Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ruxas píše:
Naopak i s malými dětmi jdi do restaurace a mhd. Jak by se asi naučili tam chovat, když to nebudou zkoušet.
Jen nepůjdeme do nóbl restaurace ale do kids friendly bistra a budeme mit dvacet plánů jak odvádět pozornost.
No myslela jsem si, že zoo je na socializaci ok.
Po přečtení diskuze už úplně nemám náladu někam lézt nějakou dobu.
až někam pojedeme, tak na 3 děti budeme ve 4. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Takze mám s detma být do 6 let jen na zahradě? A socializuji je kde?
Viděla jsi někdy školku v zoo? Slyšela jsi někdy školku v zoo? To je taky masakr. A taky ty děti jdou do zoo.
Nikoli do šesti let. Do doby než budou natolik vychované, aby neotravovaly okolí.
@Thomassss píše:
Ale opravdu se není za co omlouvat nebo se cítit provinile. Byli jste v zoo, pro koho je primárně zoo dělaná? Pro děti. Tak nevím, proč se tam někdo rozčiluje, že tam řve dítě. Kdybyste byli v galerii na výstavě obrazů Vincenta van Gogha, tak bych se negativním reakcím lidí vůbec nedivila, ale v zoo?
Naopak bych řekla, že pokud někdo nemá rád hluk dětí, ať do zoo nechodí…Příspěvek upraven 09.05.23 v 11:48
Ne zoo není dělaná pro děti. To si jen někteří lidi myslí. Smyslnou ke někde jinde. Pro děti jsou zábavné parky, dětská hřiště atd.
@Pitaya1 píše:
Ne zoo není dělaná pro děti. To si jen někteří lidi myslí. Smyslnou ke někde jinde. Pro děti jsou zábavné parky, dětská hřiště atd.
Bez návštěvníků to asi zoo může zavřít, ne?!
Pokud je hluk děti problém, tak by neměla zoo stavět hřiště pro děti u výběhu zvířat atd. Protože na tom hřišti ječí 80% děti.
Myslím že štěkání psů v zoo je pro zvířata horší zvuk, jak řev dítěte. A klepání na sklo atd.
Kdyz syn řval, tak nestal u žádného výběhu. Snažili jsme se ho uklidnit bokem všeho. Ale tím že bylo dost lidí, tak fakt nebylo v našich silách se lidem vyhnout.
@Aleriga píše:
Nikoli do šesti let. Do doby než budou natolik vychované, aby neotravovaly okolí.
Tak okolí otravuji i větší děti. A někdy víc otravuje puberťák než malé dítě…
@terien píše:
Tak o čem má byt tahle diskuze? Někomu to vadí, někomu ne, vy jste udělali, co jste mohli, tak o co jde?
Už asi ani nevím ![]()
@Pitaya1 píše:
Zoologická zahrada má primárně vzdělávací funkci, a v této oblasti se vzdělávají samozřejmě jak děti, tak dospělí, ale primárně děti.
@Ťarbík01 píše:
Pak ani takový puberťák nemá být brán mezi lidi.
@Aleriga píše:
Neotravovat okolí a honem rychle makat, aby bylo na důchody. Tady spoustě lidí nedochází, že děti do společnosti patří a že je to spíš znak, že je společnost zdravá, než cokoli jiného.
@Pitaya1 píše:
Jojo, třeba dětská hřiště v ZOO
Nebo už jsi viděla slona na skluzavce?
Takže v ZOO bývá obvykle několik dětských hřišť, prodejna plyšáků, dětské židličky v restauraci, dětské menu, půjčovna vozíků či kočárků. Pro koho to asi tak je, hmmm, zamyslíme se
koho se tam asi tak ZOO snaží nalákat?
@Ťarbík01 píše:
@Zabatko jenze mi nejedeme výchovu stylem kult dítěte. To fakt ne.
Deti výchovavame a nenechávám je růst jak dříví v lese.
Chápu ěě situace včera byla nepříjemna, ale jmje to 2 létě dítě. Není to 6 létě dítě. To je docela velký rozdíl.
A to s detma mám být zalezla doma a čekat třeba do 6 let a pak s nima vyjít mezi lidi. To je asi přehnané, že?!
Nebyli jsme v restauraci, v cukrárně, v letadle, v kině a já nevím kde ještě v uzavřených prostorech. Byli jsme v zoo, kde je dostatek místa a prostoru.
Nelezli jsme do uzavřených pavilonu, Nelezli jsme do pavilonu, kde nmje napíši ticho atd.
Deti netukaly na sklo, nehazely nic do ohrad, výběhu a kleci. Neměli jsme tam psa, který stupidne stekal na všechna zvířata a lidi (jako tam měla velká část návštěvníků ustekane psy) atd.
Nejsme bezohledni k okolí. Takže zase z nás nedělej démony prosím.
A kdyby mi to bylo totálně jedno, tak včerejšek neřeším a je mi to putna. Ale tak to neni.
A promiň, že jsme se neotocili a nešli ze zoo pryč a nejeli domu. Jako když se někam vypracujeme, tak to trvá docela dlouhou dobu, cesta nam trvala přes hodinu, zaplatíš vstupný a pak máš jít po 30 minutach pryč…
Tři děti v zoo bych nezvladla, vlastně ani 2 a proto mám jenom jedno
když kdekoliv řve dítě jsem šťastná, že to není to naše a soucitim
kluk teda žádný hodinový výstupy nemá, ale petiminuzovy jecacek…
@Ťarbík01 píše:
Takže ldyz otravují jiní, tak můžete taky?
co je tohle za praštěný argument ![]()
@Hibou
Jo těch dětských hřišť je tam hooodne. ![]()
A jen jen jedno bylo několik metrů od zvířat. Jinak všechna hřiště byla u výběhu nějakého zvirete. ![]()
Takže předpokládám, že to jsou hřiště pro děti. A na tom hřišti řvaly všechny děti. Ani jedno tam nebylo potichu. Stále nějaké dítě křičelo na rodiče atd.
Tím neomlouvám rvani našeho syna. Ale jen to, že v zoo křičí i jine děti. A to starší jak 6 let.
@Hibou píše:
Jojo, třeba dětská hřiště v ZOONebo už jsi viděla slona na skluzavce?Takže v ZOO bývá obvykle několik dětských hřišť, prodejna plyšáků, dětské židličky v restauraci, dětské menu, půjčovna vozíků či kočárků. Pro koho to asi tak je, hmmm, zamyslíme se
koho se tam asi tak ZOO snaží nalákat?
Slon na skluzavce ![]()
@Thomassss píše:
Zoologická zahrada má primárně vzdělávací funkci, a v této oblasti se vzdělávají samozřejmě jak děti, tak dospělí, ale primárně děti.
The term zoological garden refers to zoology, the study of animals. The term is derivedGreek ζώον, zoon, ‚animal‘, and the suffix -λογία, -logia, ‚study of‘. The abbreviation zoo was first used of the London Zoological Gardens, which was opened for scientific study in 1828 and to the public in 1847.
Tak si vysvetlime6, co pojem zoo znamená ![]()