Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
anonymní,já bych raději zajela na pohotovost.
Já nevim jak je to s penicilínem,ale myslela jsem že žádná antibiotika by se na začátku těhu neměla,ale nevim.Horší je že teploty mužou v začátku těhotenství plod ohrozit.moc moc držim palce aby bylo vše v pořádku.raději jed na pohotovost,neboj oni tě zkontrolujou a uklidní.Přece se nemužeš celé Vánoce nervovat.dej vědět ![]()
Penicilinu bych se nebala, teda pokud na nej nemas alergii. Horsi jsou teploty nad 38
Holt je to HOP nebo TROP, tohle nerozseknes ani ty ani penicilin. Ta teplota mohla tehu ohrozit, ale taky nemusela..... uvidis v pristich dnech.
KAzdopadne drzim palce!!!
Ahoj
na začátku a potažmo celé těhu jsou vhodná a v návodu od prášů to určit máš napsané , že penicilinová atb mohou užívat i těhotné a kojící ženy.
Takže penicilin je první lék, který je pro mimi neškodný a tobě pomůže. S telotama nic nenadláš, prostě to neovliníš - srážet paralenem - můžou se 3 za den. Já měla u druhého těhotenství hned zpočátku virozu , taky teploty nad 38 a přečkali jsme to . Tvůj naturalistický příspěvek - myslím že je to běžné - já takto „špinila“ u obou kluků.
Nenech se vystresovat, lež odpovčívej, vyléč to, protože to je to nejlepší co můžeš udělat a víc dělat stejně nejde. Já měla taky dost obavy - hlavně z toho že to tenkrát byla viroza nebo chřipka, což je v začátku těhu taky dost půr… , proto jsem si raději nechala udělat ve 12 tt biochem. screening který mi potvrdil že čekám zdravé miminko… a nemýlil se.
Taky jsem tenkrát byla naštvaná, kdo to na mě naprskal - no teda na mě můj prvorozený, ale na něj to někdo přenes že:o) vyčítala jsem si že zimní či u mě jarní měsíc není zrovna vhodný k otěhotnění no ale už se nedalo nic dělat.. prostě jsem věřila že příroda se s stím popere a kdyby ne, tak to holt zkusíme znovu…
Tak hodně štěstí a šťasné a veselé:o)
Ahoj,
léky ohrozí dítě méně než těžká infekce v těle… to říkali mně… tak jsem jim věřila, ATB baštila… teplotu srážela paralenem a hlavně ležela… Bylo to poprvé, kdy sem někdo jel, aby hlídal dceru a staral se i o mně.. za ty 3,5 roku, co jsem máma, jsem toho tolik přechodila, ale v těhu jsem neriskovala nic…
Říká se, že jen 5 % případů dopadne při nemocech v prvním trimestru špatně, tak věř, že ty budeš s mimískem spadat do těch 95%. Já věřila, byť jsem pak bohužel spadala do těch 5 %. Jsem zpětně ráda, že jsem to fakt vyležela, že jsem zkrátka v rámci té angíny, kterou jsem prodělala v 6tt udělala maximum pro to, aby to to těhu ustálo… to je to jediné, co nyní můžeš na maximum udělat ty.. Tak držím palce!!
Btw. Po telefonu s nemocnicí bych zkonzultovala fakt, jestli má smysl k nim jet či ne…
Držím palce!
E.
Holky, moc Vám všem děkuju za názor. Jsem ráda, že jste si na mne našly chvilku času a, že jste pochopily, že ze mne mluví jenom strach.
Od včerejšího rána se další špinění neobjevilo !!!!
Akorát jsem dneska měla pořádné //. Takže asi i to moje malé mimi pochopilo, jak moc se bojím a chce mi ukázat, že se mu zatím daří dobře !
Všem Vám přeju pohodové Vánoce a pěkné vykročení do Nového roku.
Monika
P.S. A Až to budu mít potvrzené, tak dám vědět.
Holky, prosím Vás…můžete mi někdo poradit?
18.12. jsem našla na těhu testíku náznak druhé čárky…od toho dne čárka sílí, včetně dnešního rána…jenomže od 20.12. jsem k vůli angíně dostala penicilin, který mi předepsal lékař s tím, že by snad jako jediné antibiotikum neměl ublížit ani miminku…nicméně, jsem se teď dva dny potákala s teplotama nad 38 stupňů a dneska dopoledne jsem malinko špinila…promiňte mi trochu naturalismu ale nazvala bych to hustějším světle růžovým hlenem…teď už je zase klid, ale slzy z očí mi to nevysušilo.
Těhotenství jsem pravda neměla ještě potvrzené od dr. , k tomu jdu 3.1.2008, teda pokud ještě bude důvod.
Nemáte některá zkušenost???
Monika