dlouho takový prcek udrží pozornost? 10 minut? Ta zvířata jsou tam pak fakt spíš tak trochu navíc. ![]()
@Zabatko píše:
No ony to ty ZOO berou spíš jako nutné zlo, udělají hřiště a další atrakce pro děti, aby se tam dalo jakž takž v klidu přežít.
No to ne, oni na to naopak chteji nalakat rodiny s detmi.
Klidne at tam pak cely den rvou, hlavne ze si koupi vstupne
.