Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
http://www.modniordinace.cz/…etr-4x-jinak
Pro mě zajímavější než modnipeklo.
@drobececek píše:
Stejný vlastník a stejná databáze uzivatelu.
Vlastni tedy i Arome.cz. - stranky o parfemech, vunich, parfumeriich atd. Take me to prekvapilo, ze uz jsem tam zaregistrovana, aniz bych o tom vedela… ![]()
@Damael píše:
http://www.modniordinace.cz/…etr-4x-jinakPro mě zajímavější než modnipeklo.
A to s tím svetrem na úvodní straně není vtip? ![]()
Zdravím,
ano, Módní peklo a eMimino patří firmě Webdio, stejně tak Labužník, Arome a Vitalion.cz
V čem přesně vám nevyhovuje, že se stejně zalogujete i na druhém webu? Díky tomu si nemusíte pamatovat různá hesla a různé nicky. ![]()
Monika
@admin Jak píše @CokeLady. Naprosto nestojím o propojení své „matkovské“ identity s jinými oblastmi. Internetová identita přece není prostým přepsáním reality do jedniček a nul, je to vždycky (třeba i stylizovaný) výběr, zdůraznění určitého segmentu zájmů nebo vlastností. Už jen formálně - na emiminu mám např. na ikonce dětskou kresbu a nick vycházející z jména dítěte; na „módním“ webu bych volila úplně jinak. To je logické, ne?
@CokeLady píše:
Jinak je docela smutný, jak se web modnipeklo vydává za nezávislý web jedné bloggerky a vyleze z něj, že ho má stejný majitel jako emimino, které je nabušené reklamou.
A to je zas docela známá věc, že to Ada střelila. Taky to rázem kvalitativně značně upadlo.
@admin píše:
Zdravím,
ano, Módní peklo a eMimino patří firmě Webdio, stejně tak Labužník, Arome a Vitalion.cz
V čem přesně vám nevyhovuje, že se stejně zalogujete i na druhém webu? Díky tomu si nemusíte pamatovat různá hesla a různé nicky.Monika
Minimálně bych to alespoň ráda věděla, že pokud se zaregistruji např. na e-miminu, tak jsem automaticky zaregistrovaná i na ostatních webových stránkách majitele. Nikde o tom není pro nově registrující se zmínka, kde všude jsem „zaregistrovaná“…
A pak mi vadí to, že když si nastavím v profilu na jednom webu nějaké parametry, tak se automaticky změní i na ostatních(např. zasílání reakcí e - mail).
Opravdu jsem až doteď neměla ani potuchy o Vitalion.cz.
@CokeLady píše:
Jo takhle přesně pramenilo to, že jsem nechápala, proč se nemůžu zaregistrovat pod CokeLady… no OK, řekla jsem si, někomu se můj nick líbil, tak si ho už použil, pak ale nešlo ani můj e-mail, to už bylo divný a jediný způsob, jak jsme se mohla přihlásit, že jsem zadala, že jsme zapomněla heslo a na mail, který jsem na tom webu nikdy nepoužila a nezaregistrovala, mi přišlo nové heslo.Logika jak stehno.
Ano, měla jsem ten stejný problém. Ale dedukcí, jsem na to přišla. Stránka na Arome.cz pro přihlášení měla stejný vzhled jako stránka pro přihlášení na e - mimino. Tak jsem to zkusila a ono to fungovalo. Byla jsem překvapená, ale i zaskočená, jak je to možné…?
@lucie cha píše:
Vlastni tedy i Arome.cz. - stranky o parfemech, vunich, parfumeriich atd. Take me to prekvapilo, ze uz jsem tam zaregistrovana, aniz bych o tom vedela…
Jo, Arome taky. A v době, kdy Arome přešlo pod Webdio (a i celkem dlouho potom), se to tam dost řešilo. Je to trochu nekalá machinace s osobnimí údaje, ale jelikož nejde o údaje citlivé, tak je to právně v pořádku.
Jde zjevně v první řadě o prachy. Vyšší počet registrovaných uživatelů rovná se vyšší cena reklamy. Ale jak řekla CokeLady, vzhledem k tomu, že se o tom člověk nikde nedočte a pokud nemá tu informaci přímo od Admina, zjistí to tak maximálně dedukcí, absolutně to postrádá logiku.
Rád bych vysvětlil, jak to ve skutečnosti je. Weby mají stejného provozovatele, ale jinak jsou zcela odděleny.
Pouze v případě, že se se stejným e-mailem a heslem poprvé přihlásíte na jiný web, který provozujeme (např. zmíněné Arome.cz), tak se vás systém zeptá, zda si přejete registraci se stejným nickem vytvořit i na Arome.cz a až jakmile to potvrdíte, tak se registrace přenese i na zmíněný web.
Po registraci jsou pak weby propojeny v podstatě jen stejnou přezdívkou, registračním e-mailem, heslem a základním nastavením uživatele.
Nastavení profilu je pak pro každý web odlišné.
Ikonku také můžete nahrát na každém webu jinou.
Záměrem je to, aby bylo jednodušší přihlášení na více webů ze stejné skupiny.
Nejde nám o zvyšování příjmů z reklamy pomocí „navyšování“ počtu uživatelů, jak tu bylo zmíněno. To nedává smysl a k ničemu by to nebylo.
Druhým důvodem pro toto nastavení je to, že je společná technologická platforma pro všechny zmíněné weby a pro programátory je pak rychlejší vývoj a správa projektů, když využívají stejný systém.
Ještě jednou však shrnu - databáze jsou odděleny, pouze pokud se se stejným nickem přihlásíte na jiný web, pak můžete spojení přihlašování povolit.
admin Honza
@admin
1. A co mám dělat v případě, že tam stejnou přezdívku mít zkrátka nechci? (A pochopitelně si kvůli tomu nechci speciálně zakládat novou emailovou schránku.)
2. A jakým způsobem mám tedy přijít na to, co je vlastně špatně, když tohle předem nevím? Hláška „zadané uživatelské jméno (nick) již používá jiný registrovaný uživatel“ mě logicky nutí změnit nick, pak ale zas nefunguje registrace s použitým emailem. Nikde tam není informace o propojenosti webů, výzva zní: „Ještě nejste na Módnípeklo. cz? Zaregistrujte se zde »“, nikoli „Ještě nejste na Módnípeklo. cz ani na dalších xy webech, které s ním obsahově nesouvisejí?“ Není přece jediný důvod se pokoušet hned přihlašovat na web, kde nejsem ani registrovaná…
@Damael píše:
http://www.modniordinace.cz/…etr-4x-jinakPro mě zajímavější než modnipeklo.
Boože, to je ale trapná reklama
. A ještě ty kombinace
- téma pro módní peklo jak dělané
![]()
@Viking píše:
@admin
1. A co mám dělat v případě, že tam stejnou přezdívku mít zkrátka nechci? (A pochopitelně si kvůli tomu nechci speciálně zakládat novou emailovou schránku.)
2. A jakým způsobem mám tedy přijít na to, co je vlastně špatně, když tohle předem nevím? Hláška „zadané uživatelské jméno (nick) již používá jiný registrovaný uživatel“ mě logicky nutí změnit nick, pak ale zas nefunguje registrace s použitým emailem. Nikde tam není informace o propojenosti webů, výzva zní: „Ještě nejste na Módnípeklo. cz? Zaregistrujte se zde »“, nikoli „Ještě nejste na Módnípeklo. cz ani na dalších xy webech, které s ním obsahově nesouvisejí?“ Není přece jediný důvod se pokoušet hned přihlašovat na web, kde nejsem ani registrovaná…
Tak co, neznáte už někdo náhodou odpovědi? ![]()
@Viking Taky mě to zajímá a taky sleduju, jestli už admin někde neodpověděl, ale zatím nic. ![]()