Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Iva má pravdu - nejlíp na to nereagovat, sebrat, odnést stranou, někam, kde se o nic netřískne a počkat až to přejde… nejlepší je válející se a vřískající batole na parkovišti před barákem, to to mají všichni sousedi v přímém přenosu ![]()
Ale postupem času pozoruju, že se vřískací a válecí fáze zkracuje, tak aspoň něco… A pak se vždycky příjde přitulit ![]()
Někdy se ho podaří odlákat na něco jiného (spolehlivě zabírá zalívání kytek na balkoně a taky výměna pilin křečkovi popř. koupání psa), ale si zas na sebe pletu bič, protože to pak musím splnit, že jo
Takže používám jen případě, že mám uvedenou činnost stejně v plánu…
Ježiš, já jsem četla vyměňování plín křečkovi
Jsem si říkala, že máte nějakého zajímavého křečka
![]()
Jinak literatura říká hlavně nepodlehnout nátlaku
A pak v klidu s dítětem uzavřít nějakou dohodu - třeba při každém druhém nákupu si vybere jednu věc - tu důsledně dodržovat a nenechat se zlomit i za cenu scény. Jaká bude pak praxe nevím, ale budu se snažit ![]()
Ještě mě napadá, že moji rodiče by to řešili výplatou na zadek, stejně jako rodiče mých kamarádů a já bych si podobnou scénu rozhodně nedovolila - a ani kolem tehdy válejících se vzteklých dítek nebývalo mnoho
![]()
Šedivá je teorie, zelený strom života. A věřte, že nám to ti naši drobci spočítají…
L.
Mě stačí jedno odplenkovánívzdorné batole, ještě mi do toho tahejte křečka ![]()
rébi píše:
No, ale pořád ještě nepřešly hysterický záchvaty, když přijdeme do cizího prostředí. Taky na neznámý lidi reaguje brekem, většinou to ale třeba po půl hodině odezní…no, ale zrovna u těch dr.ů je to fakt stresující, oni se vždycky tváří, že se jedná o něco abnormálního…
Rébi, a člověk by řekl, že ti dr. vědí, o co jde, přece by s tím měli mít zkušenosti… určitě nejsi jediná maminka se vzteklounkem, která tam chodí. Spíš by měli poradit, co s tím dělat, že? No, ale asi si to maluju ![]()
Jinak holky, teda docela jste mě vyděsily! Nám se 3m blíží (ještě 9 dní…), tak začínám mít strach. Malá teď 2 dny taky neměla zrovna nejlepší náladu, ale furt jsem si myslela, že jsou to ty koliky a že úderem 3.m bude klid! A ono neee??? Ono to bude právě naopak??? Tak to se asi máme na co těšit ![]()
Helu, víš jak, odejdou koliky, přijde vztekání, odejde vztekání, přijde něco jiného… Brečí se furt, akorát důvody se mění
![]()
Angua píše:
Helu, víš jak, odejdou koliky, přijde vztekání, odejde vztekání, přijde něco jiného… Brečí se furt, akorát důvody se mění![]()
![]()
Svatá pravda
.
Vztekání jsme si se Sabulí užili minulý měsíc. Trvalo asi týden, ale byla fakt protivná, jako osina v zadku. Teď to přešlo, ale co se otáčí na břicho, tak začíná znovu, protože by si chtěla popolézt pro hračky a nejde ji to. Ryje čumákem do prostěradla jako krtek a vzteká se. Už aby lezla
![]()
Ahojky…
jsem ráda, že v tom nejsem sama.......
…Dnes jsem to konzultovala s naší lakt. poradkyní, chodíme k ní na Baby masáže a ta se mě jen zeptala, jestli nejsem vzteklá já.......
Pokud ano, začít musím od sebe, dítě přebírá všechny moje nálady, stres, naštvání…
Hodně mě teď zaujalo nosítko, tím bych vyřešila náš problém venku…pokud totiž není sklopená boudička, řev......Takže tahám ven…Chce prostě vše vidět…což za slunečného počasí dost dobře nejde…
…
Snad by to mohl vyřešit slunečník…jen ho zastínit.......
Jdu mrknout na ty nosítka…jaké pro tak malé děti.......
A děkuji za odpovědi a rady…
Mersíku, já bych těn venek řešila i sporťákem. Sabinka v něm je od 3,5 měsíce (což vidím, že malý už má). Samozřejmě ji nedávám sedět. Buď je úplně v lehu, nebo o jednu příčku výš (jako v autosedajdě) a je maximálně spokojená. Nohy si hodí nahoru na madlo a kouká, co se kolem děje. V hluboké korbě byl jen řev a řev. No jo, už jou ty dítka zvědavé…
Sammy , právě jsem se na to ptala Bef, od kdy do sporťáku.......Mě to napadlo, že bych mu dala sporťák…Řešili jsme to i dnes na kurzu, tam říkali, že až dítě sedí......Anebo do lehu, popř. trochu zvednout…jak píšeš…
Je to teda škoda, korba je fakt super a velka.......
Teď musím mrknout, jak moc jde položit sporťák u Janéčka…vím, že uplně do lehu nejde........
Sammy, takže pak Sabi byla klidna…?
Merssy, máš SZ
.
Mě Cortina taky nejde úplně do lehu, ale je to fakt minimální náklon. A pokud se Ti v korbě vzteká, tak proč ne? My jsme teď spokojené obě. Sabi už teď moc nespí, takže takhle je v kořárku klidná a vydrží se fakt 2 hodiny jen koukat okolo. S korbou jsem vydržela max. půl hodiny a to už byl řev. Když tam Tobyho nebudeš posazovat, tak v tom problém nevidím…
Ahoj, jsem tu nová a jsem ráda, že jsem objevila tohle téma. Mám skoro 5-ti měsíčního prcka a se řevem se potýkám už skoro měsíc. Protože se nemám koho zeptat co s tím, tak jsem šla hledat radu sem. A popravdě se přiznám, že jsem ráda, že nejsem sama komu prcek pláče (nebo raději řve?). U nás jen s tím rozdílem, že malej, když se rozkřičí, tak neví kdy přestat a vzteká se i v náručí takže většinou zabírá jen babyvak i když i tam je uklidňování tak na 1/4 hodinku. Pravda ale je, že malej pláče hlavně když je déle vzhůru a pak neví kdy zabrat, když je kolem pořád něco zajímavého. Jinak do 4 měsíců byl (a pořád je
) zlatíčko. Večer usíná celkem v pohodě (zatím u prsa) kolem 8 hodiny a spinká většinou celou noc až do 5 - 6 hodin.
Ještě bych se Vás chtěla zeptat, jestli dodržujete nějaký denní spací režim, popřípadě jak se Vám daří děti ukládat ke spánku přes den? S křikem nebo bez křiku? Předem díky. Lenii
Přidávám se, přesně do tří nměsíců pohodové zlatíčko, plakala jen hlady nebo kvůli prdíkům, a to minimálně - po třetím měsící se rozkoukala, zjistila, že pláč má mocný účinek, a teď je jí skoro půl roku a přesně ví, jak začít vřeštět. Bohužel má smůlu, protože už poznám, kdy se jen vzteká, a kdy něco opravdu potřebuje - najíst, přebalit, bolí ji bříško, trápí zoubky, chce se mazlit. Když je opravdu jen vzteklá, nikdy ji nezvedám, jen jsem u ní, uklidňuju atd., ale pochovám, až když přestane ječet - zabírá to, teď už se vzteká mnohem míň…
Ahoj mám 2měsíční holčičku a začala mi dělat uplně to samé..Je tomu asi týden a nepomáhá nic kromě rukou..Chodim a houpám a když malou položím tak je řev jak by ji na nože brali..A co předtím kočárek zabíral je možná ještě větší jekot..Nevíte kdy se to tak uklidní?