Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Líbí se mi oba kočárky. A nějak se nemůžu rozhodnout, který bude lepší. Bydlíme ve městě, takže nějaký „velký“ terén neřeším.
Prosím, poraďte …
Dík ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XARozdíl je asi jako mezi Škodovkou a Mercedesem!
Jestli nehledíš při pořizování na penízky,tak jdi jednoznačně do Slalomu!!!
K.
Katrinko, sice peníze bysme potřebovali i někde jinde, ale mám „dovolen“ finančně i ten Slalom. Taky se mi víc líbí, ale jsem nerozhodná ![]()
Každopádně děkuji za radu ![]()
Nemyslím si že by Jané byl mercedes a Xlander škodovka… Já ho mám a jsem velice spokojená. Je tam jen problém malé korby což je u Slalomu taky a vydím že se ti mimčo narodí na jaře, takže do korby už ho v zimě troufám si říct nedáš. Naší princezně jsou 3 měsíce a v kombinéze a ve fusaku má co dělat aby se tam ještě vlezla. Má 63 cm. Ale narodila se v říjnu, takže příští rok už bude v tom sporťáku. Být tebou tak se rozhoduji z tohohle důvodu pro větší kočárek i když uznávám, že ty nejsou tak hezké… ![]()
Já jsem jezdila s obouma kočárkama a taky nepovažuju xlandra za škodovku, třeba jané má nižší korbičku, ale záleží jen a jen na Tobě.
Ahojky, to bylo drsne srovnani mercedas - skodovka. Ja osobne mam taky X-lander XA a jsme s nim moc spokojeni. Sice ted uz vice pouzivame golfky,ale ted co je ten snih jsem opet vytahla XA. Manipulace s nim je vyborna, nafukovaci kola, troufam si rict ze i korba je prostorna. Maly se narodil v cervenci a az do unora jsem ho vozila v hluboke korbe, pak jsme presli do sportaku. On uz stejne umel sedet takze ho to v hl.korbe moc nebavilo a byl rad ze sedi a diva se na svet .-) Ja bych nemenila…Sice jsme planovali ze ho prodame,ale jelikoz jsme max.spokojeni a brzy chceme zapracovat
na druhem mimi tak si ho schovame.
Snad se dobře rozhodnes ![]()
Leilo, dík za názor. Je fakt, že Škodovkou se taky dobře jezdí a pokazit se může i Mercedes ![]()
Kristy, a nemohla bys mi, prosím, napsat, +/- obou kočárků?
Koksi, super, dík.
Holky, vy my to vůbec neulehčujete ![]()
Třeba u Jané se mi líbí, že se dají v korbičce polohovat záda. Myslím, že velikost korbiček jak u Jané, tak X-landra je víceméně stejná.
Bylo mi řečeno, že u Jané je „do čtverce“ a X-lander se u nožiček zužuje.
Miminko by se mělo narodit v květnu. Počítám, že v korbě by bylo tak do října/listopadu.
Ahoj, sice nemám ani jeden ze zmíněných kočárků,ale oba je znám, protože jeden má moje švagrová (XA) a druhý kamarádka. Mě se líbí oba, taky jsem si říkala, že na druhé mimi by se mi líbili, už od počátku mého těhu koukám na Slalom,ale finančně jsme si to nemohli dovolit-teda spíš jsme nechtěli, kočárek nám kupoval děda a bylo hloupé si mu říct o kočár za „dvacku“ a my peníze strkali do bytu, tak jsme nakonec koupili Knorr Nizza (mimochodem velká spokojenost za ty prachy),ale tihle dva by byli mí favoriti, kdybych si vybírala znova.No, zkusím ti napsat, co si myslím já o výhodách, zápory neznám ![]()
Výhoda Slalomu je lehká ovladatelnot, váha a prostor-co já vím, je to jeden z největších a nejlehčích kočárků na trhu, XA je zase 4kolka, takže pro někoho třeba lepší pro pocit stability, krom toho cenově vychází nesrovnatelně líp. Váha je jeho mínus,ale stejně se většinou ještě pořizují golfky jako druhý kočár (moje situace) a tady hodně pomáhají ty přední natáčecí kolečka. Zase se mi líbí u XA ty nafukovací kola, Slalom je má taky, ale podle mě ty od XA jsou měkčí ![]()
Těžko poradit, ale já bych asi volila Slalom-ale asi jen proto, že mám pro něj slabost. Tak držím palce při rozhodování.. ![]()
Ivo 78- teď koukám, že píšeš, že mimi se ti má narodit v květnu a Davídkovi je asi tak jako mojí Adélce, tím pádem si myslím, že asi budeš používat skate..tedy já bych ho asi používala, Adina není pěšec na dlouhé tratě-pak bych asi volila Slalom, protože je lehčí, oba stejně nemají přehazovací rukojeť, tak pak stejně budeš mít mimi jen dopředu.
A polohovací korbičku nevím, jestli využiješ, mimi by mělo asi dlouho ležet na rovině a potom, když už chce vidět ven je ve sporťáku, tak tam se to dá napolohovat..
Ach jo, vůbec ti nezávidím,ale mě to čeká taky-Knorr je super,ale váží 16 kilo a tahat se mi s ním a ještě Adinou nechce-no, zatím to řešit nemusím,ale v létě chce začít s dalším mimi, tak tředa potom už to bude aktuální..
Pohodový večer a omlouvám se, že jsem se tak zapojila, ale kápla jsi mi s oběma do noty ![]()
Pezo , jsi hodná, že jsi se zapojila. Davčovi budou 2 roky a měsíc (cca). O skate uvažuju, ale dopředu ho kupovat nebudu. Uvidím, jak bude ťapat u kočárku. Zatím vůbec neposlouchá a zdrhá mi, což teď v zimě a s pupíkem nic moc
Asi nakonec ale opravdu zvítězí Slalom (i když pořád přemýšlím, že rozdíl 8tis je fakt dost a že by se ty penízky daly využít jinak).
Každopádně kočárek chci vyřešit co nejdřív (ať můžu v klidu spát, už mi z toho celkem slušně „hrabe“ ![]()
Já čekám miminko na přelomu květen/červen a uvažuji přesně nad stejnými kočárky.
Nakonec asi rozhodnou peníze.
U XA mi vadí jen to, že nejde na:,–(it sporťák pro i proti směru jízdy.
Některým maminkám u XA vadí, že když chtějí oddělat hrazdu, tak musí oddělávat i boudu.
Ohledně XA je tu více diskuzí, které celkem žijí, tak do nich mrkni ![]()
Další možností místo XA je Moon T4 - mně osobně se moc nelíbí.
Ahoj, já tedy nemám zkušenost s ani jedním, ale měla jsem X-landera xt trojkolku a nic moc. Spokojenost snad jen ve stabilitě. Pokud bych byla znovu těhotná, přemýšlela bych nad Jané, Maxi-Cosi a Quinny.
Nechci propagovat X-lander je fakt ze je tezsi ale zase vzhledem ke sve vyborne manipulaci nemusis mit vubec strach ze by se ta váha nekde odrazila… navic pokud budes mit pro starsi ditko skate tak nevim,ale mozna by byla lepsi 4kolka ale je to na zvazeni… Pokud mas dotazy klidne se ptej .-)))
Raketko , u Slalomu taky nejde přehazovat sporťák
Koksi , mě by zajímalo úplně všechno
A hlavně bych XA chtěla vidět někde na reálných fotkách, ne jenom fotkách z katalogů. Nemohla bys mi, prosím, nějaké poslat na email? (nepsinatko@centrum.cz) Díky