Začala jsem dávat 2,5 leté dítě do školky a pořád tam pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
9.10.23 09:08

Některé děti v tomto věku školku milují, jiné na ni prostě ještě nejsou zralé… a tvoje dcera je typickou představitelkou té druhé skupiny.

Nechápu opravdu, proč ji takhle trápíš, když to není nutné :zed: :zed:

Kdyby na tvém platu závisela existence rodiny, tak by se samozřejmě nedalo nic dělat, holčička by to musela vydržet… ale takhle nesmyslně ji trápit v zájmu nějakého vyššího dobra (v tomto případě „kolektivu“), to máš tedy v hlavě srovnané na můj vkus velmi podivně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9105
9.10.23 09:49

Dle vyjádření více učitelek ze školek jsou některé děti připravené na školku už ve dvou letech. Moje dítě šlo do soukromé školky chvíli po tom druhém roce, nikdy tam nebrečelo a bylo šťastné. Samozřejmě nechodilo denně, aby to pro něj bylo něco zvláštního a ne rutinna. V jeho případě to bylo dobré rozhodnutí. Tvoje dítě je tam nešťastné, takže to očividně dobré rozhodnutí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.10.23 16:02

Pokud ve školce propláče celou dobu, tak je na to nezralá a nedávala bych ji tam. Diskuzí na toto téma je tu hromada, tak se můžeš mrknout, např.
 https://www.emimino.cz/…mnou-507107/

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
9.10.23 22:34

No, zjevně dítě byt mezi dětmi ještě nepotřebuje - ještě k tomu nedozralo.
Pokud potrebujes, aby do školky chodila, nakonec se nějak adaptuje a ty se holt musíš smířit s jejím pláčem. Ale pokud si chceš raději uzit dítě, nechala bCh ji ještě třeba rok doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin