Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
8.5.23 22:48
@Bela111 píše:
Ja nevim, ale rvat v zoo mi neprijde nijak strasne, neco jineho je treba muzeum, v takovehle sestave to musi byt narocne, my jsme tqky hlucnejsi, mam tri decka 21 mesicu, necelych 5 a 8 let a wpokojeny najednou byt taky nedokazou, kdyz se nevzteka nejmladsi, knoura prostredni, a kdyz jsou dva mladsiok, starsi je napruzena a posloucham, jak by dcera vychovne zasahla, o nesravedlnosti a tezkem zivote. Manzel ma velmi silny hlas, nekdy se za nas trochu stydim a to je tak vsechno. Jako dvouleta dvojcata, tam bych ani nic jinyho necekala prijde mi to normalni. Vylety do zoo jsou ale obecne mi prijde pro deti i rodice narocne, fajn je nemit velka ocekavani, nevybrat dlouhou trasu, my se nedavno museli v zoo rozdelit s muzem a deti si ruzne povymenovat a porozhazet mezi sebou, prave aby se uspokojili postupne vsichni, pac dohromady jako skupina jsme nefungovali. Takze manzel s prostredni sam, starsi zpruzela, malej se nekde valel pak to vystridat atd. Vzdycjy si rikam je to obdobi, je to jen faze :srdce: :mrgreen:

Tak koukám, že ten maraton nespokojenosti nekončí zas tak brzy, jak jsem si myslela. :mrgreen:
Do muzea, prohlídku hradu a zámku, výstavu atd. bych je nevzala. :mrgreen: Maximálně by manžel šel do technického muzea se synem a já s dcerou nekam na prolejzačky.
My se na nějakou dobu v zoo rozdělili, ale pak jsme se sešli, jelikož já jsem potřebovala na záchod a volala manželovi. Pak jsme jim vyndali svačinu atd. A prostě to bylo na střídačku děsný. Mozna to fakt bylo i tím krátkým vyspanim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.5.23 22:49
@Tamtama píše:
Já bych z vás nadšená byla. Když řve dítě, které není moje, je to super. :mrgreen:

hehhe, uplne presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:59
@Ketris píše:
Proste nechteli byt v zoo, meli jste jet radeji domu.

Tak poté to s nima bylo v pohodě.
@Uslava myslím, že jim už žácina období vzdoru. U syna to pozoruji par týdnu. U dcery to nastává asi teď.
Plus byly děti možná i méně vyspale. :nevim:
@Fazulina děkuji. :hug: jo jo teď když čtu pohledy jiných žen, ta jsme to měli udělat jaksi jinak. My se rozdělili, ale já pak potřebovala na záchod a volala manželovi. No a pak už jsme byli spolu. Takže chyba no. Měli jsme si rozdělit víc úlohy a časový harmonogram.
Ale předtím v zoo to s nima bylo pohodě. A jiné řvoucí děti, co jsme potkávali, tak jsem neřešila. Potom mě překvapilo, jak někdo může mít takové poznámky. :pankac:
@K92 děkuji. :hug: No myslím že se musíme s manželem víc obrnit. Snažili jsme se fakt revem neobtezovat lidi kolem, ale zoo byla plná a nebylo kam zalezt. Asi fakt musím přestat poslouchat poznamky okolí.
Jako už jsem si zvykla, že se mě lidi zeptaji, zda ty 3 děti jsou všechny moje atd. Na to už jsem si zvykla. Tak si musím asi zvyknout i na tyhle nepříjemné situace.
Chápu, že lidem vadí dětský pláč. Ale v zoo mě to překvapilo. Chápala bych to v letadle, muzeu atd. Ale v zoo, kde je hromada ujecenych děti mě to překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 23:03

@Anna766 He je je tam to jsi mě pobavila. :mrgreen:
No já taky vždycky rodiče urvancu litovala. A teď lituji nás. :mrgreen:
Ano, pro příště, jestli vůbec nějaké příště bude, se budeme muset lépe domluvit a rozdělit úlohy. A vzít zalozni batoh na rozdělení tekutin, potravin a náhradních věci. :mrgreen:

@welovefashion my se snažili při rvani co nejvíce lidem vyhýbat. Nechodili jsme do davu, ke zvířatům atd. Fakt jsme se to snažili vyřešit. Ale je pravda, že jsme měli zůstat rozdělení od začátku do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 23:07

@ZItu děkuji za uklidnění a za pobavení. :mrgreen:
Já jsem brala teď zoo taky jako místo, kde se tak řev neřeší. Nemyslím tím kdyby někdo řval naschvál. :mrgreen:
Ale jak jsem koukala, tak řeší. :nevim:
A přesně jak píšeš. Dle mě je take horší, když rodiče nechají své děti dělat vše. Viděli jsme jak sahají do kleci u opic, jak rozhazuji na hřišti kameny, buď po lidech kolem a nebo z hřiště pryc, jak tukaji na sklo, vyhazuje odpadky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.23 23:07
@Tosidelassrandu píše:
Sama to píšeš, že je těžký vyhovět dvojčatům a vy celou situaci ještě dětem zhoršíte tím, že si tak strašně brzo pořídíte další dítě. Dvojčata akorát bojujou o pozornost, kterou potřebujou a nemají.

Chytračka se zase ozvala. :roll:

• Citovat
  • Upravit
6004
8.5.23 23:09

Hele radu nemám, stejně jich tu padla už hromada.

Ale pro uklidnění - my vzali dceru poprvé do zoo ve 14m. To že ji to vůbec nezajímá nám bylo jasné, ale mysleli jsme si, že si uděláme procházku.
Došli jsme do půlky Zoo a dcera dostala neskutečný hysterák.
Ikdyž jsme běželi skoro sprintem, aby jsme se dostali na konec zoo, tak nám to trvalo přes hodinu. Jak jsme se snažili se rychle dostat ven, tak jsme si ani nevšimli, že malá už neřve, ale klidně si v kočáru při tom běhu usnula.
No od té doby už tyhle výlety raději neabsolvujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
8.5.23 23:15
@welovefashion píše:
tak já zastavuju u každého max.5 minut a těch cest kudy se dá v zoo jít je snad milion včetně několika vchodů :-) vidím, že jedou se řvoucíma dětma ke lvům, tak když mi to vadí skočím třeba zatím dovnitř nějakého pavilonu nebo se vydám třeba ke klokanům…

Já si úplně nemyslím, že by těch cest bylo milión. Těžko dítěti řeknu, že měníme směr a půjdeme odkud jsme přišli, protože stejným směrem jde někdo jiný. Pokud se někde zdržím, tak jinde se obvykle zdrží někdo jiný a v zoo často potkáváme ty stejné lidi, protože jdeme stejným smerem. A většina Zoo má jeden vchod a třeba tři východy, z čehož obvykle je jeden výrazněji vytíženější. Hele a o co ti vlastně jde? Nemůžu napsat svůj upřímný názor, že mně by prostě cizí uřvané děti na výletě vadily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 04:19
@Anonymní píše:
Jo, tady když mi malá hysterčí v obchodě, babule k ní přijde a začne se jí ptát, co jí máma provedla. Většinou ji to tak vyvede z míry, že přestane a zapomene, kvůli čemu ječela.
Fakt si z toho nedělej hlavu, ono je to nepříjemné, je to člověku líto, ale neboj, není to napořád. Navíc se to stalo jednou. Jen mě napadá, u nás tohle bylo vždy, když jim lezly stoličky, není to možné u vás? Pak byli nespokojení všude a za všech okolností.
Naše brzy čtyřletá je až teď schopna pochopit, že musí chodit za ruku a ne běhat do silnice a nebo jít, kam se jí zlíbí. Ona není hloupá, jen strašná volnomyšlenkářka. Co si usmyslí, chce udělat. A jakmile zakročím, tak přijde řev, ještě i teď. Ale neboj, bude to jen a jen lepší. :hug:

Tak scénu v krámě jsem ještě nezažila. Ale to mě určitě ještě taky čeká. Zažila jsem, že na ně někdo c krámě mluvil. A buď děti koukaly, někdy se chytly a spolupracovaly nebo začal jeden z nich kňourat. :mrgreen:
Kdyz se nevztekaji, tak za ruku jsou. Zatím.. :mrgreen:.
Ale dcera je taky volnomyšlenkarska :mrgreen: Takže ta si to letí kam chce. Syn je zase tvrdohlavy.
Myslím že jim nic neroste. Alespon jsem si nevšimla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 04:30
@Lucie_Sx píše:
Lidi jsou na sebe v posledni dobe hodne hnusni.

Kdo vycniva z davu, nedela veci „tak jak se ma“ nebo nema „ten spravny nazor“, ten si to vyzere. A je uplne jedno, jestli jde o deti, volby, covid…

A spouste lidem vadi uplne obycejne veci, do kterych jim ani nic neni a temer je neovlivnuji. Tem uz rovnou pres rameno rikam „aby si se nepos*al/a“ a neresim. To by se clovek jinak zblaznil.

Jo to máš pravdu. A myslím, že bude ještě hůř. O tom jsme se taky s manželem bavili. Že dneska jsou lidi zlý, závidi kde co, zákeřny atd.
Záleží taky město od města. Ale už i na vesnici nebo v malém městě to není co to bývalo. Bohužel :(
Musím se szait asi tohle filtrovat a vypouštět. Jinak bych musela být jen doma. Ale to bych si zase vyslechla, že s detma nic nedělám a jsou jen doma. Atd. Takže si člověk nsbybere. :mrgreen: Jo a je prabda, že všední den je ideální. To tam pomalí nikdo není. Já jsem říkala že dneska to bude horší. Ale necekala jsem tak natriskanoi zoo.

@welovefashion píše:
tak já zastavuju u každého max.5 minut a těch cest kudy se dá v zoo jít je snad milion včetně několika vchodů :-) vidím, že jedou se řvoucíma dětma ke lvům, tak když mi to vadí skočím třeba zatím dovnitř nějakého pavilonu nebo se vydám třeba ke klokanům…

My se fakt snažilo vyhýbat co nejvoc, když byl řev. A máš pravdu. V zoo kde jsme byli, tak se z 90%cda jít jinou trasou, cestou atd.
Takže my se snažili na nikoho nelepit. A ani jsme celou zoo neprošli. Takže jsme nikoho častokrát nepotkali.

@Tamtama
Takže koukám, že to také nemáš lehké. A že se nám i dobidoicna na co těšit. :mrgreen:
No je to trochu jako i vás. Každé sítě jiná povaha a zájmy. A sladit to je někdy těžký. :mrgreen:
Jinak jsi mě pobavila, že bys byla nadšená, že máš ráda, když řve jiné dítě a ne tvé. :mrgreen:

@Capretta ano, přesně tak. Už máme zkušenost.
A příště to uděláme úplně jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.5.23 04:31
@Markéta188 píše:
Hele radu nemám, stejně jich tu padla už hromada.Ale pro uklidnění - my vzali dceru poprvé do zoo ve 14m. To že ji to vůbec nezajímá nám bylo jasné, ale mysleli jsme si, že si uděláme procházku.
Došli jsme do půlky Zoo a dcera dostala neskutečný hysterák.
Ikdyž jsme běželi skoro sprintem, aby jsme se dostali na konec zoo, tak nám to trvalo přes hodinu. Jak jsme se snažili se rychle dostat ven, tak jsme si ani nevšimli, že malá už neřve, ale klidně si v kočáru při tom běhu usnula.
No od té doby už tyhle výlety raději neabsolvujeme…
:mrgreen:
Tak to jste si to užili. :mrgreen:
A do zoo půjdete za 10 let :mrgreen:
Musím jim vymyslet jiný program :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.5.23 05:50
@Serpentini píše:
Já si úplně nemyslím, že by těch cest bylo milión. Těžko dítěti řeknu, že měníme směr a půjdeme odkud jsme přišli, protože stejným směrem jde někdo jiný. Pokud se někde zdržím, tak jinde se obvykle zdrží někdo jiný a v zoo často potkáváme ty stejné lidi, protože jdeme stejným smerem. A většina Zoo má jeden vchod a třeba tři východy, z čehož obvykle je jeden výrazněji vytíženější. Hele a o co ti vlastně jde? Nemůžu napsat svůj upřímný názor, že mně by prostě cizí uřvané děti na výletě vadily?

Jasně, že můžeš ;) a já ti na něj můžu reagovat…evidentně chodíme do jiných zoo…Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24293
9.5.23 06:19

@Ťarbík01 prostě normální děti co neměli svůj den. Kdo má trošku temperamentní děti tak to zná. Nic si z toho nedělej. Ten spánek mohl být ono. Na takové výlety bych brala kočárek. Třeba by si sedli a byl by klid. Já mám děti taky brzy po sobě, ale teda nemám takový mazec jako vy :D a naprosto to chápu. Jasný je to nepříjemné pro všechny, ale jsou to děti. Teď je to nejtěžší věk. Ale řešení není nikam nechodit. Příště budou v pohodě. Hele byl teď úplněk ;) moje děti vždy kolem úplňku jsou hrozný :D dejte si víno a příští výlet bude lepší. Každopádně prostě v určitém věku jsou ty výlety náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
9.5.23 06:25
@Ťarbík01 píše:
Tak domu jsme to měli hodinu. Tak to se mi hned nechtělo otočit a jet domů.
Tak ki prosim dejte radu jak ho usměrnit dle věku? Myslím to v dobrém.

Netahat tak malé děti do zoo hodinu cesty. Zabavit je doma na zahradě.

Příspěvek upraven 09.05.23 v 06:43

• Citovat
  • Upravit
13220
9.5.23 06:25
@LiduNe píše:
Možná jsi měla děti sebrat a jít s nimi pryč. Chápu, že s nimi v té chvíli asi nepořídíš. Ale do Zoo, na památky a kamkoli člověk nechodí, aby poslouchal řev cizích dětí. Je to nepříjemné a obtěžující. Osobně jsem toho názoru, že do určitého věku nebo pokud jsou děti nezvladatelné, by měli rodiče zvážit, kam s nimi půjdou. A pokud začnou vyvádět, prostě odejít. Jinak je to bezohlednost.

To je ten kult dítěte, všechno se podřizuje dětem, protože všichni mají práva… Žádné ohledy na ostatní, jsme rodiče a kdo je vic… Tohle jde ale za rodiči, že jsou absolutně nesoudní a ještě se cítí dotčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí