Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jo, je to smutný, ale on je vážně hrozně maldej - vždyt kluci jsou oproti holkám ještě dost zastydlí..
Z tebe klidně může být skvělá máma a rozumná bytost ( měla jsem dítě ve 20 ti
) ale s muži je to jinak..Většina by jich měla mít děti až kolem 30 ti..
Uvidíš sama co ti život přinese.
Úplně sohlasím s Lizbeth.
Pokud by tě miloval, tak by ti NIKDY neřekl, ať se staráš, když si dítě necháš.
Máš dvě možnosti - dítě si necháš a budeš na to sama, tenhle partner rozhodně mínění nezmění. Nebo si dítě nenecháš a ještě nějakou dobu budeš udržovat tenhle vztah - ovšem že by to bylo „navždycky“ si rozhodně nemyslím. Čteš po sobě, co jsi napsala? Ve 20 ho štve, že bude muset jít do práce??? A co jiného by chtěl dělat?
Taky si myslim že tě nemiluje.Kdyby tě miloval tak by to nikdy neřekl.Měl tě možná rád když to bylo bez problémové a bez finanční zátěže a nebo je prostě jen zmatenej a vše mu teprve dojde.
Na věku nezáleží.Muj kamarád měl dítě v 16 s 15 letou slečnou a 2 roky na to splodili plánovaně další a i když už je to 18 let tak dítě stále skvěle vychovává a za měsíc dokonce bude hodně mladým dědečkem ![]()
a s takovim klukem co má jedinej cíl nepracovat to nemá budoucnost
Anonyme, nemůžeš být ve 3měsíci když máš 3dny zpoždění MS to je snad logické ne ![]()
Anonymní píše:
Moc dekuju za nazory.
On mi rika,ze chtel lepsi zivot,ze nechce zit jako kazdy,ze v nasi zemi bude cimdaltim vetsi nezamestnanost a ja do toho chci plodit dite.
Spis ho stve,ze by musel jit do prace, on chce jit do firmy.. chce si na ni pujcit , a proto ted nepracuje… stve ho,ze by musel zacit makat a zivit nas..
Snad ho to prejde,tohle sem necekala…
Nevite jakem tydnu bych mohla byt ? ja vimz,e nejste vestci,ale muzu byt tehotna uz od te slabsi ms kdyz vychazeli negat.testy ?
Takže on si válí šunky, pak si půjčí na firmu (HAHA, chci vidět tu banku, kde mu půjčí
) a myslí si, že nebude muset makat jo?
![]()
A z čeho žijete teď?
Já ti tedy přeju, abys těhotná nebyla a až jednou budeš, aby to bylo s člověkem, který se o tebe a dítě v budoucnu dokáže postarat…
Ona mu prace nevadi,ale chce firmu, s kterou mu pomuze tatinek..
No zije s penez od rodicu…
kteri mu davaji mesicni ` rentu`…
ja bych si to moc prala a ted je takovy hodny,tak treba…
Jinak si nemyslim,kvuli tridenimu spozdeni,ze jsem ve tretim mesici,jen doufam,ze jsem mela ze zacatku treba ms.. ktera byla jina,proto..
Dekuji vsem za nazory.
ahojky . . jen tak pro obrat mě je 19 a jsem ve 29 týdnu a taky jsme s přítelem neplánovaly mimčo, ale že by se zachoval takhle ? to vůbec naopak,mě trochu dýl trvalo než jsem se stim spořádala ale těd jsem strašně štastná
.jen když nechceš napotrat tak nechod jak se tu píše už by si nemusela mít mimčo a navíc by si toho mohla šíleně litovat a mít špatný svědomí..jnk držim palečky at se přítelovi rozsvítí v hlavě a vše dobře dopadne !
No tak jsem trochu na vážkách. Teda přijde mi jako by absolutně nevěděl, o čem je život, ale kdo to ve 20 věděl že? Mám pocit, že si myslí, jak je všechno jednoduché a až přijde na to že není, a že život je fakt boj, tak bude dělat co? Poběží plakat mamince pod sukni? Nevím, ale podle mě se opravdový vztah pozná právě v takových zátěžových okamžicích. Teď tě měl podržet, být ti oporou a ne to všechno hodit na tebe a „starej se, já to nechci“ to je sobecké! Pokud asi bylo všechno podle jeho představ, tak to bylo v pořádku, najednou mu do toho dítě nezapadá, tak čau? No nevím, o potratu bych určitě neuvažovala, ale rozhodně bych se zamyslela nad tím, jestli on je ten člověk, který by se o vás měl postarat. Myslím, že podle této reakce to asi není ten pravý partner pro život. Možná je jen v šoku a časem se mu to v hlavě rozleží. Rozhodně bych ale za ním nelozila a nežadonila. Oznámila bych mu svoje rozhodnutí a nechala na něm, jak se k tomu postaví. A to, že teď nepracuje, aby si mohl půjčit na rozjezd firmy…???? to je co za blbost? Banka požaduje nějakou bonitu klienta, čím se zaručí? Tím, že nesáhl na práci? Nebo mu jako půjčí jeho rodiče? Nevím. A je úplně jedno, jestli jsi těhotná 2 týdny nebo 2 měsíce! Ty to malé chceš ne? Nebo se mu bojíš říct, že to malé chceš, nedáš ho pryč a chceš to svést na pokročilé těhotenství?? Prosím tě… Stůj si za svým a raduj se, že patříš mezi ty šťastné. Zvládla to spousta svobodných matek před tebou, zvládneš to i ty. Držím palce.
anitra píše:
Anonyme, nemůžeš být ve 3měsíci když máš 3dny zpoždění MS to je snad logické ne
já minulé těhu menstruovala do 4 měsíce
možné je vše
jinak ti Anonymní přeju hodně sil ![]()
Ked necitis sa na potrat, tak radsej nechod, ale najpru by som ti odporucila ist k gynekologovi, on/a ti povje vsetke detajle, ktore ta trapi.
Inac, druha vec, ja by som ti odporucila zustat kludna, a ked si naozaj tehotna, nechaj po porodu zapisat do otcovstvi aj svojeho priatela pre jistotu.
Vela stasta, Egi
Nezáviděníhodná situace … ale ne neřešitelná, neboj.
Chtěla jsi slyšet názory, tak přidám třeba ten můj:
Když segra takhle otěhotněla, tak se snažila „potratit“ - skákala ze schodů, vypila červený víno a sedla si do co nejteplejší vany, co ještě vydržela, cvičila nějaký šílený cviky, běhala dlouhý štreky, vyzkoušela x babských rad. V tý svý hlouposti měla ale víc štěstí než rozumu a naštěstí sejí narodilo 100% zdravý dítě „bez následků“ těchle šíleností. Dneska jen říká, jak byla blbá, že mu mohla hrozně ublížit a mohl se narodit postiženej nebo s komplikacema, a hlavně dneska říká, že to je její největší štěstí, že se jí narodil, že si nedokáže představit, že by ho dneska neměla a že by jen vzpomínala na to, že už tu mohla mít o jedno dítko navíc.
Takže ukaž tomu seladonkovi, že ty nejsi srágorka jako on. On je prostě bohužel ještě dítě, pokud má takový představy o životě. Doufejme, že dostane lekci a rychle z toho vyroste ![]()
anitra píše:
Anonyme, nemůžeš být ve 3měsíci když máš 3dny zpoždění MS to je snad logické ne
Ne, není to logické. Některé ženy menstruují i těhotné.
Anonymní, ano, můžeš být těhotná již od předcházejícího cyklu. Nicméně délka tvého těhotenství není důležitá pro tvé rozhodování
. Z tvého psaní mám dojem, že miminko chceš a necháš si ho, jen se bojíš, jak to ustojíš.
Potřebuješ vedle sebe někoho, kdo tě podpoří, máma? někdo jiný z rodiny? kamarádka, kamarád? i kdyby nikdo z nich, tak alespoň virtuální podporu najdeš určitě tady.
Anonymko,
pokud si měla předchozí MS zpožděnou a „jinačí“ je možné, že jsi tak v 6-7 týdnu (2. měsíc) ale to ti přesně poví doktor.
A k tvému příteli.. Reagoval dost sobecky a evidentně impulsivně. Dej mu nějakou dobu, chlapům to všechno dotéká déle, ale měla by ses jasně vymezit, pokud jsi rozhodnutá, že si dítě necháš (jako že tak působíš). Věř tomu, že pokud tě má opravdu rád a chce s tebou zůstat, nějak si to v hlavě srovná. Pokud tě ale nemá tak rád, pokud je to opravdu takový sobec, jak se teď projevil, tak pryč od něj. Bude to bolet, ale pokud není ochoten přijmout zodpovědnost za své činy, tak patrně nebude dobrým partnerem a ani otcem.
A věř tomu, že dítě ti v kariéře nezabrání a tvému partnerovi ještě méně. A 5 miliónů podle mě fakt nepotřebuješ, my máme akorát auto šící stroj a jeden plat, já za 2 měsíce rodím a mimino má vše připravené, aniž by nás to zrujnovalo ![]()
Držím palce, přeju štěstí, hlavně aby jste byli zdraví a věř, že pokud k tobě dítě přišlo, tak to nebylo jen tak!
to mě v tu chvíli zrovna nenapadlo ![]()
já myslela že anonym se natolik těší že už chce přeskakovat ![]()
Mít menstruaci během těhu není běžné, tak možná proto mě to hned netrklo ![]()
Moc vam dekuju za podporu,ktera je velmi mila a vsechny vase prispevky si rada prectu a vsem za ne moc dekuju.
Partner,je hodny clovek,akorat si ho rodice trosku hyckali…
Ted uz se na to diva jinak,rika mi,ze kdyby nebyla jina moznost,ze se ke me neotoci zady…(coz muj nazor je,ze to bude po obdobi,kdy bych stejne na potrat jit nemohla)
Ale , ze kdybych mohla,tak mu musim dolozit jak mam penize,jenze na jeho naroky,nikdy mit nebudu…
Ale chova se kazdopadne lip,nez predtim a dokonce se mi omluvil..
Kazdopadne si mysli,ze jeste pride menstruace a pride rany potrat.
Ja doufam,ze nepride, protoze je to krasna predstava a doufam,ze to vyjde, nedokazala bych jit na potrat,ale je to hrozne tezky,uz sme preci spolu dlouho i kdyz vim,ze tohle je od nej hrozne hnusny,ale nevim co bych delala sama…Ale potrat na to ani nemyslim.