Záchrana manželství?

Anonymní
27.1.11 10:45

Záchrana manželství?

Zdravím všechny a předem se omlouvám za anonym. Možná se potřebuju jen vypovídat, možná znát Váš názor. Už jednou jsem sem psala o našem manželství a problémy s alkoholem. Nejsem proti tomu, aby si manžel zašel na pivo, ale i když přijde po 4 hodinách, je opilý. Málokdy ale přijde takhle brzo. Minulý týden byl ve středu, pak hned v pátek. Odešel v pátek v 18 a vrátil se špinavý a roztrhaný v NEDĚLI v 6 ráno. To se mi ještě doneslo, že tam s někým, spíš s nějakou byl. Zatím spolu nemluvíme, přijde domů večer po 20, seřve mě i děti a jdeme spát. Od neděle spíme odděleně. Včera třeba opět nepřišel až dnes v 2 ráno. Není to poprvé, trvá to už delší dobu, stálě slibuje a nic.
Někdy přijde z hospody brzo, někdy až za 12 i více hodin.
Když odjede na služební cestu, posílá SMS typu jak nás miluje, jak se na mě těší, omlouvá se, slibuje,… Když ale přijede, pár dnů je klid, ale pak zase nanovo. Už nevím co mám dělat. Nemám s kým probrat všechny věci kolem chodu domácnosti, zkrátka všechno musím řešit sama. Není na něj spolehnutí ani co se týče dovezení malé do školky. Jinam máme dvě děti, s druhým jsem na MD.
Bohužel jsem na něm finančně závislá a už nemám rodiče, kteří by mi s tím určitě pomohli.
Malá se stále ptá proč je taťka pořád v hospodě, proč není s náma, proč nedodrží to co jí slíbil, atd. Jemu je to ale jedno. Včera jsem byla s oběma dětma u doktorky, on se ale ani nezeptal co a jak, ani nezavolal.
Vím, že nejlepší by bylo vztah ukončit, ale přece jen v tom srdíčku ještě něco sice málo, ale je.
Jsem docela zoufalá, toto není život, je to jen o nervech.
Jinak do poradny on nikam nepůjde, protože on přece problém nemá, podle něj je to normální.

děkuji všem, kdo dočetli až sem a děkuji za každou odpověď, která mi určitě dodá sílu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
27.1.11 10:55

Ahooj,
tak předem je mě to hrozně líto a popravdě nevím co poradit, poradnu si zavhrla chápu, většinu chlapá tam nedostaneš, je to stejný jak s doktorem..Asi bych spíš řešila jak dlouho to trvá, jestli byl takový vždycky? nebo jestli ho k tomu něco vede v poslední době?-neúspěch v práci atd…
Asi je jediná možnost a to dát mu fakt nůž na krk, prostě mu řict že pokdu to nebude řešit tak odejdeš…taky bych předním teda byla sebevědomá a upravená jak nikdy…aby taky pochopil co doma má a neváží si toho…a situaci že ses na něm závislá, to neřeš, on pak bude mít pocit, že tím tě má jistou…držím hrozně moc palce a nevzdávej to, máš svý práva, porodila jsi mu dvě děti, tak ať si tě sakra váží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 10:55

Ahoja,nechci strašit, ale je to jen na tom co on bude chtít a co ty vydržíš… Můj otec byl to samé. Matka to vydržela do mých 17 let, pak ho konečně vykopla (naštěstí babička dům napsala na ni samotnou, ne jako společný majetek).
Držím pěsti aby jsi nějaké řešení našla ;)

• Citovat
  • Upravit
36186
27.1.11 10:58

Já bych radila se začít osamostatňovat a žít si sama pro sebe. Šetři si, nespoléhej se na něj a a třeba časem zjistíš, že ho vůbec nepotřebuješ.

Problém bych viděla asi ve víc věcech, než alkohol. Dřív byl taky takový? Nebo nastala razantní změna?

Příspěvek upraven 27.01.11 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
27.1.11 10:58

Nevím, co chceš slyšet. Můžu ti jen říct svůj názor, a to, že s takovým chlapem bych nezůstala. Sakra, to my ženský nemáme žádnou hrdost, nebo co? Pán tvorstva může všechno a my budeme doma poslušně čekat? Pryč od něj, stejně s vámi není a najdi si někoho, komu bude na rodině záležet.. Pokud jsi chtěla slyšet zůstaň s ním, snaž se mu dělat pomyšlení, aby se držel doma… a jiný žvásty… tak toho se bohužel z mé strany nedočkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13238
27.1.11 11:00

Při takových popisech je mi strašně smutno, protože ti chlapi třeba nejsou primárně špatní. Jen jsou zvyklí, že je společensky přijatelné do té hospody chodit, a být prakticky pokaždé opilí. Znám místa, kde je vlastně hospoda jediné společenské vyžití a problém, který popisuješ, mají 3/4 chlapů z daného místa.
Neporadím ti, jak to řešit, když si ten druhý neuvědomuje, že je něco špatně. Ono je to asi těžké, když se v hospodách kamarádi plácají po zádech a hladí si ego, popřípadě prohodí něco o ženské hysterii a omezování.
Je blbé, že nemáš peníze na to, udělat nějaký rázný krok, protože pořádná rána do hlavy (psychická) je asi to jediné, co by pomohlo. Někdy je to otázka inteligence a stačí dát argumenty na základě nějaký indicií o alkoholismu, ale v případě, že člověk to pití vidí okolo sebe od mládí a společnost to toleruje, tak si to chlap většinou nepřipustí.
Nechci tě nabádat k rozvodu, pokud manžel pracovně funguje a pokud nemáš kam jít. Možná by už ta žádost mohla být ta rána do hlavy. Ale možná taky ne a kdybys to nedotáhla do konce, tak by tě měl asi už hoodně jistou.
Nemůže s ním promluvit někdo jiný? Koho on uznává.

Příspěvek upraven 27.01.11 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
27.1.11 11:01
Anonymní píše:
Ahoja,nechci strašit, ale je to jen na tom co on bude chtít a co ty vydržíš… Můj otec byl to samé. Matka to vydržela do mých 17 let, pak ho konečně vykopla (naštěstí babička dům napsala na ni samotnou, ne jako společný majetek).
Držím pěsti aby jsi nějaké řešení našla ;)

Bohuzel s tim souhlasim. Muj otec je taky zavisly na alkoholu, ze by mel problem, si nepripousti. Matka s nim zustala, za socaka to byla ostuda se rozvadet a taky ze kam by sla, bylo nas casem 5 deti. Otec ji s nicim nepomahal, domu chodil denne ozralej, a ta atmosfera doma, hnus. Nasi jsou teda uz 40let manzele ale jak jsem dospivala, bylo mi vzdycky lito, ze s nim zustala, ze jsem museli prozivat ty hadky, urazky a pod. Ja jsem uz otci odpustila, ale moje matka si ani po 40 letech na jeho zavislost nezvykla, a tak jsme pokazde vyslechli ty stejne nadavky a hadku, jak je ozraly. Casem nas to prestalo bavit. Tohle neni dobre prostredi pro deti, jak budou vetsi, budou chapat vic a vic. Je jenom na tobe, jak se zaridis, ackoliv jakekoliv reseni nebude lehke. Drzim pesti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.11 11:04

Zakladatelka
trvá to už víc jak rok, jinak jsme spolu 10 let. Dřív takový nebyl, ze začátku do hospody vůbec nechodil.
Teď prý tam chodí řešit pracovní věci?!
Nevím a nejsem si vědoma, že by se u nás něco tak zásadního přihodilo, když do té hospody začal chodit. Spíš se chytl kamarádů, kteří se rádi napijou. Ale ti kámoši jsou buď svobodní, bezdětní nebo rozvedení. No a ještě ti co už mají děti větší.
Probírám to ze všech stran, ale opravdu mě nic tak zásadního nenapadá.

• Citovat
  • Upravit
109
27.1.11 11:08

Ahoj, promin, ale ja bych ho proste vykopla a jeste mu navic pohrozila, ze jestli nebude zivit a nesrovna se at nepocita s navstevama u deti. Moje znama to tak udelala pote co svyho muzicka tolerovala skoro 5let a panecku jak se srovnal…
Presne jak tady nekdo rika, on si proste bude dovolovat tolik, kolik ty mu dovolis.
Preju at se to brzy srovna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 11:09

No právě že kdyby s ním někdo promluvil, tak on se bude cítit dotčeně. Naopak pak mě vynadá, že to někde řeším. On se prostě před lidma dělá jako vzorný manžel a otec.
Když se nenapije, tak je vše v naprostém pořádku, ale to bývá poslední dobou po skrovnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.11 11:11

Ještě musím dodat, že mi vyhrožuje, že mi vezme děti a odveze je třeba i do zahraničí.
Sbaleno už měl kolikrát, ale nikdy si tašku neodnesl, nechal jí ležet na chodbě a dělal jakoby nic. Když jsem mu jí jednou vyhodila ven, tak jí dal do garáže a opět chodil domů jak největší frajer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.11 11:15

Tak to velmi důvěrně znám,bohužel.
také jsem byla na mateřské s druhým dítětem,starší ještě ani do školky nechodil.
Ten můj to samý,pivo,pivo,sem tam přidal panáčka…
Pak začal pít už od rána,jezdil autem,no prostě děs… potom ho vyhodili z práce.Pil stejně…snad ještě víc.
Peníze mi kradl,nebo si půjčil…nebo pak kradl dětem z pokladniček…
Propil se několikrát k deliriu… :cert: to začalo pořádný peklo…šla jsem do práce,činže se platit musí.
Přemlouvala ho,prosila,když ne kvůli sobě, mě,přestan kvůli dětem,vždyd co z toho života budou mít…nic nepomáhalo,on problém s pitím neměl :zed:
Potom si vypil epilepsii…pokud mu hladina klesla pod nějakou hodnotu,tak záchvat…několikrát jsem mu zachránola život rychlou pomocí a přesně tolikrát jsem si pak říkala,že příště,příště! už to neudělám…pak ho většinou odvezla záchranka zcela mimo rovnou do léčebny…po oklepání podepsal reverz a zas nanovo…
No zkrátím to.nakonec i když jsem také měla výčitky,že je vlastně nemocný,jsem se stejně rozvedla.hlavně kvůli dětem,aby měli alespom nějaké dětství,tohle nebylo k žití.a jsem za to ráda.
Je to těžké rozhodování,k soudu nechodil,komplikoval to,musela jsem přes sociálku,jaký to má vliv na děti a tak,ale nakonec nás rozvedli.
Hádám,že pokud se nestane zázrak bude to u vás také jediné možné řešení,ale ráda se spletu. :hug:
Přeju hodně štěstí…I.

• Citovat
  • Upravit
2803
27.1.11 11:20
eviska22 píše:
Nevím, co chceš slyšet. Můžu ti jen říct svůj názor, a to, že s takovým chlapem bych nezůstala. Sakra, to my ženský nemáme žádnou hrdost, nebo co? Pán tvorstva může všechno a my budeme doma poslušně čekat? Pryč od něj, stejně s vámi není a najdi si někoho, komu bude na rodině záležet.. Pokud jsi chtěla slyšet zůstaň s ním, snaž se mu dělat pomyšlení, aby se držel doma… a jiný žvásty… tak toho se bohužel z mé strany nedočkáš.

Tady nejde o hrdost !!!! Tady jde o to, že nemá kam jít a nemá peníze - je na md ! Rodiče nemá. Jak bydlí ? Jestli bydlí ve vlastním bytě, který je na ní napsaný, tak bych manželovi sbalila kufry a postavila je před hospodu. Ale pak z čeho vyžít ? Pokud nemá svůj byt, tak situace je výrazně složitější. Nesnáším tyhle rady - já bych s ním nebyla, to nemáš žádnou hrdost…atd atd.
Rozdodně nezavrhuj manželskou poradnu !!!!!!!!!!!!!!! Běž tam sama. Budeš to mít s kým rozebrat, tyhle případy jistě znají, navrhnou ti řešení, poradí, dodají sebedůvěru…
Držím moc palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
27.1.11 11:21

no pokud vyhrozuje, ze utece s detma, tak je to fakt zoufalec a zrejme uz roupama nevi cim by te vytocil…musis byt proste razna a nedat se :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 11:38

Budou mu 2 roky.
A jak píšeš, já taky pořád čekám, že přijde s kytkou a nějak to budeme řešit, ale on místo toho po nás jen řve nebo nemluví vůbec.
Všechno bere jako samozřejmost, přiznání DPH, vaření, praní, žehlení, úklid,…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky