Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky - mám takový problém, se kterým si nevím už dlouho rady…
Před několika lety jsem si nechala zřídit webové stránky s mini E-shopem, nějakou doubu jsem se jim nevěnovala a ztratila jsem hesla k administraci (přístup ke změně novinek na webu a vkládání zboží), potřebovala bych také změnit určité informace (jméno, emailovou adresu, apod.). Problém je v tom, že webmaster, který mi stránky dělal, se tomuto už nevěnuje a nereaguje na moje dotazy. Absolutně nevím, zda to znamená, že můžu stránky rovnou „zahodit“ nebo se s tím dá něco dělat? Poraďte prosím, moc děkuji ![]()
No, manžel webovky dělal a taky heslo atd…ztratil. Ještě, že je měla ta ženská pro kterou to bylo, jinak by to bylo v pr… Takže si myslím, že ty a tvé webovky jste taky v pr… ![]()
V každém případě ten, kdo tomu rozumí bude schopen se ve stránkách vyznat a dál je spravovat. Akorát ty hesla by to chtělo
Možná to nějak pořešit tam, kde máš hosting?
Uju, tak to jsi mě moc nepotěšila
To je na houby ![]()
Angua, a jak poznám, kde mám hosting?
Eneer - a komu jsi platila? Jestli máš fakturu, tak to určitě tam někde vyčteš… Nebo máž v adrese stránky nějaký „ocásek“?
Třeba něconěco.wz.cz? (nebo místo toho wz třeba může být kvalitne, ic, borec… různé věci)
Angua píše:
Eneer - a komu jsi platila? Jestli máš fakturu, tak to určitě tam někde vyčteš… Nebo máž v adrese stránky nějaký „ocásek“?Třeba něconěco.wz.cz? (nebo místo toho wz třeba může být kvalitne, ic, borec… různé věci)
Ocásek mám „index.php“, jestli to něco znamená, na faktuře mám akorát dole napsané www.market.cz…
koukám, že to žádnej živnostníček nebude. Pokud jsi se nedovolala tomu konkrétnímu človíčku, je tam kontakt na obchodní servis-tam by ti ten tel. vzít snad někdo měl.
ovšem jestli mají tyto data někde v evidenci ??? To si netroufnu odhadnout.
Uju píše:
Už jsem tam napsala, tak uvidím, co mi napíšou… děkuju za rady…
Jo, ocásek jsem se blbě vyjádřila, ale rozumím
A to ti ty stránky dělali tihle z toho market.cz nebo tam jsi jenom platila za prostor na webu? Protože jestli za b) (tak tomu rozumím z úvodního příspěvku), tak bych napsala mail tam. Napiš z e-mailu, který tam máš asi registrovaný, jaká to je doména (adresa těch stránek), možná jestli máš nějaké číslo smlouvy nebo co, aby tě mohli identifikovat, že jsi to fakt ty a popiš jim situaci - třeba ti pošlou nové heslo nebo něco… Snad se nějak domluvíte… Určitě nejsi první ani poslední, kdo ztratil heslo ![]()
Pak ovšem budeš muset najít nového člověka, který tomu rozumí a bude ti to spravovat - popř. ti to předělá tak, aby sis to mohla spravovat sama…
Příspěvek upraven 21.02.11 v 18:49
Uju píše:
No a ty stránky fungujou nebo ne? Když zadáš tu adresu, objeví se tam něco?
Angua píše:
Jo, ocásek jsem se blbě vyjádřila, ale rozumímA to ti ty stránky dělali tihle z toho market.cz nebo tam jsi jenom platila za prostor na webu? Protože jestli za b) (tak tomu rozumím z úvodního příspěvku), tak bych napsala mail tam. Napiš z e-mailu, který tam máš asi registrovaný, jaká to je doména (adresa těch stránek), možná jestli máš nějaké číslo smlouvy nebo co, aby tě mohli identifikovat, že jsi to fakt ty a popiš jim situaci - třeba ti pošlou nové heslo nebo něco… Snad se nějak domluvíte… Určitě nejsi první ani poslední, kdo ztratil heslo
![]()
Pak ovšem budeš muset najít nového člověka, který tomu rozumí a bude ti to spravovat - popř. ti to předělá tak, aby sis to mohla spravovat sama…
Příspěvek upraven 21.02.11 v 18:49
Mě to dělala jedna paní, to, že tam figuruje ještě někdo další, jsem zjistila až dnes, tak třeba to nakonec dobře dopadne, mail už jsem tam psala, tak uvidím, co odepíšou… jinak teda počítám s tím, že by mi to někdo musel předělat, abych si to mohla popř. spravovat sama…
Jj, to musí být - někde se musí pronajmout prostor na serveru, kam se to nahraje. Tak snad to dobře dopadne, ať se s tím nemusí někdo drbat znovu…