Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, prosím vás, máte někdo kočárek x-lander X3? Nebo některý x-lander? Jak jste spokojeni? A jak dlouho vydrží zhruba pevná korba?
Máte zkušenost s X-lander X3?
Přidejte zkušenost s X-lander X3ahoj, o x-landerech tu bylo docela dost diskusí, když si projdeš kočárkové.
já mám xa, maximální spokojenost, v hluboké korbě byl asi do 5,5 měsíců, pak se tam příšerně nudil a přešlo se na sporťák, položený, a pohoda.
Ahoj,
já mám taky XA a jsem moc spokojený, ono asi záleží na tom, jak je miminko velké, Honzík by v korbičce vydžel tak do půl roku, ale protože se nám do ní dostali v kočárkárně myši, dali jsme sporťak dřív. A hlavně ta nová kolekce je krásná, i sporťák má pratelnou bavlněnou vložku a další vychytávky.
Pořád mi vrtá hlavou, jestli x3 nebo xA. Kočárek se mi moc zamlouvá, akorát tohle je problém, nevím, který z těchto dvou zvolit.
Ahojky, my máme XAčko a je dobrý. Skvěle se s ním manipuluje, což teda oceňuju moc. Jako u každýho kočárku po čase najdeš něco, co bys potřebovala lepší nebo jinak, ale to si nevybereš…
Hluboká korba nám vydržela do necelých 6 měsíců, ale ve sporťáku byl malej moc spokojenej.
no, furt převažují pozitiva výrazně nad negativy - z těch nechativ - máme lemon a to světlezelené upínací mezi nohama se nedá oddělat a přitom to má mladej furt zaprasené, taktéž madlo, jo, madlo, za co ho držím se docela brzo odloupalo, tak to máme potažené tenisovou páskou koupenou za stovku ve sportu a je to ještě lepší než to pěnové
a pozitiva - spíš výčet aktivit - sestup se šeráku po žluté (tam prakticky není cesta), bruslení, neuvěřitelné množství věcí, které jsem nacpala do koše, občas to bylo k deseti kilům a další tašky a věci na madlo…
měli jsme k tomu maxi cosi sedačku a i teď bych to kupovala úplně stejně tak
Ještě mám jeden dotaz na ty co vlastní typ XA…jak jsou na tom přední kolečka po delším používání?
stejně jako na začátku ![]()
ještě si z těch minulých diskusí pamatuju, že si někdo stěžoval, že x-landery jsou široké - je to pravda, u řady dveří musím otevírat obě křídla, ale zase je výborně stabilní
my máme taky XA a jsme spokojeni. přední kolečka zatím OK bydlíme na vesnici takže cesty nic moc, často chodíme i do lesa a kočár je stále v poho. Ad potah na rukojeti se nám brzo zničil tak jsme si objednali nový a světe div se ten je mnohem lepší nemá zatím ani jedno poškozené místečko. Má to být prý úplně ten stejný jako původní, ale dle nás je kvalitnější stál 160Kč, jen to navlečení bylo velmi těžké dělali jsme to najednou 3 lidi a pěkně se u toho zapotili.
Korbu jsme používali do 6 měsíců, pak už byla Isabelka moc velká a hlavně chtěla vidět ven co se děje. Šířka je trochu problematická když jezdíte MHD já jela jen jednou a ty meziměstské busy mají užší dveře tak to byla fuška tam napasovat. Jinak jezdíme autem, máme kombíka takže žádný problém, ale třeba do auta od tchánovců se nám kočárek s korbou nevlezl.
Máme X-Lander XA a zatím max. spokojenost. Taky s ním celkem krosíme cestou necestou. Jen nám malej asi brzo vyroste z korby, protože tam musím v zimě napasovat ještě fusak. Kdyby nebyla zima, vydrží nám tam v pohodě možná i přes půl roku, ale takhle půjdeme so sporťáku dřív.
My máme X3,ale ještě starou kolekci s natáčecí nápravou a maximální spokojenost.Do hluboký korby se zatím vejdem,ale počítám,že tak do měsíce jdem do sporťáku.
Tak zatím samá pozitiva, to jsem ráda:o). Asi vezmeme tu X3, budeme jezdit často do terénu. Hlavně mě láká, že miminko bude v únoru, takže se do korby v pohodě vejdeme i s fusakem, což mi u jiných favoritů přišlo dost nereálné. Každopádně klidně pište dál, budu moc ráda a všem děkuju!
Ahoj, my máme XA 2006 a dá se říct vcelku spokojenost, s kočárkem jezdíme hodně po lese kde je spousta kořenů a bez problémů, akorát na nerovný terén je lepší přední kolečka zaaretovat, lépe se pak kočárek „kormidluje“ naopak rovném terénu není co k natáčecím kolečkům dodat, je to paráda. Co se rozměrů týče, jezdím s ním normálně busem, vždycky jsme se všude dostali a když je problém, mnohdy stačí vyndat jedno zadní kolečko a většinou projedeme, já mám syna, je mu 7 měsíců a prořád jezdí v hluboké korbě a není žádný mrňous /70cm/ teď při sychravém počasí dáváme i fusak, sice né s beránkem, ale od Red Castle, a nemůžeme si ho vynachválit, takže mi nezbývá než X-Lander doporučit. ![]()
Amira - jééé, děkuju, to se tak hezky čte, konečně mám pocit, že jsme vybrali dobře, už je to totiž náš čtvrtý favorit mezi kočárky, ale vždycky se něco našlo, co nás odradilo, ale x-lander vychází tak dobře, že ho příští týden půjdeme objednat:o), akorát jsme vybrali tu X3, už se na něj těším, akorát si ho necháme u nich, asi jsme přece jen trochu pověrčiví:o).
Ahoj, my máme taky xáčko a celkem spokojenost. Jenom pro mě pár nedostatků: madlo je už od koupě volné, jakoby vykývané (nevím, jestli je to jenom vada u mého kočárku), párkrát se mně stalo, že když jsem se do něj pořádně opřela, tak mně křuplo v tom kloubu v rukojeti, ale je fakt, že byl kočár dosti naložený a museli jsme oddělat tu přední hrazdičku, protože tam byl malý jak sardinka! Špatně se tam i dával a i on sám se tam třeba v bundě už nemohl pohnout. Ale na druhou stranu veliký klad manipulace s ním! Měla jsem možnost porovnat jízdní vlastnosti a ovladatelnost s kočárkem Jané slalom pro a xáčko vede na plné čáře!!! Až mě zarazilo o kolik těžší se s jané zatáčí. S mojím kočárem udělám třeba kolečko na místě jednou rukou jakoby nic…
Tak ať slouží…