Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky,
míváte ovulaci každý měsíc přesně na den? Hlavně teda vy, které si měříte BT? Já jsem měla teď poslední 2 cykly ovu nejdříve 20.DC a další cyklus 21.DC. Pokud budu mít vyšší teplotu i zítra, znamená to, že teď ovu proběhla už 16.DC. Je normální mít ji pokaždé jinak, respektive teď o 4 dny dřív?
A.
ahoj, je to myslím normální, dobu ovu ovlivňuje víc faktorů (stres, nachlazení apod.). Já měřím BT a ovu jsem měla 14 DC, pak 16 DC a teď zase 14 DC ![]()
ahojky BT si neměřímale MS mám celkem pravidelně tak 27 28 29 26 dnech kdy u mě může docházet k ovulaci?
Zuzko, to se asi nedá takhle přesně spočítat jen podle délky cyklu. Já jsem měla taky vždycky cyklus kolem těch 28 dní, tak jsem předpokládala, že ovu probíhá někdy v půlce cyklu, tj.kolem toho 14.dne. Ale právě měřením teploty a používáním ovulačních testů jsem zjistila, že mám ovu až 20. den a cyklus přitom trvá těch 28-30dní. I když minulý cyklus trval 32 dní. Prý by těch dnů po ovulaci než přijde MS mělo být minimálně 10. Tak nevím. A co hlen, nebo stav čípku, registruješ to nějak? To jsou taky ukazatele ovulace. Ale myslím, že měření BT je asi nejspolehlivější. Akorát mě právě mate, že teď to u mě fakt vypadá, že ovu byla už 16.DC a teď nevím, jestli mám pokračovat ještě v ovu testech, nebo se na to vykašlat. Dělala jsem si ho včera, tj. 17.DC a byla tam jen slabounká čárečka. Tak si nejsem jistá, jestli už je po ovu nebo teprve před ní.
A.
Anduli, ovu byla evidentně 16 DC, zítřejší teplota to rozhodne, ale myslím, že to tak bude, i ten slábnoucí ovu test tomu nasvědčuje, novej si ani nedělej
Pokud to tak opravdu bude, tak jsme se s milováním snad konečně trefili…
No uvidíme za 14 dní… ![]()
holky vam drzim palecky at vyjdete 2 carecky // pak budete mit nejkrasnejsi darecek pro manzela k vanocum.pokud podari driv.ahoj zdenna
Ahoj, Anette,
tak co, jak jsi na tom…? Zítra testuješ, coo?
Půjdu teď dopoledne do města, mám cestu kolem lékárny, tak je mi jasné, že tam zamířím a koupím si test. Samozřejmě s tím, že vydržím do soboty!
Nejsu přece žádné béčko, nesmím vyměknout a VYDRŽET!
![]()
Dej potom hned vědět, jak jsi dopadla, ju? Možná se sejdem ve stejném měsíci…
Ach jó, kéž by…
A.
Ještě jsem zapomněla dodat, že mě teda dost začala bolet prsa, cítím v nich takové divné pálení, to jsem snad nikdy neměla.
A ráno po probuzení jsem měla žaludek jak na vodě, tak nevím, jestli to nebylo těma špagetama na noc, kterých jsem spořádala plný talíř…
![]()
Jestli to vyjde a uvidím pak na testu 2//, tak se asi štěstím zblázním!
Byl by to krásný dáreček pro rodinu pod stromeček…
Ahoj Anduli,
já se teda necítím vůbec dobře, mám bolesti v podbřišku a pobolívá mě hlava, a je mi jako po nějakým mejdanu. Na PMS netrpím, ale pila jsem do ovulace kontryhel na otěhotnění, tak nevím, zda to není po něm ![]()
Každopádně, já mám testy doma, dneska jsem odolala, protože jsem teprve 10/11 DPO a myslím, že by test nic neukázal. Pokud dneska nezačnu před MS špinit jako obvykle, asi zítra testnu.
Taky bych si přála // pod stromeček, ale hrozně se bojím, že to nevyjde
Budu ti držet palečky, ať to vyjde!!!
Anette, já právě zítra budu 10.DPO a na FF jsem studovala grafíky jiných holek a hodně z nich to ukázalo už ten 10.den, některým i dřív. Pravda, některým i později…
Hrozně se bojím toho zklamání, že tam nic nebude.
A když tam bude slabounká čárečka, tak je to nadějné, ne…? ![]()
Ještě jsem uvažovala, že si nechám přímo vzít krev, mám kamarádku v krevním centru, takže bych to měla zadara. Mluvila jsem s ní a říkala, že bych musela přijít nejpozději v pátek, to budu 11.DPO, takže v krvi už by to mělo být vidět. Mezi svátky nepracuje, tak to pořád zvažuju, jestli počkat na test, nebo jít tam…
Anduli, no já měla slabou čárku minulý měsíc, ale test byl bohužel falešně pozitivní
Takže já raději počkám o malinko déle ![]()
Když máš možnost odběru krve, tak toho zkus využít. Asi bych v pátek testila a podle výsledky bych šla na krev ![]()