Vzteklé a uječené dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
10.5.23 13:39
@Birds píše:
Tak to sorry, ale přesně typicky zmanipulovaná máma. Prý „řvalo hlady“ a přitom nechtělo prso ani svačinu 😄 😄… Tak to nebyl hlad! To by prso nebo svačinu nebo i mrtvýmu z nosu zblajzla raz dva! To bylo jenom „Já chci! Já chci! Já chci! A dokud mi to nedáš, tak budu řvát“. No podlehla jsi :kytka:
Na Šumavu si klidně jeď. Tam budeš nadšená, až si tvoje dcera 5 km od restaurace vzpomene, že si u tebe zase vydyndá polívku jako předtím. Už to jednou prošlo, tak co.

Byla jsi někdy v ZOo ve Dvoře víš jak to tam vypadá?

• Citovat
  • Upravit
2026
10.5.23 13:40
@Pitaya1 píše:
A tam je každý den od rána do noci :mrgreen:

Vo Vietname máte úrady otvorené v noci? To závidím, tu sú otvorené len v dobe, kedy druhý rodič musí byt v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.23 13:43
@Birds píše:
A prosím vás, proč se na to ozýváte vy, jejichž děti jsou se zoo v pohodě? Snad jste si všimly, že jsem citovala ty mámy, které ospravedlňovaly, že malé řvoucí dítě v zoo je normální, protože tam jsou podle nich takové všechny.
Pokud to vaše děti zvládají v pohodě, tak je bezpředmětné se na můj příspěvek ozývat… :palec:Za mě je to taky o tom, že některé jsou s tím v pohodě a některé ne. Ale záleží NE na dítěti, ale na mámě, jestli vyhodnotí zrovna zoo jako vhodné místo, kde se venčit s dítětem mezi tisíci dalšími lidmi.
Můj názor je, že jakmile dítě začne v zoo řvát a je ve věku, kdy se mu nedá domluvit a nedá se utěšit, tak prostě jedu pryč. Je bezohledné tam s ním setrvávat a vytvářet si v psychice obranný postoj ve smyslu „tak si s tím ostatní poraďte, nebo popjděte pryč, když vám to vadí.“ Protože problém prostě v tu chvíli vytváří matka s dítětem, nikoli spořádaný návštěvník. S chutí bych takové ignorantské mámy kopla do zadku.

Jasně jsi psala že dítě do 3 let nemá v Zoo co dělat. Neadresovaně, obecně. Tak se nediv že ti na to lidi reagují,

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
10.5.23 13:44
@Elfido píše:
Vo Vietname máte úrady otvorené v noci? To závidím, tu sú otvorené len v dobe, kedy druhý rodič musí byt v práci.

V Česku mají úřady některé dny do 6. Doteď jsem myslela, že je běžná pracovní doba 8 hodin. Takže kdyz druhý rodič chce, tak to dítě zvládne pohlídat. Tam kde má v práci 12 hod pracovní dobu, tak zase má někdy celý den volno. Takže opět může hlídat.

• Citovat
  • Upravit
152234
10.5.23 13:48

V kontextu diskuze se mi velmi líbí, že když má matka jakýkoliv problém, zhusta ji tu už od šestinedělí posílají do práce, ale do zoo ne ne ne, tam nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
10.5.23 13:48
@Pitaya1 píše:
V Česku mají úřady některé dny do 6. Doteď jsem myslela, že je běžná pracovní doba 8 hodin. Takže kdyz druhý rodič chce, tak to dítě zvládne pohlídat. Tam kde má v práci 12 hod pracovní dobu, tak zase má někdy celý den volno. Takže opět může hlídat.

Tak příště nemysli! Není vše úplně ideální a rozhodně se všichni neřídí zákoníkem prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
10.5.23 13:49
@Pitaya1 píše:
Každá k výchově přistupujeme jinak. Já řev jako formu slušné komunikace neveru a v takove chvíli nemám nejmenší důvod, dělat něco podle dítěte. Takže kdyby si revem vynucovalo polévku, tak by mělo smůlu, kor kdybych měla připravené jiné jídlo. klil mi taky dlouho nemluvil a přesto nemusel řvát a vztah máme velmi dobrý ;)

Moje dítě bylo vždy zásadně nejprotivnější a nejvzteklejší hladové a v tu chvíli bylo nutné mu nějaké první jídlo vnutit téměř násilím a teprve až zahnalo první hlad, tak se s ním zase dalo rozumně domluvit čím bude pokračovat. Bylo to ještě na prvním stupni a klidně do půl hodiny po předchozím jídle. Takže čekat až se vyřve by tak nějak řešením nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
10.5.23 13:51
@Kasandra159 píše:
Moje dítě bylo vždy zásadně nejprotivnější a nejvzteklejší hladové a v tu chvíli bylo nutné mu nějaké první jídlo vnutit téměř násilím a teprve až zahnalo první hlad, tak se s ním zase dalo rozumně domluvit čím bude pokračovat. Bylo to ještě na prvním stupni a klidně do půl hodiny po předchozím jídle. Takže čekat až se vyřve by tak nějak řešením nebylo.

No vidíš takže bys nečekala půl hodiny, než dojdeš s dítětem do restaurace na polívku, kterou si vynucuje, když máš v batohu jídlo

• Citovat
  • Upravit
2559
10.5.23 13:53
@Pitaya1 píše:
No vidíš takže bys nečekala půl hodiny, než dojdeš s dítětem do restaurace na polívku, kterou si vynucuje, když máš v batohu jídlo

Ne, násilím i přes jeho protesty bych ho krmila, takže ještě hůř :mrgreen: a pak bychom šli ještě na tu polívku, z tvého pohledu asi za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.5.23 13:55
@Pitaya1 píše:

Jak kde. U nás na Magistrátu mají v pondělí a středu do 17 h. Úterý a čtvrtek do 14 h. V pátek je zavřeno.

OSSZ teď jen pondělky a středy do 17 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.5.23 14:01
@Pitaya1 píše:
Tak to bych do žádné restaurace nešla. Nikdy jsem nepřístupná na to, že si dítě něco vyřve.

To nebylo vyrvavani. To byl totalni hlad.
Nezazijes, nepochopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
10.5.23 14:01
@topazio píše:
Jak kde. U nás na Magistrátu mají v pondělí a středu do 17 h. Úterý a čtvrtek do 14 h. V pátek je zavřeno.OSSZ teď jen pondělky a středy do 17 h.

Dobře, ale pořád když víš, že máš dítě, co řve a rodič ho neumí hned uklidnit tak se soudný rodiče spolu domluví a otec odejde z práce dřív nebo sezenou někoho jiného z rodiny, kdo jim tu chvilku dítě pohlídá

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
10.5.23 14:02
@Lucie_Sx píše:
To nebylo vyrvavani. To byl totalni hlad.
Nezazijes, nepochopis.

Totální hlad a proto si dítě nevzalo nic od tebe. Hlad vypadá jinak.

• Citovat
  • Upravit
34322
10.5.23 14:06
@Birds píše:
Tak to sorry, ale přesně typicky zmanipulovaná máma. Prý „řvalo hlady“ a přitom nechtělo prso ani svačinu 😄 😄… Tak to nebyl hlad! To by prso nebo svačinu nebo i mrtvýmu z nosu zblajzla raz dva! To bylo jenom „Já chci! Já chci! Já chci! A dokud mi to nedáš, tak budu řvát“. No podlehla jsi :kytka:
Na Šumavu si klidně jeď. Tam budeš nadšená, až si tvoje dcera 5 km od restaurace vzpomene, že si u tebe zase vydyndá polívku jako předtím. Už to jednou prošlo, tak co.

Ne, opravdu to nebylo vyrvavani.

Ty jsi nikdy nezazila extra drazdive dite.
Ona mela velke problemy s jidlem i pitim. Musela jsem se trefit presne do okamziku, kdy mela uz hlad, ale jeste ne moc velky - jakmile se pretahla, tak nepozrela nic a nastal hysterak z hladu, kdy ale uz nic jist nechtela.
Jednou ji otec nedal tri hodiny napit, ja prijela, ona total hysterak a odmitala tu vodu pozrit.
Proste nervy.
To opravdu neprevychovas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.23 14:08
@Anna766 píše:
V kontextu diskuze se mi velmi líbí, že když má matka jakýkoliv problém, zhusta ji tu už od šestinedělí posílají do práce, ale do zoo ne ne ne, tam nesmí.

Nesmí se do ZOO, na úřad do obchody no do restaurace už vůbec ne a asi ani teda na hřiště protože v ZOO je plno hřišt. Děti do 3 let jedině doma. Ideálně v postýlce aby si neublížily. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML