Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proto mám u sebe vždy pepřák
a doma je na stále stejném místě.
Nechci strašit, ale ono to tak bláznivé zase není. Před týdnem nám kamarádka vyprávěla, jak vyšla z koupelny a na chodbě stál cizí chlap
stála jak opařená a nemohla se ani hnout, on jí naštěstí nic neudělal, utekl do ložnice, tam se zamknul a utekl oknem, ale kdyby po ní skočil…
už by tady taky nemusela bejt, je hrozně drobná 155cm
@LuciElle174 Jednání v nutné obraně je obecně okolnost vylučující protiprávnost. Vždy se posuzuje konrétní případ individuálně, zejména z hlediska přiměřenosti obrany. Je důležité, aby obrana byla vedena jen takovou měrou, která stačí k překonání útoku, nic navíc…
@BlueFairy píše:
Proto mám u sebe vždy pepřáka doma je na stále stejném místě.
přesně tak, taky ho mám po ruce. Doma teda ne, ale když jdu ven, tak ano. Už mě párkrát přepadli.
@Kofolová píše:
@LuciElle174 bobku ty mas teda uvahychces nekoho zabit?
Já nechci
Ale moc se bojím o děti
Až nezdravě, řekla bych
Kolikrát ležím v posteli a přemýšlím, jak bych nás dostala z bytu, v případě požáru, v případě zombie atd..
Jsem fakt praštěná ![]()
@BlueFairy píše:
Proto mám u sebe vždy pepřáka doma je na stále stejném místě.
Já si myslím, že zrovna pepřák by mi moc nepomohl, radši bych paralyzér
Ale to není špatný nápad.
Dokonce jsem přemýšlela, že si udělám zbroják ![]()
Tohle je strašně ošemetné a strašně snadno se tady dá sklouznout do průšvihu - bez ohledu na paragrafy.
Když někdo v parku Tvému synovi bude chtít sebrat peněženku a dá mu přitom pár facek - Ty to uvidíš, přiběhneš k nim a píchneš ho zavírákem do břicha - tak jsi v těžkém maléru, protože to byla „zjevně nepřiměřená obrana“ a protože "způsobený následek je stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil.“
Člověk nikdy nemůže říct, jak by v danou chvíli reagoval - ale NIKDY se nevyplácí spoléhat na nějaké „to bylo v sebeobraně“.
@pavlinka77 píše:
Nechci strašit, ale ono to tak bláznivé zase není. Před týdnem nám kamarádka vyprávěla, jak vyšla z koupelny a na chodbě stál cizí chlapstála jak opařená a nemohla se ani hnout, on jí naštěstí nic neudělal, utekl do ložnice, tam se zamknul a utekl oknem, ale kdyby po ní skočil…
už by tady taky nemusela bejt, je hrozně drobná 155cm
No mě jednou vletěl domů PPLák, taky jsem čuměla
Ale teda někoho vidět doma, tak nevím co bych dělala, to je moje noční můra ![]()
Co mi říkají známí policajti, tak prej když už, tak radši zabít než „jenom“ těžce zranit, neb mrtvola už nebude vypovídat. Ale nevím, jestli si nedělaj p.del.
![]()
Jo, k nám tuhle vlezl feťák přes plot až na terasu skoro do obýváku, ale jak jsem po něm začala řvát a rozeběhla se na něj, tak zdrhnul, haj.zl. No nevím, jestli bych ho zabila, ale jak jsem byla nas. raná, tak asi i jo
Asi byl buď mimo že netušil kam leze, nebo šel jenom krást, k jeho štěstí se nesnažil nějak útočit. Kdyby jo, tak už asi fakt sedím ![]()
@Nika9 píše:
@LuciElle174 Jednání v nutné obraně je obecně okolnost vylučující protiprávnost. Vždy se posuzuje konrétní případ individuálně, zejména z hlediska přiměřenosti obrany. Je důležité, aby obrana byla vedena jen takovou měrou, která stačí k překonání útoku, nic navíc…
A v případě, kdy má zloděj nůž, chce dům vykrást, narazím na něj, bude mi chtít ublížit…A já třeba z linky vezmu nůž a prostě ho bodnu? Jaká je ta míra k překonání útoku? ![]()
@LuciElle174 píše:
Já si myslím, že zrovna pepřák by mi moc nepomohl, radši bych paralyzérAle to není špatný nápad.
Dokonce jsem přemýšlela, že si udělám zbroják
Mě pepřák pomohl už několikrát a dokonce jsem ho ani nemusela použít, stačilo strčit před oči a zahrozit, že to zmáčknu, když mě nenechá.
@Gina108 píše:
Co mi říkají známí policajti, tak prej když už, tak radši zabít než „jenom“ těžce zranit, neb mrtvola už nebude vypovídat. Ale nevím, jestli si nedělaj p.del.![]()
Jo, k nám tuhle vlezl feťák přes plot až na terasu skoro do obýváku, ale jak jsem po něm začala řvát a rozeběhla se na něj, tak zdrhnul, haj.zl. No nevím, jestli bych ho zabila, ale jak jsem byla nas. raná, tak asi i jo![]()
Asi byl buď mimo že netušil kam leze, nebo šel jenom krást, k jeho štěstí se nesnažil nějak útočit. Kdyby jo, tak už asi fakt sedím
Ono na tom něco bude
Ten dotyčný si pak může cokoliv vymyslet a bude to slovo proti slovu, že. Takhle bude mlčet.
Já vím, je to hnusný
Ale kdyby šlo o život dětí, tak zabiju a bez mrknutí oka, asi jako každá matka ![]()
Příspěvek upraven 18.01.15 v 23:26
Takový jeden nudný večer, manžel v práci a poslední dobou hodně tápu. Co když budu s dětma doma sama, někdo se k nám vkradne a bude nám chtít ublížit? Jak se zachovat?
Vím že asi moc koukám na filmy, ale od doby, co mám děti, myslívám v noci často na to, jak bych je uchránila. Jak je to se zabitím v sebeobraně? Kdyby se k nám někdo vloupal, chtěl dětem ublížit a já ho třeba pobodala?
Nemusí to být jen doma. Může to být na procházce, na parkovišti u obchodu, kdekoliv. Mě by prostě napadlo tomu dotyčnému ublížit. Bylo by to pak kvalifikováno jako vražda?
Omlouvám se za takové téma na večer, ani jsem nevěděla kam dotaz zařadit