Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24298
10.5.23 16:16

@blumen přesně. My brali minulý rok vozík pro dvě děti do Prahy a super. Děti měli rok a tři roky. Tento rok Lešnou dvouletý ušel v pohodě, čtyřletý se chvíli svezl. Za chvíli bude třetí a mám nachystaný dvojkočár. Chceme se někam podívat. Starší už ty výlety potřebuje, takže takto bude jeden kočár na jednoho dospělého a druhý dospělý může běhat po dětech. Srpnu chtějí totiž kluci i manžel na Země živitelku do Českých Budějovic, takže bez vybavení to nepůjde :D ty veletrhy jsou také náročné, ale máme je s dětmi rádi. Jen asi budu muset něco pořídit na označení dětí, aby se nám neztratili. Jak budou tři, tak už z toho mám strach.

@Hibou mám stejně staré děti a fungují úplně totožně. Společně si spolu opravdu hrají od roku mladšího. Do toho roku bráchu jen sledoval. Od roku napodoboval. Od roku a půl si spolu cíleně hrají. Starší ho naprosto miluje. V autě ze školky s okamžitě ptá mladšího jestli si spolu budou hrát. První děti to mají asi trochu náročnější, ale druhé děti jsou prostě rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
10.5.23 17:00
@ludmilaadamkova píše:
Lucerno 700 dáš jen za oběd dneska hl. Jídlo 250 za osobu plus 80 Kč za polévku plus dětské jídlo k tomu piti. Nějaké kafe zmrzlina a ses na litru :mrgreen:

No, nevím, my jsme si vždy brali svačinu a snědli jsme ji na lavičce. Byli jsme tam kvůli zvířatům.

• Citovat
  • Upravit
85400
10.5.23 17:48

@anavi13 mas pro ne pasky z amazonu plastove, napsala jsem na ne moje telefonni cislo. Jistota je jistota :D kdyz jdeme nekam, kde jsou davy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.5.23 17:55

@Aleriga tak záleží na pojetí. Pokud jedu hodinu do ZOO, pak tam jsem 6 hodin. A hodinu jedu domu, zvládnu k tomu i tu svačinu z batohu a oběd se hodí ( ceny mi nepřipadá ta cena nějak přemrštěné).
V době kdy jsem ZOO měla 20 minit MHD a chodily jsme se jen na určitou část ZOO klidně 15× ročně, tak oběd nebyl vždy potřeba.

Příspěvek upraven 10.05.23 v 18:09

• Citovat
  • Upravit
Birds
10.5.23 17:56
@Santa Juana píše:
Také jsme v zoo zažili vztekajici se dítko. Ono tam je hodně lidí, je to takové stresující, děti jsou unavené…Ja jsem to řešila pripoutanim hysterického dítěte v kočáru a rychlou procházkou v zadní části zoo, za 10 minut dcera spala (ale věděla jsem, že důvod hysterie je únava).

Jako, já chápu, že se bere zoo jako atrakce, svým způsobem bohužel je. Ale když pak čtu, že „je to stresující místo, hodně lidí“, a z toho pak vznikne dítěti nepohoda (hysteráky, řevy), tak PROČ JE TAM VŮBEC BERETE.
A opět, myslím tyhle menší děti ve věku dvou let, které udrží pozornost jen pár minut.

Každý normální člověk velmi dobře ví, že jít do zoo, zvlášť do té pražské, na nějakých dvacet minut se finančně opravdu nevyplatí. Takže se tam logicky vybere minimálně na dvě hodiny, spíše ale na půl dne. Ať tak nebo tak, obnáší to s dítětem nějakou přípravu doma, nějakou cestu (v případě zakladatelky dokonce hodinu), dotrmácet se na místo, vystát třeba i frontu a konečně po projití turniketem se stane…nic. Pozornost, kterou dítě do té doby jakš takš drželo, protože „už tam budem“, jistojistě v tuhle chvíli ztrácí. Po další hodině, dvou, je z toho utahanej i dospělák, a co teprve to malé dítě?
Je tam mraky lidí, na zvířata si nemůže sáhnout, x krát za celou dobu chce dělat i jiné věci, někdy z jakéhokoli důvodu řve, při nejlepším pak usne.

Stále mi uniká jakýkoliv podstatný smysl, padný důvod a hlavně PŘÍNOS proč tahat dvouleté dítě do zoo a tam se s ním minimálně dvě hodiny jakože „procházet“.

Já osobně v tom nevidím nic jiného, než berličku pro matky, které potřebují s dítětem nějak zabít čas a už neví, jaký kout by ještě vymetly. No nejblbější nápad je vzít ho do přeplněného místa a doufat, že ho tak zabaví.

Stokrát lepší je zajít si k nejbližšímu rybníku/jezeru, kde jsou třeba kachny, nebo ke znamému, co má třeba králíky, morčata, slepice, psa, kočku… nebo na malou farmičku. Je tam tisíckrát méně lidí, dítě si většinou může na zvíře sáhnout a díky klidnější atmosféře je větší pravděpodobnost, že z toho bude mít lepší zážitek jak dítě, tak máma. O ceně ani nemluvě.

• Citovat
  • Upravit
2523
10.5.23 18:15
@Birds píše:
Jako, já chápu, že se bere zoo jako atrakce, svým způsobem bohužel je. Ale když pak čtu, že „je to stresující místo, hodně lidí“, a z toho pak vznikne dítěti nepohoda (hysteráky, řevy), tak PROČ JE TAM VŮBEC BERETE.
A opět, myslím tyhle menší děti ve věku dvou let, které udrží pozornost jen pár minut.

Každý normální člověk velmi dobře ví, že jít do zoo, zvlášť do té pražské, na nějakých dvacet minut se finančně opravdu nevyplatí. Takže se tam logicky vybere minimálně na dvě hodiny, spíše ale na půl dne. Ať tak nebo tak, obnáší to s dítětem nějakou přípravu doma, nějakou cestu (v případě zakladatelky dokonce hodinu), dotrmácet se na místo, vystát třeba i frontu a konečně po projití turniketem se stane…nic. Pozornost, kterou dítě do té doby jakš takš drželo, protože „už tam budem“, jistojistě v tuhle chvíli ztrácí. Po další hodině, dvou, je z toho utahanej i dospělák, a co teprve to malé dítě?
Je tam mraky lidí, na zvířata si nemůže sáhnout, x krát za celou dobu chce dělat i jiné věci, někdy z jakéhokoli důvodu řve, při nejlepším pak usne.

Stále mi uniká jakýkoliv podstatný smysl, padný důvod a hlavně PŘÍNOS proč tahat dvouleté dítě do zoo a tam se s ním minimálně dvě hodiny jakože „procházet“.

Já osobně v tom nevidím nic jiného, než berličku pro matky, které potřebují s dítětem nějak zabít čas a už neví, jaký kout by ještě vymetly. No nejblbější nápad je vzít ho do přeplněného místa a doufat, že ho tak zabaví.

Stokrát lepší je zajít si k nejbližšímu rybníku/jezeru, kde jsou třeba kachny, nebo ke znamému, co má třeba králíky, morčata, slepice, psa, kočku… nebo na malou farmičku. Je tam tisíckrát méně lidí, dítě si většinou může na zvíře sáhnout a díky klidnější atmosféře je větší pravděpodobnost, že z toho bude mít lepší zážitek jak dítě, tak máma. O ceně ani nemluvě.

Mé dítko zajímala zvířátka jen do nástupu do školy, pak už mnohem zajímavější byly dny otevřených dveří v provozech města. Před druhými narozenami v klidu vydrželo s velkým zájmem v místní ZOO celý den a bez kočárku, včetně kontaktní části ZOO. Co by moje akční dítě dělalo stejně dlouho u rybníka s kachnami netuším, pokud bych mu tedy nedovolila, aby se tam čvachtalo s nimi. Každé dítě je jiné a podle toho se rodiče řídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
10.5.23 18:21

@Birds zrovna tu Prahu si děti užili minulý rok celou. Tříletý chcem vidět slony. Bylo to jeho přání. Tak jsme mu to splnili. Byl spokojený. Nám se v Praze moc líbilo. Chce to kočár pro takto malé děti. Nikam se nehonit a dát si kdekoliv pauzu. Mladšímu bylo něco přes rok. Možná rok a půl. Zvládl to nádherně. Máme to dvě hodiny cesty, ale jeli jsme tam s přespáním, pač by to děti i my domů nezvládli. Ale musím uznat, že jsem byla fakt překvapená, že tak velkou zoo zvládli v pohodě. Čekala jsem, že to bude náročné. Ale prostě naše děti to baví.
Co jsem si všimla tak zrovna v Praze plakali spíš starší děti. Teď myslím nad ty tři roky. Prostě je bolely nohy. Kdo měl kočár mi přišel, že byl úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.23 18:31
@Kasandra159 píše:
Mé dítko zajímala zvířátka jen do nástupu do školy, pak už mnohem zajímavější byly dny otevřených dveří v provozech města. Před druhými narozenami v klidu vydrželo s velkým zájmem v místní ZOO celý den a bez kočárku, včetně kontaktní části ZOO. Co by moje akční dítě dělalo stejně dlouho u rybníka s kachnami netuším, pokud bych mu tedy nedovolila, aby se tam čvachtalo s nimi. Každé dítě je jiné a podle toho se rodiče řídí.

Třeba my doma máme všechny možný zvířata jen tedy králíky už ne, ale ty má kamarád ke kterému chodí na zahradu.
A sousedka má koně a ovce. Každej den chodime kolem rybníka, každej den chodíme do lesa protože vesnice. Pro moje dite to něco tak běžného… Naopak je odvazana pobytem ve městě… Protože to je něco co nezná. Máme Zoo asi 15 minut jízdy autem máme prnmentku a jsmd tam poměrně často. V klidu ji tam vezmu jen na to hřiště s tím že pak ani na oběd nejdem. Hřiště je hned u vstupu. Někdy jdeme jen na ryby někdy se sekne na hmyzu někdy jdeme na lvi… Rozhodně není pravidlo že j tam každej den narvano. Cca jednou za měsíc za dva tam jedem. Vůbec by mě nenapadlo že se na eMiminu za to budu muset ospravedlňovat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
10.5.23 18:34

@Birds byli jsme nedávno v pražské ZOO s 22 měsíčním dítěti. Úplně v pohodě 5 hodin. Tam je tolik možností jak dítě zabavit. 20 minut pozornost?
Jsme tam každý měsíc;)
Nešla bych tam o víkendu, to ani náhodou.
Ale jinak nemáme problém… Ale asi každá máme jiné dítě.
Samozřejmě pokud by se tam dítěti nelíbilo, tak tam nechodím. Histerák si může hodit i na té farmě, u rybníku, atd…

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.5.23 18:36
@anavi13
@kocourGarfield píše:
@Birds byli jsme nedávno v pražské ZOO s 22 měsíčním dítěti. Úplně v pohodě 5 hodin. Tam je tolik možností jak dítě zabavit. 20 minut pozornost?
Jsme tam každý měsíc;)
Nešla bych tam o víkendu, to ani náhodou.
Ale jinak nemáme problém… Ale asi každá máme jiné dítě.
Samozřejmě pokud by se tam dítěti nelíbilo, tak tam nechodím. Histerák si může hodit i na té farmě, u rybníku, atd…

A co se týče pozorováním zvířat… Tak to člověk musí být v zoo ideálně navečer. Nejlepší zážitek v zoo je když jsme jeli na noční safari.
A užila si to i malá a to jí ještě nebyly ani 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
zmrzlik
10.5.23 18:39
@Thomassss píše:
Myslím, že provozovatelé ZOO ocení všechny návštěvníky, i ty uřvané :mrgreen: kdyby se to mělo selektovat dle tvých měřítek, moc návštěvníků by jim nezůstalo, neboť dítě rušící okolí opravdu není jen to, které má hysterák v období vzdoru. A pokud se chceš v klidu, nerušeně a v tichu podívat na exotická zvířata, doporučuji pustit si na youtubu 8K videa z divočiny :)

Tak. :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
10.5.23 18:42
@Thomassss píše:
Myslím, že provozovatelé ZOO ocení všechny návštěvníky, i ty uřvané :mrgreen: kdyby se to mělo selektovat dle tvých měřítek, moc návštěvníků by jim nezůstalo, neboť dítě rušící okolí opravdu není jen to, které má hysterák v období vzdoru. A pokud se chceš v klidu, nerušeně a v tichu podívat na exotická zvířata, doporučuji pustit si na youtubu 8K videa z divočiny :)

Tak to je dost smutný, jestli se většina návštěvníkům neumí slušně chovat a nemá špetku soudnosti. Myslela jsem, že je naše společnost na tom líp :think:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.5.23 18:43

@Birds

My jsme v zoo za 15 minut a jelikož máme permici, jsme vevnitř hned. Takže cesta všeho všudy max 20 minut. A v zoo klidně celej den. A žádnej problém…

Nevím co furt máte s pražskou zoo zoo jsou po celé republice v Liberci v Brně v Jihlavě ve Dvoře. Ale chápu že pro Pražáky existuje jen pražská zoo a nic jiného.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.5.23 18:44
@Pitaya1 píše:
Tak to je dost smutný, jestli se většina návštěvníkům neumí slušně chovat a nemá špetku soudnosti. Myslela jsem, že je naše společnost na tom líp :think:

Radši zůstaň ve Vietnamu :mrgreen: :mrgreen: je to děsný.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
10.5.23 18:47

@Pitaya1 o víkendu je v zoo třeba 10 000 návštěvníků. Očekávat že všichni se budou chovat v klidu a tichosti je asi nereálné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML