Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
8.5.23 21:55
@Janli píše:
V první řadě, byli jste tam dva, mohli jste si každý jedno dítě vzít a udělat mu program takový, aby to dítě bylo spokojený. Dětem nejsou ani dva roky, těžko ocení něco, co je nebaví, ale vy jste na tom urputně trvali. Chce kluk sledovat vláček? Tak proč tam s ním táta nešel? Ty jsi mohla být s holkou na prolezkách… Jo, úplně zbytečně jste tam rušili všechny okolo.

Už jsem to psala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:01
@Anonymní píše:
@Ťarbík01 hele, já tě chápu. Mám děti s rozdílem 20 měsíců a určitou dobu to bylo peklo. Mladší si kolem dvou let běhala, kam chtěla a starší si vynucoval pozornost dřevem či lumpárnami. No, prostě jsme podnikali jen to, co jsem věděla, že se bude líbit oběma. A to trvalo ještě do doby, než malé byly skoro čtyři.
Jinak ale, žiju v Německu a do Čech jezdím poměrně často. A musím konstatovat, že Češi jsou všeobecně vůči malým dětem hrozně negativní a nenávistní. A to mě tu klidně můžou ukamenovat. Taky už jsem zažila situaci, kdy na mě mladá maminka s matkou hystericky řvaly v šatnách bazénu, protože jsem si neuvědomila, že tam, kde máme skříňky, už nejsou rohože a musela jsem do skříňky. Děti běžely za mnou a bohužel, zůstalo po nich mokro. Nikdy předtím jsem s nimi sama v bazéně nebyla a navíc tak, kde jsme byli, to neznám. U nás se ručníky do haly brát nesmí.
Když jsem šla s malou do obchodu, ona tlačila ten dětský vozík a já se pro něco natahovala do regálu, málem mi jí převálcoval chlap s vozíkem a ještě mi vynadal, že jí mám poslat stranou, když on projíždí. A musím říct, že tohle chování dost zhoršila Korona. Lidi jsou ještě hnusnější, než předtím.

Jsem ráda, že chápeš jak je těžké, když jsou děti blízko s sebe. A předtím to s nima v zoo bylo v pohodě. Ale dneska to bylo děsny. A chápu, že to někomu mohlo vadit. Ale je to prostě dítě a nedělali jsme to schválně.
Jo vím že v Německu je úplně jiný přístup. Mám tam tetu a když jsme tam jeli, tak mi přišlo že Němci jsou s detma víc v pohojak Češi. Hlavně tedy starší německá generace.

Ale. Jako chápu, že to lidem nebylo příjemný. A mrzí mě to. Ale abych měla hlasite připomínky, tak to fakt ne. Tak ubohá nejsem.

V zoo za mnou běžel chlapeček (cca 2 a půl roku), málem do mě naboural a kdzy jsem mu uhybala, tak se zastavil a kopl mě do nohy. Maminka mu vyndala atd. Ale nenapadlo mě být na to dítě nebo matku zlá. Prostě to udělal a nevím proč, ale že bych se tam do ní pustila… Fakt ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
8.5.23 22:02
@welovefashion píše:
tak zoo je snad dost velká, aby ses se svými dětmi mohla vydat jinou cestou než ty uřvané děti… ;)

Tak já nevím jak ty, ale já zoo neprocházím poklusem, ale jdu vycházkovou chůzí a velmi často zastavuji. U těch oblíbenějších zvířat i na poměrně dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:04
@Svetluska55 píše: Řeknu to takhle -kdyz děti na něco nemají, takže je hodinová scénka a vy to neukocirujete, tak počkám, až povyrostou a půjde to a zatím si ten zážitek odpustim.
Já jsem třeba na batolecí křik dost alergická, naopak snesu puberťácký rev (logicky, co mám doma, mi nevadí).
Takže se snažím vyhýbat přítomnosti dětských koutku, hotel -pro rodiny s malými dětmi je pro mě noční můra.
Zoo je pro všechny, tak se tam musíme nějak porovnat vsichni. Na druhou nemá stranu dusit nešťastné matky komentáři o jejich nevychovanych dětech.

Děti zoo vždy dávaly. A rádi tam koukal na opice. Ale dneska byla tahle scéna poprvé. Možná to bylo tím, že to byla větší zoo a nebo víc návštěvníků. :nevim:
Nevím. Chápu, že dětský řev je děsný. A taky mi vadí. A chápu lidi ze jim vadí.
Ale nikdy jsem na matky, otce atd neměla nějaké připomínky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:10

@PaniBambulinova jak už jsem psala. Děti nebyly v zoo poprvé. A vždy to bylo v klidu. A chodí po svých. Mají rádi opice a medvědy. Takže se vždy jdeme podívat na ně.
Ale holt dneska nebyl dobrý den a byla tahle scena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:12
@Torryy píše:
Pokud jdu do Zoo, tak neočekávám, že tam bude klid. Takže ty poznámky nechápu.
Musí to být těžký mít tolik malých dětí. :hug:

Jo já taky neocekavam v zoo klid. Ještě když to je místo, kde je velká fluktuace děti. To je jako bych šla do hernicky a čekala klid. :nevim:
Ale beru, že řev děti není příjemný. A je to otravný. Ale nikdy bych neměla takové poznámky k rodičům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:14

@beruska9 máš pravdu. A bezmozek mě neurazil. :mrgreen: Pobavil.
Deti v zoo byly hodný. Chodili jsme na opice, medvědy atd, jelikož to měly rádi. Ale dneska to bylo poprvé takový masakr. :nevim:
Možná že to byla větší zoo a hodně lidí. Nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.5.23 22:18

@Ťarbík01 Hlavně klid, období „chci, nechci, sám/a, nejde,…“ je normální vývojová fáze, která dříve nebo později přejde (u nás se třeba toto stupňuje, když se mládě přetáhne a je unavené). Chce to pevné nervy, čokoládu a nic si nedělat z „chytrého“ okolí. Většina dětí se vztekala, akorát starší generace si to už nepamatuje (nebo nechce) a mladší generace to ještě nezažila, proto mají tak „inteligentní“ komentáře.
Klid a zoo je takový oxymoron. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ještě jsem nezažila návštěvu zoo, kde by byl onen klid a ticho. :mrgreen:
Za sebe, irituje mě i řev vlastního dítěte, ale když řvou cizí, soucitně se usměji a oddychnu si, že moje to tentokrát není. (Maximálně rodičům řeknu, že je to všude stejné, protože 10 minut předtím ten řev nebyl od pavijána, ale od našeho dítěte).
Daleko víc mě štvou starší nevychovaní návštěvníci, kteří nerespektují to, jak se v zoo chovat (házení kamenů do klecí, krmení zvířat, ťukání na sklo, přelézání plotu, atd.). Tyto bych občas s chutí hodila do výběhu a ne vztekající se děti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.5.23 22:26

@Tarena už jsem to tu psala.
@anavi13 syn řval třeba 5 minut a pak byl 5 minut klid a pak ho zase vytocila nějaká hloupost a bylo to nanovo. A takhle to bylo pomalu hodinu. Takže nerva hodinu v kuse. To jsem napsala blbě. Měla jsem to rozepsat.
A je pravda, že obe děti spaly dneska méně než obvykle. Takže to mohl být další spouštěč protivné nálady. :nevim:
Jelikož jak jsem psala. Zoo dávaly předtím v pohodě. :nevim:

@Tosidelassrandu píše:
Sama to píšeš, že je těžký vyhovět dvojčatům a vy celou situaci ještě dětem zhoršíte tím, že si tak strašně brzo pořídíte další dítě. Dvojčata akorát bojujou o pozornost, kterou potřebujou a nemají.

Miminko jsme neplanovali. A nebudu tu vypisovat, že se stal zázrak a otěhotněla jsem, to je naše soukromá věc.
Dobrovolně bychom to dvojčatum neudělali. Ale zase jsme se k tomu postavili a nešli na potrat atd.
Manžel se snaží být co nejvíc doma. Takže hromadu věci děláme po večerech, abychom se dětem mohli věnovat. Dost lidí se takhle nevěnuje ani svému jednomu dítěti. :nevim:
S manželem se dost otacime, aby drtí měly pozornost.

@Kvačka1012 píše:
Byli jsme včera taky v Zoo… 80% dětí co tam byli tak se vztekali, v kočárku i ty co už běhali 😅 asi špatná konstelace na návštěvu Zoo… 😊

Jsem ráda, že i někde jinde v zoo se vztekly i jiné děti. :mrgreen: Trochu jsi mě tím uklidnila. :mrgreen:
@Nicole 1234 tak dneska asi bylo něco ve vzduchu. :mrgreen: A nerva jen nás syn. :mrgreen: No my se snažili, aby jeho řev neobtezoval lidi kolem a snažili jsme se vždy někam uklidit. Ale zoo byla plná, tak to lehke nebylo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.23 22:28
@Ťarbík01 píše:
Jsem ráda, že chápeš jak je těžké, když jsou děti blízko s sebe. A předtím to s nima v zoo bylo v pohodě. Ale dneska to bylo děsny. A chápu, že to někomu mohlo vadit. Ale je to prostě dítě a nedělali jsme to schválně.
Jo vím že v Německu je úplně jiný přístup. Mám tam tetu a když jsme tam jeli, tak mi přišlo že Němci jsou s detma víc v pohojak Češi. Hlavně tedy starší německá generace.

Ale. Jako chápu, že to lidem nebylo příjemný. A mrzí mě to. Ale abych měla hlasite připomínky, tak to fakt ne. Tak ubohá nejsem.

V zoo za mnou běžel chlapeček (cca 2 a půl roku), málem do mě naboural a kdzy jsem mu uhybala, tak se zastavil a kopl mě do nohy. Maminka mu vyndala atd. Ale nenapadlo mě být na to dítě nebo matku zlá. Prostě to udělal a nevím proč, ale že bych se tam do ní pustila… Fakt ne. :nevim:

Jo, tady když mi malá hysterčí v obchodě, babule k ní přijde a začne se jí ptát, co jí máma provedla. Většinou ji to tak vyvede z míry, že přestane a zapomene, kvůli čemu ječela.
Fakt si z toho nedělej hlavu, ono je to nepříjemné, je to člověku líto, ale neboj, není to napořád. Navíc se to stalo jednou. Jen mě napadá, u nás tohle bylo vždy, když jim lezly stoličky, není to možné u vás? Pak byli nespokojení všude a za všech okolností.
Naše brzy čtyřletá je až teď schopna pochopit, že musí chodit za ruku a ne běhat do silnice a nebo jít, kam se jí zlíbí. Ona není hloupá, jen strašná volnomyšlenkářka. Co si usmyslí, chce udělat. A jakmile zakročím, tak přijde řev, ještě i teď. Ale neboj, bude to jen a jen lepší. :hug:

• Citovat
  • Upravit
34322
8.5.23 22:33

Lidi jsou na sebe v posledni dobe hodne hnusni.

Kdo vycniva z davu, nedela veci „tak jak se ma“ nebo nema „ten spravny nazor“, ten si to vyzere. A je uplne jedno, jestli jde o deti, volby, covid…

A spouste lidem vadi uplne obycejne veci, do kterych jim ani nic neni a temer je neovlivnuji. Tem uz rovnou pres rameno rikam „aby si se nepos*al/a“ a neresim. To by se clovek jinak zblaznil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.5.23 22:36
@Ťarbík01 píše:
Ale zoo byla plná, tak to lehke nebylo. :mrgreen:

Priste ve vsedni den a az bude chladno, o slunecny vikend je lip kdekoliv jinde nez v zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
8.5.23 22:40
@Serpentini píše:
Tak já nevím jak ty, ale já zoo neprocházím poklusem, ale jdu vycházkovou chůzí a velmi často zastavuji. U těch oblíbenějších zvířat i na poměrně dlouhou dobu.

tak já zastavuju u každého max.5 minut a těch cest kudy se dá v zoo jít je snad milion včetně několika vchodů :-) vidím, že jedou se řvoucíma dětma ke lvům, tak když mi to vadí skočím třeba zatím dovnitř nějakého pavilonu nebo se vydám třeba ke klokanům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.5.23 22:41

Já bych z vás nadšená byla. Když řve dítě, které není moje, je to super. :mrgreen: :hug: Moje děti jsou po jednom taky celkem v pohodě, ale jak jsou spolu, jsou na zabití. Starší provokuje, mladší hystericky ječí. Vzteknout se umí oba a momentálně k tomu mají ještě slovník jako dlaždiči. Starší má adhd, potřebuje být pořád v pohybu, mladší by zase nejradši celé dny proseděl na zadku, těžko se vybírá aktivita, která by je bavila oba. Přijde mi, že jak jde starší do puberty je to s nimi horší, než když byli malí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
8.5.23 22:47

Sama pises, ze nejde o bezny chovani, tak proste nemeli jste svuj den, po bitve je kazdy general. Mate o zkusenost vic a priste si to treba naplanujete jinak, jak tu uz zminovali, ze se na chvili muzete rozdelit.

Kdyz vidim podobne rvouny ja, tak vedle soucitu s rodici jsem rada, ze to pro tentokrat neni moje zodpovednost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí