Zabití v sebeobraně

Thesis
18.1.15 23:12

Zabití v sebeobraně

Takový jeden nudný večer, manžel v práci a poslední dobou hodně tápu. Co když budu s dětma doma sama, někdo se k nám vkradne a bude nám chtít ublížit? Jak se zachovat? :nevim: Vím že asi moc koukám na filmy, ale od doby, co mám děti, myslívám v noci často na to, jak bych je uchránila. Jak je to se zabitím v sebeobraně? Kdyby se k nám někdo vloupal, chtěl dětem ublížit a já ho třeba pobodala? :think: Nemusí to být jen doma. Může to být na procházce, na parkovišti u obchodu, kdekoliv. Mě by prostě napadlo tomu dotyčnému ublížit. Bylo by to pak kvalifikováno jako vražda? :nevim: Omlouvám se za takové téma na večer, ani jsem nevěděla kam dotaz zařadit :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
18.1.15 23:14

@LuciElle174 bobku ty mas teda uvahy :) chces nekoho zabit? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
18.1.15 23:16

Proto mám u sebe vždy pepřák :palec: a doma je na stále stejném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
18.1.15 23:18

Nechci strašit, ale ono to tak bláznivé zase není. Před týdnem nám kamarádka vyprávěla, jak vyšla z koupelny a na chodbě stál cizí chlap 8o stála jak opařená a nemohla se ani hnout, on jí naštěstí nic neudělal, utekl do ložnice, tam se zamknul a utekl oknem, ale kdyby po ní skočil… :pocitac: už by tady taky nemusela bejt, je hrozně drobná 155cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270

@LuciElle174 Jednání v nutné obraně je obecně okolnost vylučující protiprávnost. Vždy se posuzuje konrétní případ individuálně, zejména z hlediska přiměřenosti obrany. Je důležité, aby obrana byla vedena jen takovou měrou, která stačí k překonání útoku, nic navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
@BlueFairy píše:
Proto mám u sebe vždy pepřák :palec: a doma je na stále stejném místě.

přesně tak, taky ho mám po ruce. Doma teda ne, ale když jdu ven, tak ano. Už mě párkrát přepadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.1.15 23:19
@Kofolová píše:
@LuciElle174 bobku ty mas teda uvahy :) chces nekoho zabit? :D

Já nechci :mrgreen: Ale moc se bojím o děti :oops: Až nezdravě, řekla bych :mrgreen: Kolikrát ležím v posteli a přemýšlím, jak bych nás dostala z bytu, v případě požáru, v případě zombie atd.. :oops: :oops: Jsem fakt praštěná :palec:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
18.1.15 23:20
@BlueFairy píše:
Proto mám u sebe vždy pepřák :palec: a doma je na stále stejném místě.

Já si myslím, že zrovna pepřák by mi moc nepomohl, radši bych paralyzér :mrgreen: Ale to není špatný nápad. :think: Dokonce jsem přemýšlela, že si udělám zbroják :lol:

• Citovat
  • Upravit
22026
18.1.15 23:20

Tohle je strašně ošemetné a strašně snadno se tady dá sklouznout do průšvihu - bez ohledu na paragrafy.

Když někdo v parku Tvému synovi bude chtít sebrat peněženku a dá mu přitom pár facek - Ty to uvidíš, přiběhneš k nim a píchneš ho zavírákem do břicha - tak jsi v těžkém maléru, protože to byla „zjevně nepřiměřená obrana“ a protože "způsobený následek je stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil.“

Člověk nikdy nemůže říct, jak by v danou chvíli reagoval - ale NIKDY se nevyplácí spoléhat na nějaké „to bylo v sebeobraně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.1.15 23:21
@pavlinka77 píše:
Nechci strašit, ale ono to tak bláznivé zase není. Před týdnem nám kamarádka vyprávěla, jak vyšla z koupelny a na chodbě stál cizí chlap 8o stála jak opařená a nemohla se ani hnout, on jí naštěstí nic neudělal, utekl do ložnice, tam se zamknul a utekl oknem, ale kdyby po ní skočil… :pocitac: už by tady taky nemusela bejt, je hrozně drobná 155cm

No mě jednou vletěl domů PPLák, taky jsem čuměla :nevim: Ale teda někoho vidět doma, tak nevím co bych dělala, to je moje noční můra :,(

• Citovat
  • Upravit
23847
18.1.15 23:22

Co mi říkají známí policajti, tak prej když už, tak radši zabít než „jenom“ těžce zranit, neb mrtvola už nebude vypovídat. Ale nevím, jestli si nedělaj p.del. :nevim: :mrgreen:
Jo, k nám tuhle vlezl feťák přes plot až na terasu skoro do obýváku, ale jak jsem po něm začala řvát a rozeběhla se na něj, tak zdrhnul, haj.zl. No nevím, jestli bych ho zabila, ale jak jsem byla nas. raná, tak asi i jo :oops: :nevim: Asi byl buď mimo že netušil kam leze, nebo šel jenom krást, k jeho štěstí se nesnažil nějak útočit. Kdyby jo, tak už asi fakt sedím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.1.15 23:22
@Nika9 píše:
@LuciElle174 Jednání v nutné obraně je obecně okolnost vylučující protiprávnost. Vždy se posuzuje konrétní případ individuálně, zejména z hlediska přiměřenosti obrany. Je důležité, aby obrana byla vedena jen takovou měrou, která stačí k překonání útoku, nic navíc…

A v případě, kdy má zloděj nůž, chce dům vykrást, narazím na něj, bude mi chtít ublížit…A já třeba z linky vezmu nůž a prostě ho bodnu? Jaká je ta míra k překonání útoku? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
18.1.15 23:23

@BohunkaP Tak kdyby chtěl vzít peněženku, dám mu pár do huby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12550
18.1.15 23:24
@LuciElle174 píše:
Já si myslím, že zrovna pepřák by mi moc nepomohl, radši bych paralyzér :mrgreen: Ale to není špatný nápad. :think: Dokonce jsem přemýšlela, že si udělám zbroják :lol:

Mě pepřák pomohl už několikrát a dokonce jsem ho ani nemusela použít, stačilo strčit před oči a zahrozit, že to zmáčknu, když mě nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.1.15 23:24
@Gina108 píše:
Co mi říkají známí policajti, tak prej když už, tak radši zabít než „jenom“ těžce zranit, neb mrtvola už nebude vypovídat. Ale nevím, jestli si nedělaj p.del. :nevim: :mrgreen:
Jo, k nám tuhle vlezl feťák přes plot až na terasu skoro do obýváku, ale jak jsem po něm začala řvát a rozeběhla se na něj, tak zdrhnul, haj.zl. No nevím, jestli bych ho zabila, ale jak jsem byla nas. raná, tak asi i jo :oops: :nevim: Asi byl buď mimo že netušil kam leze, nebo šel jenom krást, k jeho štěstí se nesnažil nějak útočit. Kdyby jo, tak už asi fakt sedím :think:

Ono na tom něco bude :nevim: Ten dotyčný si pak může cokoliv vymyslet a bude to slovo proti slovu, že. Takhle bude mlčet. :oops: Já vím, je to hnusný :zed: Ale kdyby šlo o život dětí, tak zabiju a bez mrknutí oka, asi jako každá matka :think:

Příspěvek upraven 18.01.15 v 23:26

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová