Z kadeřnice administrativa? Jde to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
10.2.23 16:56

@Karolína1123 Všechno jde, ale je potřeba maturita a i tak je to potom o štěstí a náhodě, protože míst v administrativě je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.23 17:01

@Karolína1123 jsem vyučená kadeřnice, mám i maturitu a va 40 letech jsem začala studovat VŠ při práci a dvou dětech. Tu jsem úspěšně dokončila. Takže mám i VŠ titul.
Kadeřnici jsem nikdy nedělala.
Vždy jsem pracovala a pracuji v administrativě.
Pokud jsi jazykově vybavená, AJ jako základ a třeba NJ jako výhodu, tak se domnívám, že něco sehnat můžeš.
Ale jako pouze vyučená kadeřnice bys musela mít buď velké štěstí nebo velmi dobré známé, kteří by tě takto bez minimálně SŠ zaměstnali.
Je pravda, že já šla na ten obor z nouze, protože jsem prostě nevěděla.
Byla jsem vždy studijní typ, nicméně naši to moc neřešili.
Nešla mi matematika a s jejich omezeným přehledem mě pro SŠ, natož VŠ vzdělání odepsali.
Já nezapadala ani do učňovskeho kolektivu ani jejich smýšlení. Ten obor mě opravdu nebavil. Že budu studovat dál jsem věděla hned a šla jsem si za tím a v dospělosti splnila další studijní metu.
Je to těžké, ale jde to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.23 17:05
@Anonymní píše:
@Karolína1123 jsem vyučená kadeřnice, mám i maturitu a va 40 letech jsem začala studovat VŠ při práci a dvou dětech. Tu jsem úspěšně dokončila. Takže mám i VŠ titul.
Kadeřnici jsem nikdy nedělala.
Vždy jsem pracovala a pracuji v administrativě.
Pokud jsi jazykově vybavená, AJ jako základ a třeba NJ jako výhodu, tak se domnívám, že něco sehnat můžeš.
Ale jako pouze vyučená kadeřnice bys musela mít buď velké štěstí nebo velmi dobré známé, kteří by tě takto bez minimálně SŠ zaměstnali.
Je pravda, že já šla na ten obor z nouze, protože jsem prostě nevěděla.
Byla jsem vždy studijní typ, nicméně naši to moc neřešili.
Nešla mi matematika a s jejich omezeným přehledem mě pro SŠ, natož VŠ vzdělání odepsali.
Já nezapadala ani do učňovskeho kolektivu ani jejich smýšlení. Ten obor mě opravdu nebavil. Že budu studovat dál jsem věděla hned a šla jsem si za tím a v dospělosti splnila další studijní metu.
Je to těžké, ale jde to.

To je super, máš můj obdiv. A jakou sis udělala školu? Mě 34 a hrozně bych chtěla vystudovat pajdu a učit angličtinu. Jenže v okolí to jde studovat jen prezenčně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.23 17:21
@Anonymní píše:
To je super, máš můj obdiv. A jakou sis udělala školu? Mě 34 a hrozně bych chtěla vystudovat pajdu a učit angličtinu. Jenže v okolí to jde studovat jen prezenčně.

Mám titul Mgr. humanitniho směru.
Za mě je bariéra pár stovek km řešitelná.
Já jezdila z Moravy do Prahy. Bez hlidacich babiček a dědů.
V té cestě mě podpořil manžel.
Studium se odehrávalo buď v pátek nebo sobotu, někdy čtvrtek.
Zkoušky jsme si domlouvali na pátky nebo soboty, když už jsme byli ve škole, protože z velké dálky byla drtivá většina.
Studium nás započalo 26. 15 nás úspěšně studium ukončilo.
Dovolenou jsem používala pouze pro školní účely, co mi nevyšlo jsem žádala o neplacené volno.
Bylo to naprosto příšerné období a velmi obtížné.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.2.23 17:33

Zajdi na úřad práce, je tam pracovnice, která má přímo na starosti vzdělávání. Tam ti ochotně poradí a pomůžou najít školu, zároveň proberete i rekvalifikace. Počítej ale, že bez maturity se nikam nehneš.

• Citovat
  • Upravit
2038
10.2.23 17:54

Bez maturity tě na tyhle pozice nikdo nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.23 21:00

Hmm to jste mě teda moc nepotěšili, podívám se tedy na nástavbu maturity a uvidím co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
10.2.23 21:02
@Karolína1123 píše:
Hmm to jste mě teda moc nepotěšili, podívám se tedy na nástavbu maturity a uvidím co dál.

Podle mě je dnes maturita základ. S výučákem řemeslo (což ty dělat nechceš) nebo fabriky, sklady, v nemocnici sanitářku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 06:15
@Anonymní píše:
Mám titul Mgr. humanitniho směru.
Za mě je bariéra pár stovek km řešitelná.
Já jezdila z Moravy do Prahy. Bez hlidacich babiček a dědů.
V té cestě mě podpořil manžel.
Studium se odehrávalo buď v pátek nebo sobotu, někdy čtvrtek.
Zkoušky jsme si domlouvali na pátky nebo soboty, když už jsme byli ve škole, protože z velké dálky byla drtivá většina.
Studium nás započalo 26. 15 nás úspěšně studium ukončilo.
Dovolenou jsem používala pouze pro školní účely, co mi nevyšlo jsem žádala o neplacené volno.
Bylo to naprosto příšerné období a velmi obtížné.

To je problém no, mě by volno v práci nedali, protože už takhle jsem hodně na očr, to bych tam nebyla už asi vůbec. Musela bych odejít z práce a studovat prezenčně. Manžel zrovna moc zastáncem studia není, říká že budu furt pryč, furt se učit a dětství kluků mi uteče a bude mi to líto. Mám si to prý nechat na trochu odrostou 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.23 12:07
@Anonymní píše:
To je problém no, mě by volno v práci nedali, protože už takhle jsem hodně na očr, to bych tam nebyla už asi vůbec. Musela bych odejít z práce a studovat prezenčně. Manžel zrovna moc zastáncem studia není, říká že budu furt pryč, furt se učit a dětství kluků mi uteče a bude mi to líto. Mám si to prý nechat na trochu odrostou 🤷‍♀️

Většinu bys řešila dovolenou, jen by ti tedy žádná další nezbyla (jako mně).
Těch dnů neplaceného volna by ses tedy vzdala s tím, že bys nebyla na vše a musela bys shánět od spolužáků. To je reálné, za mě běžná praxe.
Ničí dětství ti neuteče, jen budeš hodně unavená a nevyspala. Že tě nepodporuje manžel je věc zásadní.
Dobře ví, že by se musel hodně zapojit a tak jako ty vystoupit z konformní zóny.
Za mě je vše řešitelné, ale pokud ti nepomůže ten nejbližší člověk, tak je to opravdu neřešitelné.
Pro mě by to jistým způsobem změnilo na takového člověka pohled.
A už bych nebyla vstřícná a na ocr by byl on a to by byly další takové zásadní změny, které bych začala aplikovat.

• Citovat
  • Upravit
12708
11.2.23 12:08

Na pozici asistentky nepotřebuješ kurz, na účetní už jo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 14:22
@Anonymní píše:
Většinu bys řešila dovolenou, jen by ti tedy žádná další nezbyla (jako mně).
Těch dnů neplaceného volna by ses tedy vzdala s tím, že bys nebyla na vše a musela bys shánět od spolužáků. To je reálné, za mě běžná praxe.
Ničí dětství ti neuteče, jen budeš hodně unavená a nevyspala. Že tě nepodporuje manžel je věc zásadní.
Dobře ví, že by se musel hodně zapojit a tak jako ty vystoupit z konformní zóny.
Za mě je vše řešitelné, ale pokud ti nepomůže ten nejbližší člověk, tak je to opravdu neřešitelné.
Pro mě by to jistým způsobem změnilo na takového člověka pohled.
A už bych nebyla vstřícná a na ocr by byl on a to by byly další takové zásadní změny, které bych začala aplikovat.

Manžel dělá co může a vychází nám všem vstříc jak jen to jde. Ve studiu by mě podpořil, spíš si jen myslí, že by bylo rozumnější chvilku vydržet, až trochu povyrostou. Takhle to má v mém okolí většina lidí, že si jdou něco dodělat třeba až když je dětem 10, 15 a víc let

• Citovat
  • Upravit
4731
11.2.23 14:38

Maturita by byla fajn, i myslim nejaky kurz pro asistentky jsem videla…rict smahem, ze bez maturaity nemas sanci takovou praci ziskat, s tim nesouhlasim..stesti a treba i znami jsou duleziti a velmi je dulezita je praxe a take, kde zijes, jake jsou tam moznosti…mam kamaradku, co je vyucena kadernice, pres kamaradku se dostala firmy jako asistentka..nejdriv takova ta holka pro vsechno..pochuzky, scanovani, zakladani atp..potom uz delala asistentku clenu predstavenstva a nakonec v jine firme, diky praxi uz delala office managerku, na tuto pozici ji to trvalo zhruba 7 let..zalezi na schopnostech..pokud zduraznis praxi v administrative ve skladu a dokazes, ze umis s pc, ze vis, jak funguje napr evidence prijate a poslane posty, mas organizacni schopnosti apod, myslim, ze mas sanci zacit nekde na recepci a vypracovat se..jak uz se nekam dostanes, tak uz se na vzdelani nikdo nepta..,ale musis na to mit vlohy a schopnosti..kdyz jsem hledala pracovniky administrativy, na seniornejsi pozici, meli jsme v inzeratu maturitu..ale mela jsem na pohovoru vyucenou zlatnici, ktera mela asi 4 roky praxi na recepci a byla velice chytra..nenapdalo by me jeji zivotopis zahodit, ze nema maturitu a dat prednost trba nekomu, kdo ji ma, ma i treba Vosku, ale zadnou praxi a je hned po skole…muzes se divat po firmach, co jsou blizke oboru, prodejci, vyrobci, vlasove kosmetiky, nejaky velky salon, kde hledaji recepcni, asistentku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze