Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hned na uvod vam popíši moj stav.Mam jednoho tři leteho syna ktery už chodí na cely den do školky a druheho 14.měsícu mateřskou jsem dostala na 4.roky jelikoš jsem měla pracovní poměr na dobu určitou.Přejeme si mít děti tři ale ted vahame zda jít z mateřske do mateřske,nebo po čtyřech letech jít do prace a pak po čase otěhotnět.Jsem z maleho města a prace tu žadna není,jedině jezdit do Brna a to už při dětech nebude tak jednoduche.Najde se tu někdo se stejním problemem a pomohl mě při rozhodovaní ![]()
Ahoj
, my máme třílettého kluka, 19měsíční holčíčku a ted jsem v 7 měsíci těhotenství…přiznám se, že třetí mimi nebylo plánované takhle brzy, taky jsem chtěla nejdřív jít pracovat a pak až třeba za pět let mít třetí mimi, ale ted, když to vezmu kolem a kolem, myslím, že je to takhle nejlepší…práce ti neuteče, ale děti ti vyrostou…užívám si jich a až bude nejmladší(co ted čekáme) 3 roky, nastoupím do práce, a syn a druhá dcerka budou už chodit do školy…příroda to naplánovala za nás a já jsem jí za to vdečná ![]()
pravě že si taky řikam kdybych šla do prace po těch čtyřech letech,tedy jesli vubec najdu praci tak abych jí přispus.dětem.musela bych nastoupit na pracak a to by potom byla blbost otěhotnět a akorat by se vše protahovalo.Takhle bych si to s dětmi doma uživala,věnovala bych se jím. VIILILIK:A jak to zvladaš tedy myslim stou menší?
s menší je to mnohem snažší, než se synem
, dcerka je klidnější a od malička poslouchá, kdežto syn je pěkný rošťák
, ted se trochu zklidnil, ale stejně
. Jsou to zlatíčka, ale už se těším, až porodím a nebudu se muset pořád strachovat, aby mě omylem nekopli, nebo nebouchli do bříška…
Ja když si vzpomenu když jsem podruhe byla těhotna bylo to hrozne malej byl tahací ditě,tak že jsem ho měla pořad na rukach ale za se byl v jiních věcech šikovny.Ten menši se nosit nechce ale zas je to zbrkle.A už od narození musí mít svuj klid jak na hraní tak na spaní,tak mam strach abych mu to dalšim mimi nenarušila ![]()
toho bych se nebála
, dítě si zvykne na vše
, Terezka má taky ráda svůj klid, ale pokud je unavená, usne i když tu máme návštěvu a zrovna nešeptáme
, spíš to těhotenství je náročné…hoooodně…ale díky menšímu věkovému rozdílu, si syn a dcerka užasně ozumí a nedají na seba dopustit ![]()
Tak to u nas je na opak starší,mladšiho nesnese.Ja bych do toho šla hned i manžel ale pořad nevim.Nejde ani tak o finance nebo o to jesli to zvladnu,zvladnou to musím.
Ale pořad to same ale… ![]()
u nás by bylo asi taky samé ale…kdyby to prostě nepřišlo samo
, chápu tě
…ale je fakt, že mi máme tu výhodu, že se mají děti fakt strašně rádi…Když Domča letos začal chodit do školky, hned se ptal, jestli tam s ním může i Terezka
, a oba pořád říkají, že má maminka v bříšku miminko a to bude jejich sestřička
, prostě jsme nadšení, jak to přijali
, ted ještě aby jí přijali stejně dobře, až se narodí ![]()
Tak to je krasny
docela se obavam toho že mě prostě chybí jen to miminko,a že až odroste budou mě zas raplovat hormony
Ja děti miluji nemužu se jich nabažit a když otěhotním ted bude to už naposledy
Tak si pořad ještě řikam počkam ale ja už tak mooooo chci,ikdyž jsou to fakt starosti a naročne.Ale vše to tak strašně utika a deti rostou před očima. ![]()
myslím, že pokud to chceš, je vyhráno
, jdi do toho
, až nastoupíš do práce, malokomu se pak chce vracet se k plínám a mateřské
, být tebou, měla bych už vlastně naprosto jasno ![]()
děkuji za podporu
A přeji pohodove těhotenství.A mužu se zeptat co čekaš chlapečka či holčičku?
ted čekáme druhou holčičku
, musím říct, že jsem hrozně ráda
, přijde mi, že jsou holčičky hodnější a samostatnějsí vic než kluci(beru to podle syna
)
a děkuji za přání:), snad ty poslední tři měsíce utečou…už aby to bylo…
juu krasny dvě princezny
take bych si přala holčičku,kluky už mam dva tak jedna na paradění
Jen si myslim že to pravda nebude manžel je z šesti kluku
jj,je pravda kluci se víc drži mamy posuzuji podle sebe mam dva bratry ![]()
vililik píše:… pak se budeš strachovat, aby nekopli nebo nebouchli miminko
Jsou to zlatíčka, ale už se těším, až porodím a nebudu se muset pořád strachovat, aby mě omylem nekopli, nebo nebouchli do bříška…