Watsapp pro dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.8.25 16:18
@Alušáček píše: Více

Prave se obávám nějaké i šikany po watsapu, ale zas musí se asi naučit používat mobil nějak s rozumem.. rikam si ze 8 let je brzo, ale uz ten mobil ma, fotky posílat chce, tak co uz..

• Citovat
  • Upravit
2905
3.8.25 16:28

Pokud nema dite a cela rodina iphone, tak whats app je idealni. Je to pro me v podstate “zakladni” aplikace. Neznam snad nikoho (vcetne deti majicich telefony) kdo by ho nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
3.8.25 23:07

Syn má taky Whatsapp od té doby co má mobil, tj. asi od 9 let. Nikdy s ním neměl žádný problém, vzhledem k tomu, že jeho číslo není nikde uvedené, nemá registrace v žádném eshopu, na žádných stránkách, nikdo cizí mu ještě nevolal.
Už je teď puberťák, s mobilem umí, sociální sítě nemá, na WA si píše se mnou, případně občas s kamarády nebo si přes něj volají, když hrají nějakou online hru.

Je to normální komunikační aplikace, zase bych z toho nedělala hnízdo plné úchylů a obrovské nebezpečí pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
4.8.25 02:27

Povolila bych. Respektive naše děti mají WhatsApp. Mobil mají od doby samostatného pohybu především k večeru, když se vraceli po kroužku a celkově pohybu samotného různě. Přes WhatsApp komunikujeme dost. Ať je to jen s námi rodiči. Nebo máme různé rodinné variace skupin. Někde komunikujeme jen v angličtině. Oni s kamarády. Děcka mají paušál téměř celou dobu a dřív měli určená data na měsíc. Teď asi rok teprve mají neomezená data. To manželovi výhodně nabídnul Vodafon. On má nějaký balíček přes firmu, kde pracuje a všechny si nás zahrnul k sobě. Oni vždycky po roce nabídnou něco výhodného. Už jsme přidali i neteř a synovce. To jdou do čtvrté. Teď dostali za vysvědčení mobil oba.
Edit. a vyloženě kontrolovat jsme nikdy nemuseli. Když se jim něco nezdálo, tak sami přišli/ stále přijdou a ukážou v rámci debaty, že chtějí poradit. Znát náš názor. Máme takhle nastavenou důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
4.8.25 02:39

Jo a začínali jsme komunikaci na mobilu na Messenger. Syn ani fb stále nemá, mobil na komunikaci má. Messenger šel nastavit i bez Facebooku tehdy před lety. Teď nevím, jak to je. Myslím, že je to propojené. Naše děcka dlouho měla jen samotný Messenger, nám šlo jen o formu/ cestu komunikace. Jenže Messenger se nám nelíbí. Proto jsme celá rodina přešli na WhatsApp.
Ještě jsme zkusili Viber. Ale ten nám nevyhovoval. Takže jsme se domluvili, že se ustálíme na Whats.
Když se stane, že chybí ve škole. Spolužáci jim vyfotí zápis nebo co si mají doma dodělat. Pošlou. Na pohodu hned si dělají a nemusí nikoho kdesi nahánět, aby jim poskytl informace. Nám zatím vždy vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.8.25 11:24

Asi proč ne, ale dala bych si pozor na různé scammeri - není to tak dávno, co mi volala Indka, s tím, že jako kde jsem a že si pak spletla číslo (přitom uplně jiná předvolba, takže se asi těžko překlikla) a u těchto případů by hrozilo, že dítě omylem nebo ze zvědavosti klikne na nějaký odkaz nebo hovor přijme a bude to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.8.25 11:53

Za mě nevidím důvod proč by tak velký kluk nemohl mít whatapp. Když mu vysvětlíte pravidla…jako jedno bych dala, že budu pravidelně kontrolovat obsah, řekla bych mu, že nebude brát cizí čísla, záleží asi na tom, jestli mu můžete věřit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
4.8.25 12:04
@Anonymní píše: Více

Neni duvod aby ho nekdo šikanoval, psát mu muze jen ten koho ma v kontaktech. Coz ve vašem případě je jen rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
4.8.25 13:13

Tak pro srandu - ted mi na WhatsApp volala nějaké nezname číslo, prý zvyšuje Indie :roll: Takže určitě děti poučit…
Jo a koukám, ze uz to tady taky nekdo psal…je pravda, ze moje číslo nekde stáhnout mohli, z eshopu nebo proste nekde v internetovém prostoru se pohybuje, ale jako…radeji vysvětlit, ať neni průser. To konec konců platí ale i obecne o telefonech, aspon co se tyce těch scamů, tam můžou volat samozrejme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
4.8.25 13:18

Na WhatsApp mi nikdy nevyžádané cizí číslo ze zahraničí nevolalo. Běžný hovor zkouší, protože jsem roky měla živnost a poskytovala jsem číslo různě. Tak to jo. Ale taky zcela běžně telefon ukáže, když někdo neznámý volá, že je podezření na spam. A taková čísla rovnou típnu a blokuji. Nebo ověřím první přes google, komu číslo patří. Na WhatsApp se nikdy nestalo, aby kontaktoval spam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
4.8.25 13:36

Souhasim s tim, ze je potreba o rizicich dite poucit, ale to je potreba udelat tak jako tak. Kazdopadne ani me na WA nikdy cizi cisla nekontaktovali a zadny pokus o scam neprobehl (a to je me cislo dohledatelne), coz se neda rict o beznem volani/sms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
6.8.25 09:11

Whatsap je už nějakou dobu dostupný pro děti až od 16 let. Nevím proč, ale je to tak. Přitom samotný facebook je 13 let. Trochu paradox. Trochu víc. Pamatuji jsi, jak jsem to řešila, že WA je od 16 a fb, kde číhá větší nebezpečí, je od 13.

Jinak syn dostal mobil k 9 narozeninám a WA jsem mu zřídila chvíli na to. Takže taky pod věkovou hranici. Dle mě je WA menší nebezpečí, než např. ten fb. A co se týče hovorů od cizích čísel - synovi volalo nějaké spam číslo a ještě ani žádný WA neměl. Je poučený od začátku, co má mobil, že cizí čísla nemá brát, ani jako normální hovor, ani jako WA hovor.

A já osobně jsem už pár nevyžádaných hovorů přes WA měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11376
17.8.25 11:52

Tak já si dovolím trochu filozofickou úvahu: ten věk je u sociálních sítí podle mě jen naoko, v podstatě podle mě z důvodu toho, že chtějí zříct provozovatelé zodpovědnosti za to, kdyby tam viděly děti něco toxického. Stejně to většina z vás kontroluje.

Nejstaršímu potomkovi všech mých kamarádek bude letos na podzim 13 let. Před pár měsíci jsem si ji přidal do Přátel na FB, pořidili si totiž kočičku a já mám na Alze dopravu zdarma, tak kdyby něco chtěla, ať klidně písne. A nevěřili byste, kolik žádostí o přátelství jsem měl, žádný jsem nepotvrdil, přišlo mi divný si přidávat cizí děti, který vůbec neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák