Vtáčí při chůzi nožičku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
16.6.14 21:45

Vtáčení nožiček

Ahoj holky, :)
prosila bych obnoveni diskuse.
Mám 2 letého syna, a je to asi 3 neděle co začal šíleně vtáčet nožičky dovnitř. :,( U levé je to víc. Je to, ale fakt blbí, dokonce mi i dost často padá, jak si zakopává o špičky. Četla jsem tady nějaké diskuze, kde spousty maminkám s podobným problémem odborníci řekli, že se o samo srovná. Chystám se teď k dr. a jsem zvědavá co mi řekne. Protože tomu, že se to samo srovná, se mi tedy fakt věřit nechce, a čekat na to, bez nějaké léčby, nebo alespoň cvičení už vůbec ne. :nevim: To by ty kolínka vypadaly… Prosila bych o nějaké názory a zkušenosti. Díkes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65297
16.6.14 21:48

@lidap říct si o zadanku na rehabilitace a chodit na cvičeni
Rehab. sestra poradí cviky a doma budete cvičit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
16.6.14 21:48

@lidap Byli jsme s dcerou ve 3 letech na ortopedii - Dr nám řekl že se to srovná samo, je malá, to je vývoj a kdesi cosi. Teď má 4 roky a pozoruju že je to lepší a lepší, a to opravdu o špičky zakopávala!

Jinak si můžeš říct o nějakou žádanku na RHB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.6.14 21:53

@lidap
jedna docela stará dětská lékařka radila dát boty obráceně, dítě ta špička tlačí jinak a nutí ho to nevtáčet nožku :think:
Taky jsme to chvíli takto synovi dávali a trochu to pomohlo :think: teď chodí chvíli dobře, chvíli hůř, ale má necelých 20m, takže je ještě čas, že se to úplně srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.6.14 21:54

@lidap neurologa,budete mackat body…neurocentrum klinic jesenice…meli jsme to strasne a uz jsme uplne v pohode…ale musi se mackat… ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.6.14 21:55
@subsomi píše:
@lidap
jedna docela stará dětská lékařka radila dát boty obráceně, dítě ta špička tlačí jinak a nutí ho to nevtáčet nožku :think:
Taky jsme to chvíli takto synovi dávali a trochu to pomohlo :think: teď chodí chvíli dobře, chvíli hůř, ale má necelých 20m, takže je ještě čas, že se to úplně srovná

neeeeeeeeeeeeeeeeee :zed: mela by se jit lecit…to je porucha pocinajici v mozku, spatne drahy, spojeni mezi mozkem a svalem :zed: obracene boty…vratme se do jeskyni…to bys mu dala teda :zed:PROSIM TOHLE NE!!

• Citovat
  • Upravit
6842
16.6.14 22:03

@KackaDoup
co v mozku?
od 3m do 8m jsme chodili na RHB na vojtovku a pak bylo vše srovnané, děti (dvojčata) se líbily i RHB cvičitelce i neuroložce
Mohlo se zase něco pokazit?
dělá to jen syn a jen občas :think: dcera ne, naše dětská dr. si ho při chůzi prohlížela a řekla, že to není nic vážného, že by se to mělo časem srovnat :think:

Tchýně se o otm bavila se svou známou (tou starší dětskou dr., ve svém městě je docela uznávaná lékařka, má mnoho zkušeností), tak jsme tu radu brala jako radu odborníka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
16.6.14 22:07

@lidap
Syn také začal stáčet špičky (levou víc, ale nepadá), řekla jsem to dětské a napsala nám žádanku na neurologii (čekala jsem ortopedii). Odtud nás poslali na rehabilitace, že se jedná o špatný chůzový stereotyp a souvisí to s nervy a svalstvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.6.14 22:10

@subsomi to urcite neni rada odbornika…mozek ridi svaly…proto se mackaji body, aby se to srovnalo, mackame od jednoho roku.,,,nejdriv silene vtaceni nozicek…a pak vpadly hrudnik, malo svalu…meli jsme rychly vyvoj, brzy lezl brzy stal…a ono se to tam nejak pomotalo…stalo nas to sice penize, ale nelitujeme. Dojizdime do pRAHY uz od jednoho roku, bude mu pet ;) :kytka:

Příspěvek upraven 16.06.14 v 22:12

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.6.14 22:11

@sarty DALA VAM ZADANKU SPRAVNE…toto neni ortopedicka vada ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.6.14 22:11

Dobrou noc, kdyby jste jeste neco potrebovaly vedet tak zitra :hug:

• Citovat
  • Upravit
33
16.6.14 22:23

Jsem z toho všeho fakt na bednu. :nevim: Mám jen jedno díťátko. V 9 měsících mi zubařka řekla, že má malej špatnou zubní sklovinu, :( že mam čistit, čistit, čistit… Malej vůbec nedostává nic sladkého, a ani k pití ne, čokoládu a ostatní sladkosti jsem každému zakázala aby mu je dával. A čistili jsme, a čistili… Přesto mu zubařka našla ve 2 letech 2 kazy, takže vrtáníčko a tím pádem i pěkný očistec. Bojujeme teď i s nočníkem :-(. Teď ty nožičky, přesto že jsem mu vždycky dávala jen kvalitní boty… A fakt na to dávám pozor!!!
Jedná moje známá u dítěte stravu neřeší, piňďa papká čoko a tuny sladkého o pul roku, normální jídlo téměř vůbec ( nechápu z čeho prospívá ). Boty neřeší a další věci také ne. A přesto malej má zuby jak perličky, prospívá a přibývá dobře, běhá jak fretka a nočník zvládají taky na pohodu. Tak mi tedy řekněte, kde je nějaká spravedlnost :-(??? Připadám si, že jsem fakt někde selhala :-(. Ale abych mému zlatíčku zas tak nekřivdila, až na nějaké to vztekání je zlatej. Dobře spí, dobře baští, pěkně a sám si hraje, Fakt zlato, zato jeho máma, tak o té se to říct fakt nedá…:-( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
16.6.14 22:30

@KackaDoup
Děkuji, nejdřív jsem byla vyděšená, že je to špatné, když nás posílá k neuroložce, ale máme super dětskou a věřím ji. Na rehabilitacích nám příjemný doktor vysvětlil, že s tím také souvisí kulatá záda, vpadlý hrudník, vypouklé bříško, míň svalstva. Trošku mě uklidnil, že syn to nemá tak hrozné, ale je dobře, že to řešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
16.6.14 22:40

@lidap
Taky to znám, občas jsem špatná z toho proč zrovna syn?! Někdy má šílený atopický ekzém, k tomu alergie, teď i nožičky. Jídlo řeším hodně (musím), bavlněné oblečení, úklid, zdravotní botičky,… a o nočníku nemluvím :zed: má 2 a čtvrť - vyčůrá se, když ho posadím, ale prostě volat nebude :( Jenže potom si na druhou stranu uvědomím, že mnoho dětí je na tom o hodně hůř a nejraději bych si nafackovala, že řeším takové blbosti. Takže určitě nesrovnávat s dětmi kamarádek a být vděčné za naše zlatíčka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
16.6.14 22:44

@lidap
Jinak pokud se týká zubů, je to tuším záležitost genetiky, stejně jako u nás AE a to opravdu moc ovlivnit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková