Finanční náročnost střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pomůcky a vybavení do školy hodně závisí na typu školy. Dcera je letos v prváku, nakoupila si pouze sešity a bloky dle vlastního uvážení. Má notebook, do kterého si ve škole píše poznámky. Učebnice a cvičebnice skoro nekupovala, teď si uvědomuji, že to ani pořádně nevím
nechala jsem to plně v její režii.
Měsíčně má kapesné 1000. Sem tam jí uhradím vyšší výdaje typu permanentka do leteckého centra nebo nákupy obědů, když se nenají v jídelně. Jinak jí to kapesné stačí. Bydlí ale doma, na intru to může být jiné. Já moc v nákladech nevidím rozdíl oproti devítce. Dcera ale třeba nepotřebuje skoro žádné učebnice. Zde bude ten rozdíl asi největší, většinou si je studenti kupují sami.
No ale teď jí odchází stolní počítač, takže jednorázový náklad bude vyšší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga píše:
Přijímačky???
Ano, na umělecké školy, kam se dělají talentový zkoušky, už přijímačky proběhly a už je rozhodnuto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga Talentovky už proběhly. Dvě spolužačky mé dcery už jsou taky přijaté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký večer, dcera má za sebou úspěšně přijímačky na střední školu, státní.. Bude na intru a daleko od domova. Zajímalo by mě, jaká je momentálně finanční náročnost na střední škole. Intr, strava je mi jasné. Ale co pomůcky, kapesné…jaké dáváte kapesné? Kamarádi mají většinou miminka a nás čeká střední škola poprvé. Chtěla bych vědět na co se připravit. Je něco, co vás finančně překvapilo?
na jakou školu jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nettie píše:
@Aleriga Talentovky už proběhly. Dvě spolužačky mé dcery už jsou taky přijaté.
a to se na maturitní obor nemusí dělat zkoušky z Cermatu? Myslela jsem, že je to povinné pro všechny maturitní školy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
a to se na maturitní obor nemusí dělat zkoušky z Cermatu? Myslela jsem, že je to povinné pro všechny maturitní školy
na umělecký ne, tam se dělaj talentovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka ne nedělají. Je to tak už roky. Je to tedy pouze u uměleckých oboru. Dělají pouze talentovky.
- Citovat
- Upravit
U nás na uměleckou mi to nějak dramatické nepřišlo. Tedy za předpokladu že doma je kvalitní PC, který zvládne grafické programy. Pak jsme kupovali šicí stroj, platili adaptační kurz. Nějaký věci na VV, tam ten seznam poměrně dlouhý a speciální. Ale to vám jistě řeknou a dají.
- Citovat
- Upravit
Já bych s kapesným byla v klidu. Dala bych rezervu " kdyby náhodou" a příkaz máš podány během minuty.
Jinak záleží hodně I na náročnosti konkrétního dítěte. U nás měly v prváku tak narvaný rozvrh že nikde nelítaly odpoledne. Byly rády že padly do postele. Ale i tak záleží kde dítě bude, atd…
Určitě žádná věc se nepořizovala ze dne na den a u intru tuplem.
- Citovat
- Upravit
Jinak k tomu výčtu si přidej ještě náklady na dopravu do místa školy a za MHD, pokud je to nějaké větší město.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
U nás na uměleckou mi to nějak dramatické nepřišlo. Tedy za předpokladu že doma je kvalitní PC, který zvládne grafické programy. Pak jsme kupovali šicí stroj, platili adaptační kurz. Nějaký věci na VV, tam ten seznam poměrně dlouhý a speciální. Ale to vám jistě řeknou a dají.
A ten adaptační kurz byl jak nákladný?
- Citovat
- Upravit
@nozu píše:
Ano, na umělecké školy, kam se dělají talentový zkoušky, už přijímačky proběhly a už je rozhodnuto.
Ano, ano na uměleckou školu.
- Citovat
- Upravit
Hezký večer, dcera má za sebou úspěšně přijímačky na střední školu, státní.. Bude na intru a daleko od domova. Zajímalo by mě, jaká je momentálně finanční náročnost na střední škole. Intr, strava je mi jasné. Ale co pomůcky, kapesné…jaké dáváte kapesné? Kamarádi mají většinou miminka a nás čeká střední škola poprvé. Chtěla bych vědět na co se připravit. Je něco, co vás finančně překvapilo?