Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elfido píše:
Socializáciu. Zlepšenie výchovy/výcviku v náročnom prostredí. Ale samozrejme taham tam len psa, ktorý to má šancu zvládnuť.
tak v některých zoologických jsou psi, naštěstí, zakázaní. Proč bych měla ještě i tam koukat, abych nešlápla já nebo mé dítě do nějakého ho.., hlídat dítě, aby ho pes někde nekousl atd.
@Ťarbík01 píše:
Vidíš. To je zajímavý poznatek. Děkuji. Přiznám se, že nad tím jsem takhke nepřemýšlela.![]()
Moc děkuji za tenhle pohled
Z mých zkušeností ti lidi co nejvíc rýpou do ostatních jsou ti nejnespokojenejsi ve svém životě..děti bych do zoo a dino a na výstavy v tomto složení zatím prostě nebrala..syna jsem mohla vzít do zoo až tak kolem 5 prostě to tak ber ze na toto jsou ještě Mali a je jich moc.. v parku a na hřišti jim proste zatím bude nejlíp
@DandátkoP píše:
Přečti si víc zdrojů, to ze sem prdnes jedes, kterej se ti hodi, to umi kazdej. Ale zrovna londynska zoo byla puvodne smyslela k vedeckym ucelum, ale zaroven to pote bylo prehodnoceno a otevreno o par let pozdeji pro verejnost.
Ano, byla otevřena pro erejnost. Ale to neznamená, že si tam ta veřejnost může dělat co chce. Měla by mít nějakou soudnost.
@anavi13 píše:
@Pitaya1 zrovna v Praze, když se ti vztekne dvouleté dítě, někde na druhé straně Zoo, tak ho potáhneš řvoucí přes celou Zoo hodinu.vždyť Zoo je hlavně pro děti. Doporučuji se tam někdy podívat. To fakt není moc místo pro dospělé
A tam by se dostali ta necelých 30 minut?
to asi tezko, že. Takže zakladatelka, když jim dítě začalo řvát, byla par minut od vchodu.
Od nás si odsedávali lidi v tramvaji, řev na celý vůz, ale já proste nemohla vystoupit nekde v háji, musela jsem to dojet. Řev jak by vraždili byl a vždy je kvuli tomu že jsem nedovolila běhat za jízdy po tramvaji. Musela sedět. Příšerný. Když už si pár lidí odsedlo (je mi ro lito, ale já se blbe necítí., ten kdo to má doma 24/7 nejsou oni, chudák jsem já
) tak pak už jsem. s ní skutečně vystoupila někde v háji, tam.ji nechala vyřvat a dokid nebyla v klidu, nenastoupili jsme do žadné co prijela. Musela jsem.jich nechat ujet asi pět, myslela jsem že ji přerazím, ale. nepovolila jsem. Když pochopila,.že. se. řvoucí nikam. dál nepojedem, přestala. Ale od té doby jsem. s ní jela. ještě jednou a řev byl stejně zas…
nako by moje výchovné metody k ničemu nebyly, no. Hlavu vzhůru.
Já teda bohužel s malou kvůli tomu nechodím moc tam kam bych chtěla. A taky. raději hodně střídáme hřiště.
Radši, abysme nebyly známá firma ![]()
Přitom jsem přísná. Nechávám pocítit důsledek. Málo platný
Ninak malé je 24 měsíců a o tom, že bychom šly. do zoo jsem. absolutně neuvažovala,.tp by bylo pěkný peklíčko. Vzala by čaru k lachtanům…my. bemužeme v klidu ani do supermarketu,.objednávám na rohlíku
![]()
S dvouletoutohohle temperamentu chodí. Je kolem baráku- mlžnost se hned vrátit domů, na hriste nebo do herničky, kde vím, že nezlobí (ale. z hristě a z herničky se jde vzdys řevem). Zoo bude na provramu nejdřív v pěti ![]()
@Pitaya1 zrovna oni ne, ale to byl příklad, když se ti něco takového stane v půlce Zoo. Bože jsou to děti. Chovají se jako děti. Prostě blbý den. Zoo je holt pro děti. Když chci již někam kde děti nebudou, tak nepůjdu do zoo. Vždyť je to jasná věc. Ostatně my i takto malé děti teď naposledy vzali třeba do skanzenu a byli nadšené. Měli dobrý den
a aspoň se něco naučili. Hlavně většina i takových míst je na děti připravená. Když máš těch dětí víc tak to menší se i musí přistoupit. Třeba čtyřletý se už zajímá fakt o kde co a je fajn toho využít. A hol sebou musíš vzít i dvouletého. Hlavně zakladatelka nepíše, že by řvaly děti v kuse hodinu. To prostě bych to prostě taky hned neodcházela.
@Pitaya1 píše:
A tam by se dostali ta necelých 30 minut?to asi tezko, že. Takže zakladatelka, když jim dítě začalo řvát, byla par minut od vchodu.
Jestli byli v Praze, tak za tu naloz za vstupne bych pole nevyklizela ani nahodou
.
Jak te neco takoveho vubec muze napadnout
.
@vokishka píše:
tak v některých zoologických jsou psi, naštěstí, zakázaní. Proč bych měla ještě i tam koukat, abych nešlápla já nebo mé dítě do nějakého ho.., hlídat dítě, aby ho pes někde nekousl atd.
No tak pôjdeš do tej kde to je zakázané keď ti psi vadia, psickar pôjde tam kde to je povolené, nevidím problém ![]()
Ve Dvoře Králové jsou na každém kroku nějaké blbosti pro deti i nejmenší děti na každém kroku prolézačky, úkoly, stánky s cukrátkama a plysovejma zvířátkama hned u vchodu obrovskej prolwzaci lanový hrad.
Sem netušila že je to tam pro mě jako pro dospělou
děti tam nemaj vůbec co dělat a proto tam jsou všude ale opravdu všude dětské hřiště, prolejzaci nesmysly atd
Tvl Lucerna zase perlí, Zoo nejsou vlastně pro děti
ta fakt potřebuje ty spory jak prase drbání.
Příspěvek upraven 09.05.23 v 22:54
@ludmilaadamkova píše:
Ve Dvoře Králové jsou na každém kroku nějaké blbosti pro deti i nejmenší děti na každém kroku prolézačky, úkoly, stánky s cukrátkama a plysovejma zvířátkama hned u vchodu obrovskej prolwzaci lanový hrad.Sem netušila že je to tam pro mě jako pro dospělou
Tvl Lucerna zase peeling zoo nejsou vlastně pro dětiděti tam nemaj vůbec co dělat a proto tam jsou všude ale opravdu všude dětské hřiště, prolejzaci nesmysly atd
ta fakt potřebuje ty spory jak prase drbání.
Na kraji zoo, hned za vchodem by měli mít klec pro zanechání dětí. Pak dospělí můžou jít v klidu dál za zvířátky.
@Ťarbík01 tady jsou všichni tak protivný a to jsem přečetla stranu 1 ![]()
Hele za mě pohoda. Mám 3 děti a pokud nervou oni ale cizí tak je mi to fuk a vlastně si to tak trochu skodolibe užívám ![]()
Jinak přeji hodně sil a nervů. Je to tak moc náročný
a kecy ostatních vzornych matek tomu nepridaji ![]()
@Ťarbík01 hele kámoši mají prakticky to same - nedonosena dvojcata (sotva 800g) a k tomu dobrovolne po 2 letech další. Já je teda obdivuju. Mám děti od sebe 4 roky a i tak je to občas hard core. Kecy hod za hlavu. Podle popisu se moooc těším na páteční výlet do zoo jak na me budou opovrzlive koukat až bude mimino rvat a druhej se vztekat, ze jsem přece slíbila zmrzlinu ( ale ne v době oběda
)
@Anna766 píše:
Na kraji zoo, hned za vchodem by měli mít klec pro zanechání dětí. Pak dospělí můžou jít v klidu dál za zvířátky.
Js myslela, ze na to jsou ty skříňky. Někdo tam sice rval batoh, ale děcko do 5-6 let by se tam vešlo ![]()
@hospodki píše:
Js myslela, ze na to jsou ty skříňky. Někdo tam sice rval batoh, ale děcko do 5-6 let by se tam vešlo
Klec je lepší. Mohli by dát slevu rodičům na vstupné, za ochotu půjčit děti do antikoncepční expozice.