Zabití v sebeobraně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
19.1.15 00:07
@omites píše:
@medunka23 ještě si vzpomínám, jak mi parakotoul zachránil obličej.
Já tohle fakt v té armádě nesnášela, ten tělocvik a tohle nacvičování. I tu střelbu a tak.A pak jsem jela na kolečkových bruslích bez chráničů a hodila držku… reflexně jsem se zabalila a místo obličeje a sedřených dlaní, popřípadě zlomeného zápěstí, jsem si odřela rameno a koleno. Vím, mohla jsem se zabalit i líp, ale na to, že to bylo opravdu instinktivně a moc jsem to nestačila ovlivnit, tak to byl dobrý výsledek.
Odřeniny byly hluboké, chodila jsem na převazy…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
@Moise píše: :mrgreen: a to jsem si tuhle myslela, že jsem praštěná jenom já, když jsem přemýšlela, kudy bychom s dětma vyskočili ven, kdyby začalo hořet :roll: nic ve zlém zakladatelko :hug:Příspěvek upraven 19.01.15 v 00:06

Já jsem ráda, že jsou i další lidi, co nad tím přemýšlí :palec: :oops:

• Citovat
  • Upravit
13141
@LuciElle174 píše:
Tak to je fakt. :think: Ale trezor mít nikdy nebudeme, asi bych jí měla pod polštářem :mrgreen: :mrgreen: Neee, sranda :hug: On je asi ten paralyzér taková zlatá volba :think:

podle zákona, když máš zbraň, musíš ji zabezpečit proti zneužití. A máš taky doma ty malé děti. Přece ji nebudeš stále nosit u sebe. A když ji odložíš, musím mít kam. :kytka:

Všechno se musí domyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.1.15 00:08

@medunka23 Kdyby bylo něco poblíž… Navíc manžel a jeho třísměnný provoz… :zed: Ale zkusim přemluvit kámošku, že bychom tam - asi ne pravidelně, ale že bychom tam občas zašli. :hug:

• Citovat
  • Upravit
5950
@BohunkaP píše:
@blobfish, domnívat se můžeš, co chceš… posuzovat to bude někdo jiný. A to velmi důsledně, do posledního písmenka podle každého jednotlivého paragrafu.

Domnívám se na základě aktuální soudní praxe ;) Nutná obrana se v poslední době začíná posuzovat „velkoryseji“ než dřív. Dokonce i v případě obrany majetku. Což je teda míň závažný než obrana několika lidských životů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
@LuciElle174 píše:
Já jsem ráda, že jsou i další lidi, co nad tím přemýšlí :palec: :oops:

no a vůbec nejlepší je, když čtu nějakou detektivku nebo si čtu různý zprávy na netu, když je chlap pryč a já mám jít spát. Už jsem si pořídila noční světýlko :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.1.15 00:09
@blobfish píše:
K tomu samostřílu na zahrádce - tam je myslím docela jednoznačně hrubý nepoměr ke způsobu útoku. A taky není žádné opatření proti tomu, aby do zahrady nelezlo třeba dítě pro spadlý míč apod.Co se týče nože v nočním stolku, já bych se třeba bála, že když se mi do domu vloupá zkušený kriminálník a já na něj vytáhnu nůž, on vytáhne pistoli a pak se bude hájit nutnou obranou :lol:

Tak já nevím, ale jak by obhájil že se u někoho cizího doma musel bránit, proti noži…Co by tam dělal? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13141
19.1.15 00:10
@BohunkaP píše:
Neblbni - dostaneš se s tím leda tak do většího maléru.

Zbraň patří do rukou člověku, který s ní skutečně umí zacházet - tj. nejen z ní střílet, ale hlavně ji skutečně ovládat. Pistole a podobné věci nepatří do rukou lidem, kteří trpí fóbiemi a takovýmihle stavy!

Když Tě tak čtu, bylo by to naopak - zbraň by ovládala Tebe, nikoli Ty ji.

je fakt, že mě teda nenapadlo pro ni jít, když jsem si tu situaci vybavila. Mě přijde na tohleto použití nepraktická… Chodíme s ní na střelnici… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
@majki.r píše:
Prosím tě, a jak je to tedy v případě, že má útočník pistoli? Ptala jsem se na to o stránku dřív…zajímalo by mě to :kytka: Tam přeci nikdo nemůže zhodnotit, jestli na mě mířil nebo ne…

Když ho bodneš nožem a zabiješ… a on bude mít v ruce pistoli… tak je všechno ok.

Ale když ho najdou pobodaného a on bude mít pistoli v kapse, do které si ji před omdlením stačil zapnout… a až se probere, tak řekne, že ji vůbec nevytáhl a navíc si myslel, že nikdo není doma… tak se to bude hodně zkoumat.

Jak psala Gina… někdy raději zabít než poranit. Náš právní systém je poněkud praštěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@LuciElle174 píše:
Tak to je fakt. :think: Ale trezor mít nikdy nebudeme, asi bych jí měla pod polštářem :mrgreen: :mrgreen: Neee, sranda :hug: On je asi ten paralyzér taková zlatá volba :think:

Bála bych se mít pistoli mimo trezor právě kvůli dětem. Jako i když můžou být moje děti sebedisciplinovanejší, tak přivedou kamaráda…No pro mě taky věc k ničemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.1.15 00:11
@Moise píše:
no a vůbec nejlepší je, když čtu nějakou detektivku nebo si čtu různý zprávy na netu, když je chlap pryč a já mám jít spát. Už jsem si pořídila noční světýlko :oops: :oops:

2 měsíce dozadu jsem sledovala dokument o iluminátech a pak jsem skoro nevyšla do patra do ložnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
@omites píše:
podle zákona, když máš zbraň, musíš ji zabezpečit proti zneužití. A máš taky doma ty malé děti. Přece ji nebudeš stále nosit u sebe. A když ji odložíš, musím mít kam. :kytka:Všechno se musí domyslet.

Tak třeba by jednou ta zbraň v kabelce, mohla několik životů zachránit :think: Ale to už je scifi :lol: Ale paralyzér je legální, takže myslím, že v průběhu příštího týdne si ho pořídím, jen tak pro jistotu :think:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
@Moise píše:
no a vůbec nejlepší je, když čtu nějakou detektivku nebo si čtu různý zprávy na netu, když je chlap pryč a já mám jít spát. Už jsem si pořídila noční světýlko :oops: :oops:

Tyjo nejsi mé druhé já? :palec:

• Citovat
  • Upravit
7527
19.1.15 00:12

@LuciElle174 jenže když použiješ paralyzer a náhodou chlapa zabiješ protože je chabrus na srdce, budeš bručet páč i když on tě překvapil, ty jsi měla „zbraň“ kterou jsi ho zabila, fakt je vždycky lepší mít po ruce něco co běžně nosíš sebou a i když třeba výsledek bude stejný, ty řekneš že to bylo první po čem jsi sáhla a jsi v lepším postavení. Pokud máš pepřák nebo paralyzer, cíleně se připravuješ na to že napadená budeš a použiješ nepřiměřenou obranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.1.15 00:12
@BohunkaP píše:
Když ho bodneš nožem a zabiješ… a on bude mít v ruce pistoli… tak je všechno ok.

Ale když ho najdou pobodaného a on bude mít pistoli v kapse, do které si ji před omdlením stačil zapnout… a až se probere, tak řekne, že ji vůbec nevytáhl a navíc si myslel, že nikdo není doma… tak se to bude hodně zkoumat.

Jak psala Gina… někdy raději zabít než poranit. Náš právní systém je poněkud praštěný.

Aha, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová