Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zapomnela jsem dodat , ze mam tedy spozdeni,ta ms predtim prisla opozdene, byla kratsi a slabsi,ale potom test byl negativni.. a ms jeste predtim byla normalni…
Mohla sem byt uz tehotna ten min.cyklus kdy sem mela slabsi ms ? chtela bych byt aspon uz ve 12tydnu ![]()
Anonymní pokud dítě chceš, tak si ho nech a na přítele kašli. Po interupci už nikdy nemusíš mít děti.
Přítel je teda pěkný sobec. Věděl, že HA nebereš, tak si měl dávat větší pozor, když dítě nechtěl.
Raduj se z toho, že čekáš miminko a pokud budeš mít podporu i ve své rodině, tak o potratu ani nepřemýšlej. Dítě je dar, který nemá každý!!!!
Je taky možné, že je teď přítel v šoku a třeba za pár dní bude mluvit jinak. Nezastávám se ho, protože se projevil jako blbec.
Přeji ti, ať se správně rozhodneš!!!!
ahoj, tvůj přítel asi není normální… není to chyba tvoje že jsi otěhotněla ale obou… ty pujdes na potrat a pak toho budes treba do konce zivota litovat protoze muzes byt mezi temi zenami co deti uz nebuou po potratu moct mit.
promluv si s ním ale já osobně bych si mimco nechala..at to dobře dopadne.. ![]()
Na potrat jít nemusíš, nikdo tě nemůže nutit. Snad máš svojí hlavu. Nejvíc mě dojímají ženský, co jdou na potrat kvůli rodičům, příteli, škole a já nevím kvůli čemu ještě, a pak si to do konce života vyčítaj. Hlady neumřete.
Neřeknu ti, zda je možné, abys byla těhotná už tehdy, ale důležité je, že jsi pravděpodobně těhotná teď a je úplně jedno v kolikátém týdnu, očividně si miminko chceš nechat a na potrat jít nechceš. Bohužel si nemyslím, že by přítel pochopil, že jsi ve 12tt a na potrat jít nemůžeš, k lásce a zájmu o miminko ho takhle „nedonutíš“. Jestliže nemáš podporu v něm, je důležité, abys to řekla alespoň rodičům či někomu jinému a našla podporu někde jinde. Přeju mnoho štěstíčka, pevných nervů a gratuluji k těhotenství
![]()
Zajdi si nejprve k doktorovi a nech si to potvrdit, on ti i přesně řekne v kterém jsi týdnu a můžeš s ním hned prodiskutovat možnosti.
Někteří chlapi jsou fakt hnusní, je mi líto, jak se k tobě zachoval. 5 miliónů na dítě fakt nepotřebuješ, to by ho nemohl mít skoro nikdo. A že si necháš dítě je i tvoje rozhodnutí a není to žádná sviňárna. U 20ti letého kluka se dají takové hloupé názory očekávat, ale to ho samozřejmě neomlouvá.
Opravdu doporučuju si zajít nejprve k doktorovi, ať víš přesně na čem jsi. A pak, nevím jaká je tvoje životní situace, ale pokud se na tebe vykašle on, nejlépe to prodiskutovat s mamkou
Držím ti pěsti, ať se rozhodneš jakkoliv.
Weruska píše:
Neřeknu ti, zda je možné, abys byla těhotná už tehdy, ale důležité je, že jsi pravděpodobně těhotná teď a je úplně jedno v kolikátém týdnu, očividně si miminko chceš nechat a na potrat jít nechceš. Bohužel si nemyslím, že by přítel pochopil, že jsi ve 12tt a na potrat jít nemůžeš, k lásce a zájmu o miminko ho takhle „nedonutíš“. Jestliže nemáš podporu v něm, je důležité, abys to řekla alespoň rodičům či někomu jinému a našla podporu někde jinde. Přeju mnoho štěstíčka, pevných nervů a gratuluji k těhotenství![]()
Krásně napsané a naprosto souhlasím.
Neboj zvládli to jiný a zvládneš to taky
.dítě je dar a nikdy nebudeš litovat toho když si dítě necháš,ale kdyby jsi šla na potrat pujde to s tebou celej život.
Zajdi si k dr proto že je duležité aby dr zjistil zda se nejedná o mimoděložní těhu které by tě mohlo ohrozit na životě a až budeš mít potvrzeno že těhu jsi a je vše jak má tak zajdi za rodinou.
moc držim palce ![]()
Moc dekuju za nazory.
On mi rika,ze chtel lepsi zivot,ze nechce zit jako kazdy,ze v nasi zemi bude cimdaltim vetsi nezamestnanost a ja do toho chci plodit dite.
Spis ho stve,ze by musel jit do prace, on chce jit do firmy.. chce si na ni pujcit , a proto ted nepracuje… stve ho,ze by musel zacit makat a zivit nas..
Snad ho to prejde,tohle sem necekala…
Nevite jakem tydnu bych mohla byt ? ja vimz,e nejste vestci,ale muzu byt tehotna uz od te slabsi ms kdyz vychazeli negat.testy ?
Moc dekuji za nazory.
K lekari se dostanu nejdrive za 14 dni,tak snad bude vse v poradku a on si to zatim rozmysli.
Moc dekuji ![]()
Anonyme, Jestli jsi na testu měla // ikdyž jen slabě tak těhotná jsi. Zkus si klidně udělat ještě jeden test, ale myslím že si to akorát potvrdíš
Běž se objednat ke své dr. co nejdříve ![]()
Já si tvoji situaci v uvozovkách prožila.co se týče peněz. Mít dítě prostě není sranda, potřebuješ k tomu korunky, ale zas na druhou stranu nemusíš mít všechno a ještě k tomu nejdražší. Takže podle mě to jde vždycky nějak udělat. Co se týče partnera, tak buď budeš mít miminko ale rozejdete se (a věřím tomu že bys mimčo zvládla vychovat i bez toho tvého nynějšího přítele) nebo druhá a poslední varianta miminka se vzdej. Pokud tě má tvůj přítel rád tak si myslím že kdybys ho opustila tak během tvého těhotenství se k tobě pokusí vrátit protože si uvědomí že nosíš pod srdcem jeho dítě, a nebo taky mu to může být jedno.
Každopádně je to rozhodnutí na tobě. ať se rozhodneš jak se rozhodneš držím pěstičky ať to dopadne dobře. Já na jednom potratu byla a můžu ti říct že bych to už nikdy neudělala
Žádnej chlap nestojí za to, aby se máma vzdala svého dítěte.
A proč je pro tebe důležité být " více či déle" těhotná.???
Máš pocit, že pokud je to jen 3 týdny, že by tě někdo donutil k interupci a že když to bude starší tak to obhájíš???
Moc jsem nepochopila úvodní příspěvek - připadá mi zmatený - hlavně to o těch penězích - kdo co má a kolik dostane..
Jeho rodiče také měli 5 mega, když si ho pořídili?? nebo měli holou řiť a ke jmění se dopracovali poctivou dřinou..
![]()
On není chlap - on je dítě ( myslím , že i ty tak trochu) a má vzdušné zámky, jak bude bohatý a nebude nic dělat - ty a dítě do těch plánů rozhodně nepatříte..
Myslím, že pokud si dítě necháš on nebude plnit funkci otce ani živitele - připrav se i na tuto variantu.
Přeji hodně štěstí..
Moc vsem dekuji za podporu.
Lizbeth, abych rekla pravdu moc si me nepotesila.
Dite bych chtela,ale kdybych byla ve 3 mesici,tak sam vi,ze uz potrat nejde a mela bych to jednodusi.
Jinak,zachoval se hnusne,jinak snim nikdy nebyl problem,ano asi mlady je… Jeho rodice penize maji,ale nevim kolik meli kdyz si poridli jeho..
kazdopadne si myslim,ze se naopak nejvic boji rodicu,co na to reknou, protoze co mu rikal tata,at hlavne nema brzy dite.
Vim,ze me miluje,to vim.. treba se to obrati..
Hlavne je ted dulezite,aby bylo vse v poradku.
a pak se uvidi,kazdopadne vim,ze potrat bych si vycitala.
Ahoj
,
souhlasím s holkama, teď jsi možná z celé situace sama celá zmatená, je toho na Tebe hodně, ale je z tebe cítit, že si miminko opravdu chceš nechat a věř, že je to to největší životní štěstí. Jsou tu mraky holek, které děti mít nemohou a snaží se o to roky a vynakládají na to všechno. Přítel je teď asi sám taky zmatený a zaskočený, je to ještě mladej kluk, ve 20ti letech je někde úplně jinde, než ty, ale to se srovná…a je možné, že se to i jemu rozleží v hlavě a začne se spolu s Tebou na pupíčka těšit. A i kdyby ne, tak to zvládneš, s rodinou a podporou těch, kteří jsou kolem Tebe. hlavně zajdi k tomu doktorovi, ať víš, že je vše v pořádku a uvidíš, čas všechno vyřeší a ty budeš za miminko šťastná. Ve 20ti letech nejsi nijak extrémně mladá, zvládneš to
. Tak hodně moc štěstí, opatrujte se i s mimískem
a ničeho se neboj, bude to dobrýýýý ![]()
Dobry den,
Jsem tu nova,tak doufam, ze nevadi, ze zakladam diskusi, ale na tohle tema sem zadnou nenasla…
Tak , abych vas uvedla do obrazu.
Vcera sem se diky testu dozvedela, ze jsem tehotna, podle navodu jsem ho delala brzy rano…Kdy by melo byt HCG nejvyssi… Vysla o malinko slabsi nez kontrolni,jinak jasne pozitivni test.
Jenze…
Je mi 20 let i priteli je 20 let,antikoncepci neberu,jelikoz nemuzu,zdravotni duvody.
Provozzovali jsme prerusovany styk, vetsinou s prezervativem,nikdy do me neejakuoval,ale obcas kdyz sme nemeli prezervativ tak se udelal ven a pak jsme pokracovali.
No proste sem nejspis tehotna.
Mam 3 dny spozdeni… Pritel mi rekl,ze jdu na potrat a kdyz sem mu rekla, ze muzu byt i v delsi (reknu pozdeji,proc si to myslim) tak mi rekl,ze proste to nejak vymyslime,tak sem mu rekla, jestli se nahodou nezblaznil a on,ze proste dite nechci,jestli nemam 5 mega a ja , ze samozrejme nemam a on,ze nebude zit jak nejaka socka a podobne…Ze to bdue svinarna jestli si to necham a ze doufam,ze dostanu jeste menstruaci a bude to ten rany potrat.
Pokud ne,tak jestli si to budu chtit nechat,tak at se staram a podobne.
Jeho otec je podnikatel, moje rodice jsou normalni,ale hlavne pritel by me dostat po babicce asi 4tisic…
CO si o tom myslite ? ja na potrat nechci jit..
muze jeste prit ms ? achjo......