Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem tu nováčkem a popravdě mi tu jde všude hlava kolem, když se koukám v ostatních skupinách. Jsou tam samé neznámé zkratky, léky a připadám si dost blbě… ![]()
Proto jsem se rozhodla, že si založím svou diskuzi. Docela ráda bych se tu seznámila se snažilkami, které začínají tento měsíc, jako já. ![]()
Na začátek rovnou říkám, rozhodli jsem se tento měsíc, neberu žádné léky a na žádné podpůrné metodě jsem nebyla
Prostě jsme si s partnerem řekli, že by bylo fajn, kdyby jsme už byli tři.. ![]()
Snad jsem tímto příspěvkem nikoho neurazila,
ale opravdu bych si chtěla s někým popovídat o normálních věcech a neřešit všelijaké zkratky…
![]()
Tak snad se tu někdo objeví, hezký den
![]()
Ahoj,
taky jsme se začali tento měsíc snažit ale ua nás už o druhé dítko.
Kolik vám je jestli se můžu zeptat? a jsi vdaná? a bydlíte spolu?
snad ti nevadí tolik otázek
![]()
Ahoj,
vůbec ne - jsme přeci ženské.
Mně je 22 a příteli je 23, bydlíme spolu cca rok a půl. Mno a svatba zatím nehrozí, to má kopřivku při tom slově
![]()
Kolik je tobě a jak jste ně tom s partnerem/manželem? ![]()
No mě je 23,manželovi 27.jsme spolu 5a půl roku. Prvního chlapečka jsme čekali po 3měsících vztahu, bydlet jsme spolu začali po necelém roce, těsně před tím než se malej nerodil a vzali jsme se ted v létě
. A ty chodíš do školy nebo do práce? kde bydlíte?
Tak mi jsme spolu taky skoro 5 let, takže to máme co se týče vztahu stejné. - délka
Jinak chodím do školy, ale i do práce. Školu jsem začala dělat tento rok dálkově - veřejnou správu a chodím do práce. Jsem jako prodavačka v suvenýrech na zámku v Českým Krumlově, ale původně jsem vystudovaná jako zdr. asistent.
Podle všeho ty asi chodíš do práce? A kde bydlíte vy?
Jj já chodím do práce. Jsem vyučená kuchařka-číšnice ale když sjme si hledala práci tak mi tenhle obor moc nevyšel. Dvakrát mě obrali, jednou oprachy z peněženky a jednou o celou výplatu ( zaměstnanci restaurací kde jsem začala dělat) no takže jsem se na to pak vykašlala a šla jsem uklizet přes mámu na policii.Je to jenom na dopoledne, ale za hodně slušný prachy takže jsem takhle spokojená
a jak dlouho se teda snažíte? od začátku cyklu nebo od začátku měsíce?
Ahojte holky, jestli nevadí o dalšího žvanila víc…taky bych se tento měsíc -po skončení mens. pokusila o dítko…v mém případě o třetí ![]()
Tak pokud je to za slušné peníze, tak není co řešit.
V podstatě jsme se na to hlídání se vykašlali na konci listopadu, a trefili jsem se i do ovulace, ale myslím si, že zas tak rychlé to nebude..
Nejsem nějaký extrém, žy bych si měřila. teplotu, sledovala se atd. chceme tomu dát volný průběh bez nějakých tlaků.
Vlastně to že jsem měla ten den ovulaci, jsem si vypočítala někde na internetu asi včera.
ani jsem o tom nevěděla..
Jak dlouho se snažíte vy? A používáš nějakou spec. metodu?
Measmille:
Ahoj, vítej…
![]()
Tak to vypadá, že jsem zatím jako jediná úplná „začátnice“ aspoň se mám na koho obrátit, když tu jsou už zkušené maminy.. ![]()
Odkud jsi a jak máš staré prcky?
Sem „momentálně“ z Prahy… kluky mám starý 3 roky a 1 1/2 roku…jeto bezva mít dítko, fakt je to to nejlepší co člověk ve svým životě může udělat
..nevím jestli jsem taková odbornice…ale je pravda, že s přibívajcím potomstvem, člověk už strácí takový ten zmatkový strach a jde to líp…
Kluky máš pěkně za sebou, takže se vám to povede i teď
celý den v práci si tu pročítám různé diskuze a vybírám si z toho věci, které jsou mi tak nějak myšlenkově nejblíž..
mám 4 starší sourozence, takže když ti začala zakládat rodiny, tak jsem většinou chodit koukat a hlídat jako velká teta.
Takže pár věcí mám okoukaný, ale teď nejmladší je 8, což už je trochu moc.. ![]()
Tak vidíš…jsi na půl zkušená matka
(ta druhá půlka na tebe teprve čeká - to bude ta horší část
)a už by to asi ve vaší rodince chtělo nějakýho benjamínka, vid
? Já taky doufám, že se to povede..i když jsou někdy chvíle, kdy si říkám, že stojí mi to znovu za to…hormony se mnou mlátěj jak blázen ![]()
Mno chtělo by to zase oživit, a co se týče z přítelovi strany, tak tam na malý čekají jako na smilovaní..
Jeden čas přemýšleli, že by ještě jedno měli, ale nakonec se rozhodli, že si počkají na to naše..
Takže to na nás pěkně hodili.. ![]()
A kolik ti je let, jestli se můžu zeptat? ![]()
Jinak my se snažíme od začátku prosince a teoreticky by to mělo i vyjít do ovulace.Tu bych měla mít podle hlenu, bolesti v podbřišku, i výpočtu 3.prosince, tak jsme to pěkně pojistily. Jinak taky teplotu neměřím ani si nedělám ovu testy podle mě je to akorát stresující, jenom vím že ovulku mám,,bolestivou,, a i ten hlen se mi mění dost znAtelně. Ted už jen čekat jestli to vyšlo nebo ne…zítra budu 10 DPO tak zkusím testnout ale mám strašnej strach že tam bude sněhobílo tak se furt přemlouvám počkat jestli dorazí ms ale zvědavost a nedočkavost je silnější ![]()