Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
9.5.23 13:03
@Pitaya1 píše:
Ne zoo není dělaná pro děti. To si jen někteří lidi myslí. Smyslnou ke někde jinde. Pro děti jsou zábavné parky, dětská hřiště atd.

Tak vetsina zoo v Cechach je delana primarne pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.23 13:06
@Lucie_Sx píše:
Tak vetsina zoo v Cechach je delana primarne pro deti.

Když myslíš :roll:

• Citovat
  • Upravit
34322
9.5.23 13:22
@Pitaya1 píše:
Když myslíš :roll:

To si nemyslim, to vim 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
9.5.23 13:22

Urvane batole mi nevadí. Da se to pochopit.Co mi ale vadí, ty rozcapene 4+,naštěstí je takových deti málo. Vetsina rodičů si ty deti usmerni. Potom jsou tu ale dospeli, kteří tahaji do té Zoo psy.Proc?Ptám se.Co z tě Zoo ten pes má? A co mi vadi nejvic, tak to, že vadí děti, vadí studenti, mladší se jen flakaji apod.Tady není kult dítěte. Tady se už poukazuje skoro na všechny, at uz již zmíněné, nebo staré, invalidy, očkování nebo ty druhé. :cert: Ja uz mam děti velke.Studenty.Ale s čím se kolikrát setkám nejen já, ale i ony, nestačím se divit, jak se lidi teď chovají. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
34322
9.5.23 13:23
@zmrzlik píše:
Urvane batole mi nevadí. Da se to pochopit.Co mi ale vadí, ty rozcapene 4+,naštěstí je takových deti málo. Vetsina rodičů si ty deti usmerni. Potom jsou tu ale dospeli, kteří tahaji do té Zoo psy.Proc?Ptám se.Co z tě Zoo ten pes má? A co mi vadi nejvic, tak to, že vadí děti, vadí studenti, mladší se jen flakaji apod.Tady není kult dítěte. Tady se už poukazuje skoro na všechny, at uz již zmíněné, nebo staré, invalidy, očkování nebo ty druhé. :cert: Ja uz mam děti velke.Studenty.Ale s čím se kolikrát setkám nejen já, ale i ony, nestačím se divit, jak se lidi teď chovají. :pocitac:

Ja taky kdysi tahala psa vsude.
Proste kdyz jsi cely den pryc a mas psa v byte, nechces a ani uplne nemuzes ho nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
9.5.23 13:25
@Lucie_Sx píše:
Ja taky kdysi tahala psa vsude.
Proste kdyz jsi cely den pryc a mas psa v byte, nechces a ani uplne nemuzes ho nechat doma.

No to chápu. Ale ti co ho tam tahají nejvíc, jsou doma. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10875
9.5.23 13:32
@zmrzlik píše:
No to chápu. Ale ti co ho tam tahají nejvíc, jsou doma. :mrgreen:

Jak muzou byt doma, kdyz jsou se psem v zoo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.5.23 13:33
@zmrzlik píše:
Urvane batole mi nevadí. Da se to pochopit.Co mi ale vadí, ty rozcapene 4+,naštěstí je takových deti málo. Vetsina rodičů si ty deti usmerni. Potom jsou tu ale dospeli, kteří tahaji do té Zoo psy.Proc?Ptám se.Co z tě Zoo ten pes má?A co mi vadi nejvic, tak to, že vadí děti, vadí studenti, mladší se jen flakaji apod.Tady není kult dítěte. Tady se už poukazuje skoro na všechny, at uz již zmíněné, nebo staré, invalidy, očkování nebo ty druhé. :cert: Ja uz mam děti velke.Studenty.Ale s čím se kolikrát setkám nejen já, ale i ony, nestačím se divit, jak se lidi teď chovají. :pocitac:

Socializáciu. Zlepšenie výchovy/výcviku v náročnom prostredí. Ale samozrejme taham tam len psa, ktorý to má šancu zvládnuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 13:39
@Elfido píše:
Holt aj dospelí majú niekedy zlý deň. Za mňa takéto hlasné poznámky k cudzím na v podstate normálne správanie deti sú dospelácky ekvivalent toho revu ;)

Vidíš. To je zajímavý poznatek. Děkuji. Přiznám se, že nad tím jsem takhke nepřemýšlela. :think: :palec:
Moc děkuji za tenhle pohled :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 13:42
@Pitaya1 píše:
Tak zítra nejspíš nepředpokládá, že tam někdo bude držet hodinu rvouci děti. Předpokládám, že lidi mají nějakou soudnost.

Psala jsem už asi 5×, že syn řval třeba 5 minut, pak byl klid třeba 5 minut (nestopovali jsme čas) a pak ho zase něco vytocilo a řval.
A tahle jeho nalada trvala cca. Hodinu.
Takže nerva hodinu nepřetržitě v kuse. Prostě měl tu hodinu hnusnou náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
9.5.23 14:26

Ja mam od mladi vypozorovano, ze k reakci okoli nevyburcuje ten detsky rev, ale rodic. Pokud pusobi dostatecne zoufale a trpelive se stale snazi uklidnit, tak mu malokdy okoli prida. Ale pokud je to vyraz - tvl. ja uz nevim co s nim, si rvi, me uz je to jedno, nemam na tebe nervy. Doprovazi to tupy pohled a krouceni hlavou - jakoze, je normalni? - Tak v tomhle momente se do toho casto pusti okoli. Aby ho vyburcovali k…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
9.5.23 14:32

@Ťarbík01 a jděte i do restaurace. Komkoliv. Potřebují se to učit. Jasný, vždy hledám místo, kde je pro děti aspoň koutek, ale jdeme. Nechodilo jsme třeba kolem roku dítěte, kdy to s ním prostě nešlo. Ale ve dvou letech super. Kdyžtak pustím chvíli pohádku na telefonu. Svět se nezboří. Podle mě pak ty děti vyjdou v těch šesti letech ven a neumí nic. Já je tahám všude a i sama. Kolem těch dvou let je problém s tím vztekáním, takže je fajn brát ohled třeba na tu únavu. Ale on se mi z únavy umí luxusně vztekat i čtyřletý ( manžel se vzteká stejně, když je unavený a hladový :D ). Ale teď je mladšímu něco lehce přes dva roky a je to super. Parťák největší. Vztekání je skoro pryč ;) vždyť ty dvouleťáky naštve třeba jen špatná barva láhve a pod. To jsou fakt blbosti.
Kočár berte, sice je to otrava tahat, když už děti dost chodí, ale je to lepší. Já i teď pořizovala znovu dvojkočár. To bychom museli být celé léto jen na zahradě a to nechci. A děti jsou prostě blízko u sebe a je to lepší, když si mohou někde odpočinout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24298
9.5.23 14:40

@Pitaya1 zrovna v Praze, když se ti vztekne dvouleté dítě, někde na druhé straně Zoo, tak ho potáhneš řvoucí přes celou Zoo hodinu. :D vždyť Zoo je hlavně pro děti. Doporučuji se tam někdy podívat. To fakt není moc místo pro dospělé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
9.5.23 14:41
@Aneta.Berg píše:
Ja mam od mladi vypozorovano, ze k reakci okoli nevyburcuje ten detsky rev, ale rodic. Pokud pusobi dostatecne zoufale a trpelive se stale snazi uklidnit, tak mu malokdy okoli prida. Ale pokud je to vyraz - tvl. ja uz nevim co s nim, si rvi, me uz je to jedno, nemam na tebe nervy. Doprovazi to tupy pohled a krouceni hlavou - jakoze, je normalni? - Tak v tomhle momente se do toho casto pusti okoli. Aby ho vyburcovali k…?

A čemu to pomůže? Když jsem jela naposledy vlakem, byla tam i maminka s batoletem. Bylo i slyšet, ale nic tak hrozného. Problém nastal když se začala chystat k výstupu z vlaku. Dítě pochopilo že se bude vystupovat a začalo křičet neco v tom smyslu „Ne, etě né etě né“ a volalo to dokud nevystoupili :mrgreen:
Trvalo to snad čtvrt hodiny. Zřejmě jsem se nemodlila jen já aby už vlak zastavil :mrgreen:
Myslíš že by mělo cenu mít blbě poznámky k mamince, dělat jí přednášku o výchově, když se snažila dítě uklidnit, ale to se nedalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
9.5.23 14:48
@Pitaya1 píše:
The term zoological garden refers to zoology, the study of animals. The term is derivedGreek ζώον, zoon, ‚animal‘, and the suffix -λογία, -logia, ‚study of‘. The abbreviation zoo was first used of the London Zoological Gardens, which was opened for scientific study in 1828 and to the public in 1847.
Tak si vysvetlime6, co pojem zoo znamená ;)

Přečti si víc zdrojů, to ze sem prdnes jedes, kterej se ti hodi, to umi kazdej. Ale zrovna londynska zoo byla puvodne smyslela k vedeckym ucelum, ale zaroven to pote bylo prehodnoceno a otevreno o par let pozdeji pro verejnost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí