Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hoky prosím Vás, jak řešíte zábranu kolem postele? Malý (6 měsíců) mi už podruhé spadl při spaní z postele (spís námi) tak bych ráda nějak zakročila jenže mě nic nenapadá :/ Děkuji za rady ![]()
Přirazit postýlku jeho k vaší a nechat ho spinkat tam. Také to tak máme. Ale teď je našemu 8 měsíců a už jsme museli přidat i čtvrtou bočnici postýlky, ptz si začal stoupat a to už se nedá. Byl by na zemi pořád. Jakoukoli zábranu překoná, nehledě na to, ze ta zabraná je vlastně pro něj spíš nebezpečná, když se přes ni bude naklánět, tak by zbuchnul na zem ještě z větší výšky.
Mame zabranu inglesina. Pokud si v noci nestoupa a jen se kouli, tak je to super -mame vyzkousene. Pokud by si ale stoupal, tak to bych se bala… a pak by musela byt jenom postylka…
Postel mame kvůli malému v rohu - ze dvou stran zeď, z jedné ja a z jedné čelo postele
teď spi ještě z druhé strany u mne miminko, v postýlce se sundanou zabranou
Meli jsme vzdy sundanou bocnici u postylky a postylku prirazenou k posteli a tam mala spala. V noci se teda presouvala ke mne, ale porad byla z jedne strany postylka a z druhe ja a nebo tata, kdyz spala mezi nami. Pro sestimesicni bych koupila takovou tu zabranu ze sitoviny, jsou 40-50cm vysoky a 150cm dlouhy.
Dodam, ze moje dite si tedy nikdy v posteli v noci nestoupa. Jen si kleka a to i kolikrat teda ze spani v klece se nekam posune a padne a spi. Takze i ted ve dvou letech bych mela taky strach, ze nekde padne.
@Markett3 píše:
Hoky prosím Vás, jak řešíte zábranu kolem postele? Malý (6 měsíců) mi už podruhé spadl při spaní z postele (spís námi) tak bych ráda nějak zakročila jenže mě nic nenapadá :/ Děkuji za rady
Tak předně bych to řešila už po prvním pádu.
Příště taky může spadnout na hlavu.
Malý spí taky s námi, uprostřed, z jedné strany já, z druhé chlap.Na straně chlapa máme zábranu, páč ráno odchází do práce. Ještě na své místo dá srolovanou peřinu a kojící polštář. Většinou cítím každý synův pohyb, a kdyby ne, uslyším šustění kojícího polštáře (polystyren. kuličky).A pro každý případ má malý nad hlavou pár hraček, kdyby se probudil, tak má zájem o ně. Na chvíli se zabaví a mě to vzbudí. Ale jak říkám, budím se téměř vždy, když se pohne.