Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4313
10.5.23 08:45

@Aleriga @Pitaya1 @terien bravo, tři matky jedinacku se shodly, že děti nikdy nervou. Dokud jsem měla jedinacka, byla jsem také o ledascem přesvědčená. Další děti mě naučily pokoře, doporučuji :mrgreen:

@topazio
a tady máme čtvrtou :dance:

Příspěvek upraven 10.05.23 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24819
10.5.23 08:51

@Hibou :lol: :lol: :lol: někdo má to štěstí, že ho to naučí už první :D mě vyškolil syn dokonale hned od roku věku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.5.23 09:03
@Hibou píše:
@Aleriga @Pitaya1 @terien bravo, tři matky jedinacku se shodly, že děti nikdy nervou. Dokud jsem měla jedinacka, byla jsem také o ledascem přesvědčená. Další děti mě naučily pokoře, doporučuji :mrgreen:

@topazio
a tady máme čtvrtou :dance:

Příspěvek upraven 10.05.23 v 08:53

Tak mám jedináčka. A co jako. Tvůj komentář je úplně mimo.

Znám rodiny jedináčků a dítě jim stále řvalo. Nebo rodiny s více dětmi a žádné z nich neřvalo. Není to o počtu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.5.23 09:06
@Aleriga píše:
Já si tedy taky nevzpomínám, že by moje dcera řvala vlastně kdekoliv na veřejnosti, pokud tedy zrovna nespadla na nos nebo jinak fyzicky netrpěla. A na místech jako Zoo, hřiště, restaurace…už vůbec ne. :think:

Stesti, nic vic.

Kdybych mela jenom nejmladsi, tak taky machruju, jak mi ta vychova jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
10.5.23 09:12
@Sunlight515 píše:
Přečetla jsem první dvě stránky a teď poslední dvanáctou. Asi takhle - nadšená bych taky nebyla z hodinového řevu coby návštěvník, asi bych hodně rychle prchala opačným směrem.
Osobně si myslím, že chyba je prostě v tom, že rodiče si často myslí, jak je super brát ani ne dvouleté děti či mimina do ZOO, které ještě ti špunti nemají šanci porozumět a pak se diví, že děti ječí, řvou, nebaví je to, chtějí dělat něco jiného atd. V tomhle věku je lepší dětské hřiště nebo najít si v okolí nějakou malou rodinnou farmu, kde si děti mohou pohladit psa, kočku, kozu.. dotknout se zvířecího kožíčku, což by jim dalo mnohem větší smyslové podněty atd. a bylo by to pro ně zábavnější než dívat se v dálce na zvířata ve výběhu, kde je jejich mozeček ještě ani kolikrát nezaregistruje, nic jim to neříká. Prostě se tam nudily. Rodiče si udělali výlet a děti tam byli tak nějak jako doprovod. Tak jim to daly najevo.

Moje dítě bylo poprvé v ZOO kolem 6 měsíců, a pak před 2. narozeninami dokonce bez kočárku v ZOO hnusně kopcovité a nenudilo se :nevim:

Dosud jsem žila v přesvědčení, že kontaktní koutky se zvířátky má každá ZOO, a že jsou určené právě pro nejmenší návštěvníky. Naše místní ZOO má v jedné takové části i chodbičky, kam se vlezou jen králíci a velmi malí návštěvníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2025
10.5.23 09:24
@Pitaya1 píše:
Tak jestli ti přijdou scény dětí normální, tak pak. s tebou asi diskuze nemá smysl. My chodili do zoo od mala a dítě mi tam nikdy neřvalo. Ale vědělo, že bych řvaní netolerovala a šlo by se pryč.

Ak niekomu scény od batolaťa prídu nenormálne, tak to akurát ukazuje na to, že o detskej psychológii nemá poňatia a ani nemá záujem sa dozvedieť ako to naozaj je. A na vlastné dieťa mal šťastie. Naozaj je v takom prípade ďalšia debata zbytočná.

A to moje vlastné dieťa je jedno z tých, ktoré neni problém zobrať hoci do nóbl reštaurácie už od 1.5 roka, lebo na verejnosti scény nerobí. Ale viem, že to je proste jej povaha a nie moja úžasná výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.5.23 09:39
@terien píše:
Tak ale at tu nikdo netvrdí, ze to dělají úplně všechny děti. Nedělají. Naše děti tedy taky nikdy v zoo neřvaly a nedělaly scény, ani bych něco takového netolerovala.

Vsadim boty, ze vetsina deti si tam proste zarve. I kdyby to mel byt jen plac, ze chce koupit plysaka.
Je to uplne normalni a s vychovou to nema vubec co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.5.23 09:52
@Pitaya1 píše:
A ty zase nedokážeš pochopit, ze lido nejsou zvědavý na tvoje uřvaný dítě. A doteď jsem. myslelq, že jsi tam byla s manželem, takže jeden z vás mohl vysvětlovat a druhý se věnovat dalším dětem… nebo jste se měli úplně rozdělit, jak jste to měli na začátku.
A to dote to pochopí, zase nedělej z dvouletého dítěte úplného blbce bez mozku. Matic mu to můžeš vysvětlit i pak v klidu, že jste odešli dřív, protože se tam choval ošklivě.
A tedy když máš tu úžasnou kamarádku psycholožku, tak jsi to mohla rovnou řešit s ní a nemusela jsi tu zakaldat téma ;)
Jo a my neděláme hluk ani v tom lese, na louce atd. :mavam:

Víš že zvířata v lese stresuje i lidský pach? To ale asi víš. :palec:
Založila jsem diskuzi, abych si poslechla názor i jiných matek a lidi. A až poté se zeptala na situaci te kamarádky.
Nebudu ji s každým dotazem psát nebo volat.
A nezakládám tu diskuze každý týden.

Jo byla jsem tam s manželem a byli jsme rozděleni do doby, než jsem potrebovala na záchod a manžel měl 3 děti naráz.
Pak jsme jim šli dát najíst atd. Ale to je jedno, nebudu ti tu vypisovat celý náš denní program.

A psala jsem, že vždycky byly děti v zoo hodný. Že holt teď to bylo poprvé, kdy neměly děti svůj den. A pro tvoji představu, řev nezačal hned za branou zoo.

Takze proste takove chování bylo poprvé.

A já nepoletim hned ze zoo kvůli rvani. Ono sbalitse, jet přes hodinu, platit vstup atd. Není třeba 500 Kč.

A NIKDY jsem nezažila zoo, kde by nějaké děti nehulakaly nebo nebrecely. Nebo tam nehulakala nějaká skupina lidí nebo hlučná rodinka.

A že jsem zažila dost zoo v Evropě.

Myslím že třeba zvířata v zoo by se zabila z toho hluku a řevu.

A ohled na lidi mám. Jinak by mi byla situace uplne jedno a neřešila bych to. Ale ty mě znáš asi lépe jak já.

Ale proste je to malé dítě. A každé dítě a člověk je jiná povaha.

To že tvé dítě je skvělé tak super gratuluji. Ale každé dítě má jinou povahu. A s některým se pracuje lépe e některým hůř. A můžeš je vychovávat tak či tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
10.5.23 09:53
@Lucie_Sx píše:
Vsadim boty, ze vetsina deti si tam proste zarve. I kdyby to mel byt jen plac, ze chce koupit plysaka.
Je to uplne normalni a s vychovou to nema vubec co delat.

Hlavne to vubec neni o nejakym tolerovani. Jsou deti, ktery proste fakt nervou, nedelaj valeci sceny na chodniku, jsou klidnejsi a rozhodne to nema co delat s vychovou. Pak jsou deti, ktery tyhle stavy maj a clovek s tim neudela nic, je to obdobi. :roll: By me zajimalo, jak by to netolerovani tohohle pak vypadalo. Ale tady je marna snaha cokoliv nekomu vysvetlovat, proste matky roku jsou nejlepsi, maj nejlepsi vychovu a deti maj naprogramovany jak pocitat a fungujou presne jak piskaj. No, tak gratuluju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.5.23 09:53
@Lucie_Sx píše:
Je to uplne normalni a s vychovou to nema vubec co delat.

Přesně tak. Já nezažila žádnou zoo v Evropě, kde by dítě nervalo. Že chce zmrzlinu, balónek, hračku, prolézačky atd.
Fakt NIKDY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.5.23 09:54
@DandátkoP píše:
Hlavne to vubec neni o nejakym tolerovani. Jsou deti, ktery proste fakt nervou, nedelaj valeci sceny na chodniku, jsou klidnejsi a rozhodne to nema co delat s vychovou. Pak jsou deti, ktery tyhle stavy maj a clovek s tim neudela nic, je to obdobi. :roll: By me zajimalo, jak by to netolerovani tohohle pak vypadalo. Ale tady je marna snaha cokoliv nekomu vysvetlovat, proste matky roku jsou nejlepsi, maj nejlepsi vychovu a deti maj naprogramovany jak pocitat a fungujou presne jak piskaj. No, tak gratuluju. :mavam:
:mrgreen: :palec: Přesně. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.5.23 09:56
@Ťarbík01 píše:
Přesně tak. Já nezažila žádnou zoo v Evropě, kde by dítě nervalo. Že chce zmrzlinu, balónek, hračku, prolézačky atd.
Fakt NIKDY.

Samozřejmě, že si dítě zařve ale nechat ho dlouho řvát? Když má špatný den, tak ho vezmu domu nebo někam do klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
10.5.23 10:04

@Ťarbík01 „Dcera a syn mají rozdílné zájmy. Nicméně jsme se snažili s manželem o nějaký kompromis, aby všichni byli spokojeni.“ - Tak jste šli do zoo!! A jeli jste tam je všemu hodinu. Chápeš sama nelogičnost a absurditu vaší úvahy??

@Torryy píše:
Pokud jdu do Zoo, tak neočekávám, že tam bude klid.
@Ťarbík01 píše:
A vždycky zoo byla v pohodě. Až dneska to bylo takove.

Anonymní tulipán: "Mně třeba jednu návštěvu Zoo syn řval, protože jsme ho nenechali lézt po dřevěných plotech kolem zvířat. Chtěl za nimi a ještě byl ve věku, kdy nechápal, že mu můžou ublížit a že tam nesmí

@Ťarbík01 píše:
Promiň, ale nezažila jsem NIKDY zoo, abych tam neslyšela něčí dítě řvát…
Ale myslím že zoo není oáza klidu. Jelikož urvanych děti jsem tam dneska viděla několik. :nevim:
@Kvačka1012 píše:
Byli jsme včera taky v Zoo… 80% dětí co tam byli tak se vztekali, v kočárku i ty co už běhali 😅 asi špatná konstelace na návštěvu Zoo… 😊
@Anonymní píše:
"Zakladatelka zřejmě vynervená z hloupých pohledů ostatních, což tomu taky nepřidalo. Já zase nechápu lidi, co mají neustálou potřebu sdělovat už tak vynerveným rodičům, jak jsou jejich děti a výchova hrozné.

Dočetla jsem jen druhou stranu diskuze. A na víc teda nemám.
Některé matky zřejmě porodily s dítětem i svůj mozek a nechápou, že tahat do ZOO dítě do tří let věku a ZVLÁŠŤ v období vzdoru, je totální kravina. Néé, ony si budou pořád stát za svým, že tam přece byly mraky dalších řvoucích dětí a že je to přece úplně normální. Tak jestli máte tendenci se chovat jedna podle druhé, tak se není co divit, že se ze zoo dalo místo s řvoucími dětmi a stejně tak ho vidí i ostatní návštěvníci. A můžete za to vy, protože nejste soudné a k zoo přistupujete jako je hřišti, kde jakože zabavíte pozornost dítěte, aby vám věčně neviselo na krku, protože už nevíte, co s ním.
Ale v zoo není pro takhle malé děti zajímavého absolutně nic. Přitom do tří let věku je dítě naprosto šťastné ve známém prostředí a ten rozptyl je maximálně pět míst, které důvěrně pozná a může je točit pořád dokola. Domov, hřiště 1, hřiště 2, prarodiče, a třeba nějaká hernička nebo místo v přírodě, které navštěvujete opakovaně.

Zoo je misto naučného charakteru a je vhodné pro ty, co umí číst nebo už dokážou mít empatie ke zvířatům. Chodí se tam po vyznačených cestách, jsou tam jen klece, ploty, zábrany a za nimi je občas vidět nějaké zvíře.

To je něco absolutně nezajímavého pro takhle malé dítě. Pokud si na to nemůže sáhnout, poznat to a hrát si s tím, tak ho to nezajímá a chce dělat něco, co zná. Jenže to v Zoo jaksi nejde. Nemůže po ničem lézt, nemůže tam ani moc běhat, protože se plete pod nohy, míč a hračky jsou utopie, akorát to někde vytrousí.
Zoo je totéž jako muzeum, akorát pod širým nebem. Nesmí se na nic sahat, jen se chodí a kouká.

Na vině nejsou řvoucí děti. Na vině jsou nesoudné matky, které ze zoo dělají dvouhodinové hřiště alá odkladiště dětí. Přičemž ty děti mají víc rozumu, protože řevem dávají najevo, že je mámy vzaly tam, kde pro ně nic zajímavého není.

Takže dokud tohle milé mámy nepochopíte, tak budete na takových místech neustále terčem oprávněně nepříjemných pohledů.

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
10.5.23 10:10
@Birds píše:
@Ťarbík01 „Dcera a syn mají rozdílné zájmy. Nicméně jsme se snažili s manželem o nějaký kompromis, aby všichni byli spokojeni.“ - Tak jste šli do zoo!! A jeli jste tam je všemu hodinu. Chápeš sama nelogičnost a absurditu vaší úvahy??

Dočetla jsem jen druhou stranu diskuze. A na víc teda nemám.
Některé matky zřejmě porodily s dítětem i svůj mozek a nechápou, že tahat do ZOO dítě do tří let věku a ZVLÁŠŤ v období vzdoru, je totální kravina. Néé, ony si budou pořád stát za svým, že tam přece byly mraky dalších řvoucích dětí a že je to přece úplně normální. Tak jestli máte tendenci se chovat jedna podle druhé, tak se není co divit, že se ze zoo dalo místo s řvoucími dětmi a stejně tak ho vidí i ostatní návštěvníci. A můžete za to vy, protože nejste soudné a k zoo přistupujete jako je hřišti, kde jakože zabavíte pozornost dítěte, aby vám věčně neviselo na krku, protože už nevíte, co s ním.
Ale v zoo není pro takhle malé děti zajímavého absolutně nic. Přitom do tří let věku je dítě naprosto šťastné ve známém prostředí a ten rozptyl je maximálně pět míst, které důvěrně pozná a může je točit pořád dokola. Domov, hřiště 1, hřiště 2, prarodiče, a třeba nějaká hernička nebo místo v přírodě, které navštěvujete opakovaně.

Zoo je misto naučného charakteru a je vhodné pro ty, co umí číst nebo už dokážou mít empatie ke zvířatům. Chodí se tam po vyznačených cestách, jsou tam jen klece, ploty, zábrany a za nimi je občas vidět nějaké zvíře.

To je něco absolutně nezajímavého pro takhle malé dítě. Pokud si na to nemůže sáhnout, poznat to a hrát si s tím, tak ho to nezajímá a chce dělat něco, co zná. Jenže to v Zoo jaksi nejde. Nemůže po ničem lézt, nemůže tam ani moc běhat, protože se plete pod nohy, míč a hračky jsou utopie, akorát to někde vytrousí.
Zoo je totéž jako muzeum, akorát pod širým nebem. Nesmí se na nic sahat, jen se chodí a kouká.

Na vině nejsou řvoucí děti. Na vině jsou nesoudné matky, které ze zoo dělají dvouhodinové hřiště alá odkladiště dětí. Přičemž ty děti mají víc rozumu, protože řevem dávají najevo, že je mámy vzaly tam, kde pro ně nic zajímavého není.

Takže dokud tohle milé mámy nepochopíte, tak budete na takových místech neustále terčem oprávněně nepříjemných pohledů.

Podepisují!!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4313
10.5.23 10:12

@Birds aha, a k čemu ti, co umí číst, potřebují přebalovací pult? Nebo kočárek, nebo dětskou židličku?

Jinak asi mám geniální děti, zvířata v ZOO je zajímala od jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí