Finanční náročnost střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A ten adaptační kurz byl jak nákladný?
Platila jsem v září 1900 za tri dny(dve noci). K tomu bylo male kapesne a zakoupeni nejakych potreb hlavne na vytvarku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adaptacni kurz 3 500,–, ucebnice, sesity, rysovaci potreby, kalkulacka, celorocni jizdenka na MHD, knihy na povinnou cetbu to cca do 5 000,–, ted lyzarsky kurz 6000,–, kapesne 1000,–/mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A ten adaptační kurz byl jak nákladný?
Děti stál adaptační kurz kolem 5000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doplním, že kurz měl syn, co je v šesté třídě i dcera v prváku na střední. Oba jeli na týden. A dokonce ve stejný termín, to bylo boží ![]()
Jo, lyžák nás čeká u obou dětí příští rok. Syn už hlásil, že jedou do Alp, takže to bude něco málo přes 10 000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Doplním, že kurz měl syn, co je v šesté třídě i dcera v prváku na střední. Oba jeli na týden. A dokonce ve stejný termín, to bylo boží
Jo, lyžák nás čeká u obou dětí příští rok. Syn už hlásil, že jedou do Alp, takže to bude něco málo přes 10 000.
Přes 10 000? Tak to je levné. Synův lyžák 5 dní Čenkovice, 40 km od školy, ubytovna 7000,–. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký večer, dcera má za sebou úspěšně přijímačky na střední školu, státní.. Bude na intru a daleko od domova. Zajímalo by mě, jaká je momentálně finanční náročnost na střední škole. Intr, strava je mi jasné. Ale co pomůcky, kapesné…jaké dáváte kapesné? Kamarádi mají většinou miminka a nás čeká střední škola poprvé. Chtěla bych vědět na co se připravit. Je něco, co vás finančně překvapilo?
Záleží na jakou jde. Třeba u nás to bylo o pár stovkách ten začátek, pak adaptační kurz asi 4 tisíce, ale pak šicí stroj, látky, pomůcky na šití a smaozřejmě furt nějaký materiál, jelikož je na oděvní průmce a tak to může být i na různých uměleckých školách. Každopádně stroj, látky a učebnice kupujeme my, ale spousty věcí si kupuje z brigád na které chodí od konce devítky. Zase ušetří naši peněžence tím, že si kupuje oblečení, boty atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 hele uvidíme, jaká bude realita. Pojedou v prosinci 2023. Ono to půjde ještě nahoru. A když k tomu napočtu kapesné, skipas a vybavení, bude to 20 tisíc minimálně. Spíš ještě víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lyzak letos vypada u nas na 10tisic, ale je az v breznu, tak to zatim nechci nakupovat vybaveni, co kdyz se zrusi, protoze nebude uz snih? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přiznám se že už nevím, ale letos na jiné škole jsem platila cca 3500. Ale ono hodně záleží na škole kam jede.