Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
9.5.23 12:23
@Pitaya1 píše:
Takže ldyz otravují jiní, tak můžete taky? 8o co je tohle za praštěný argument :think:

To je argument, že každý člověk, zvíře atd. má holt svůj blbý den. Ale to neznamená, že se hned má člověk sbalit a jet domů.
A dělat démony z malých dětí a jejich rodičů.
Urvane dítě = nevychovne dítě, co má zůstat doma na zahradě. A až se bude umět chovat, tak může do zoo.

Takze když se socializuji asistenční psi, tak se berou mezi všechna mozna místa a lidi. A taky nejsou zavřený doma na zahradě do 3 let. A až pak se začnou brát na taková místa.

Tak proč by se nemohli socializivat i děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.23 12:24
@Ťarbík01 píše:
To je argument, že každý člověk, zvíře atd. má holt svůj blbý den. Ale to neznamená, že se hned má člověk sbalit a jet domů.
A dělat démony z malých dětí a jejich rodičů.
Urvane dítě = nevychovne dítě, co má zůstat doma na zahradě. A až se bude umět chovat, tak může do zoo.

Takze když se socializuji asistenční psi, tak se berou mezi všechna mozna místa a lidi. A taky nejsou zavřený doma na zahradě do 3 let. A až pak se začnou brát na taková místa.

Tak proč by se nemohli socializivat i dítě?

Jenže ta socializace může probíhat i tak, že tomu dítěti ukážeš, že ten jeho řev nebudeš tolerovat a vezmeš ho pryč, když se neumí chovat. Psa taky nenechas dělat něco, co dělat nemá ;)

• Citovat
  • Upravit
34473
9.5.23 12:27
@Ťarbík01 píše:
@Hibou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jo těch dětských hřišť je tam hooodne. :mrgreen:
A jen jen jedno bylo několik metrů od zvířat. Jinak všechna hřiště byla u výběhu nějakého zvirete. :mrgreen:
Takže předpokládám, že to jsou hřiště pro děti. A na tom hřišti řvaly všechny děti. Ani jedno tam nebylo potichu. Stále nějaké dítě křičelo na rodiče atd.
Tím neomlouvám rvani našeho syna. Ale jen to, že v zoo křičí i jine děti. A to starší jak 6 let.

Dobře, tak vaše děti se chovaly jako všichni ostatní, je to normální, ostatní nechť si trhnou. V čem je tedy problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4094
9.5.23 12:27
@Pitaya1 píše:
The term zoological garden refers to zoology, the study of animals. The term is derivedGreek ζώον, zoon, ‚animal‘, and the suffix -λογία, -logia, ‚study of‘. The abbreviation zoo was first used of the London Zoological Gardens, which was opened for scientific study in 1828 and to the public in 1847.
Tak si vysvetlime6, co pojem zoo znamená ;)

Tak to bylo možná v tom 19. století. Pochybuji o tom, že dnes chodí do ZOO někdo zvířata studovat, naopak, hodně zoologů zoologické zahrady odsuzuje a zvířata studují v jejich přirozeném prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
9.5.23 12:29
@Pitaya1 píše:
The term zoological garden refers to zoology, the study of animals. The term is derivedGreek ζώον, zoon, ‚animal‘, and the suffix -λογία, -logia, ‚study of‘. The abbreviation zoo was first used of the London Zoological Gardens, which was opened for scientific study in 1828 and to the public in 1847.
Tak si vysvetlime6, co pojem zoo znamená ;)

Přečti si třeba na stránkách pražské zoo, jaká je jedna z jejích hlavních funkcí.
Já chápu, že potřebuješ být v opozici témeř v každé diskuzi, ale tvrdit, že zoo není pro děti, to už je snad moc i na tebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.23 12:33
@Hibou píše:
Tak to bylo možná v tom 19. století. Pochybuji o tom, že dnes chodí do ZOO někdo zvířata studovat, naopak, hodně zoologů zoologické zahrady odsuzuje a zvířata studují v jejich přirozeném prostředí.

Myslíš třeba ty zoo, kde třeba rozmnožují zvířata a vrací je zpět do volné přírody? :think: to je totiž většina českých zoo

• Citovat
  • Upravit
2200
9.5.23 12:34
@Pitaya1 píše:
Jenže ta socializace může probíhat i tak, že tomu dítěti ukážeš, že ten jeho řev nebudeš tolerovat a vezmeš ho pryč, když se neumí chovat. Psa taky nenechas dělat něco, co dělat nemá ;)

Kdyz se do zoo chodí studovat zvířata a má to být oáza klidu, tak proč tam jezdí a cinka imrvere vláček?! Proč tam jsou hřiště? Proč tam jsou skákačky? Proč tam jsou prolézačky? Proč tam jsou tobogány atd.?
Proč je tedy zoo napůl zábavní park?

Bez peněz návštěvníků by to mohli zavřít. A ruku na srdce. Velká část návštěvníků jsou rodiny s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4094
9.5.23 12:41
@Pitaya1 píše:
Myslíš třeba ty zoo, kde třeba rozmnožují zvířata a vrací je zpět do volné přírody? :think: to je totiž většina českých zoo

Ale to já přece nerozporuji. Ty jsi psala o „study of animals“ :nevim:

A @Thomassss má pravdu, podívej se na první bod tu:
 https://www.zoopraha.cz/…nase-poslani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4094
9.5.23 12:45

Nebo tady:
https://www.zoopraha.cz/skoly-a-deti

dole Služby pro dětské návštěvníky, o službách pro vzorné tiché vychované pozorující dospělé ani ťuk :mrgreen:

Mě ta diskuze zpočátku trochu vyvedla z míry. Brala jsem totiž ZOO vždy jako prostor, kde mohu batole bezpečně vypustit a kde je zábava a servis pro mě i pro něj. Tak jsem ráda, že i ZOO to tak zamýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 12:46
@terien píše:
Dobře, tak vaše děti se chovaly jako všichni ostatní, je to normální, ostatní nechť si trhnou. V čem je tedy problém?

Zajímalo mě, proč má někdo potřebu hlasitých poznamek k řvoucíku dítěti. Ač nevím co tomu předcházelo a proč tak je.

A vidím různé pohledy, různých rodičů.

A vidím i to, co jsme udělali špatně. Za což jsem ráda. A příště si z toho vezmu poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1916
9.5.23 12:52
@Ťarbík01 píše:
Zajímalo mě, proč má někdo potřebu hlasitých poznamek k řvoucíku dítěti. Ač nevím co tomu předcházelo a proč tak je.

A vidím i to, co jsme udělali špatně. Za což jsem ráda. A příště si z toho vezmu poučení.

Holt aj dospelí majú niekedy zlý deň. Za mňa takéto hlasné poznámky k cudzím na v podstate normálne správanie deti sú dospelácky ekvivalent toho revu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
9.5.23 12:55
@Hibou píše:
Nebo tady:
https://www.zoopraha.cz/skoly-a-deti

dole Služby pro dětské návštěvníky, o službách pro vzorné tiché vychované pozorující dospělé ani ťuk :mrgreen:

Mě ta diskuze zpočátku trochu vyvedla z míry. Brala jsem totiž ZOO vždy jako prostor, kde mohu batole bezpečně vypustit a kde je zábava a servis pro mě i pro něj. Tak jsem ráda, že i ZOO to tak zamýšlela.

Tak zítra nejspíš nepředpokládá, že tam někdo bude držet hodinu rvouci děti. Předpokládám, že lidi mají nějakou soudnost.

• Citovat
  • Upravit
4094
9.5.23 12:57
@Pitaya1 píše:
Tak zítra nejspíš nepředpokládá, že tam někdo bude držet hodinu rvouci děti. Předpokládám, že lidi mají nějakou soudnost.

Byli tam včera :mrgreen:

Ty jsi dobrý manipulátor textu :mrgreen: už je to vše dokola

To, že člověk u ostatních předpokládá nějakou dobrou vlastnost, kterou sám nemá, je častý nešvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.5.23 12:59
@Ťarbík01 píše:

Tak asi jim to bylo nepříjemné, scéna jim přišla přehnaná a z vaší strany nezvladnutá, třeba taky někoho bolela hlava, potřeboval si psychicky odpočinout,… těch důvodů je spousta. A ruku na srdce, nebyt těch poznámek, tak si třeba nesahneš do svědomí tak hluboko, abys tam našla i své chyby. Kterých se příště vyvaruješ a všichni si takový výlet užijete mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
9.5.23 12:59
@Ťarbík01 píše:

Kdyz ty prioritne resis, ze na tebe nekdo mel blbe reci, misto abys resila, ze se deti necitily dobre.
Kdyby deti rvaly, ale nikdo nic nekomentoval, tak by to prece taky nebylo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí