Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda holky.je tu někdo koho čeká v prosinci IUI a chce věřit na vánoční zázraky?
a zda se mu to dlouhý a potřebuje si zkrátit čas?
já jsem objednana na gyndu a tak v půlce prosince jdeme poprvé na TO
snazit a se dělat něco pro zvýšení úspěšnosti IUI..i když je to asi spíš loterie..?
Do jakého Caru chodíš? Já měla jít na IUI teď v prosinci, ale prej ne, že kvůli covidu nedělají IUI, tak si mám zavolat až v lednu
Mám Gennet Liberec. Omlouvám se za anonym, nechci, aby se to švagrovka dověděla, že se pokoušíme o miminko, díky:-)
@Anonymní píše:
Do jakého Caru chodíš? Já měla jít na IUI teď v prosinci, ale prej ne, že kvůli covidu nedělají IUI, tak si mám zavolat až v lednu![]()
![]()
Mám Gennet Liberec. Omlouvám se za anonym, nechci, aby se to švagrovka dověděla, že se pokoušíme o miminko, díky:-)
Zvláštní, mě ho dělali i přes koronu.
Dokonce jsem v období korony i podstupovala IVF.
@Rachel_cz píše:
Zvláštní, mě ho dělali i přes koronu.
Dokonce jsem v období korony i podstupovala IVF.
Mě to přijde taky divný, protože minulý měsíc mi sama doktorka řekla, ať s tím počítám, byla jsem docela v šoku, že tak rychle a najednou mi minulý týden volala sestra, že ne. A já blbka jsem se dopovala vším možným, abych podpořila ovulaci a zvýšila šanci. Mrzí mě to, protože jsem s tím už počítala a těšila se. ![]()
@Anonymní píše:
Mě to přijde taky divný, protože minulý měsíc mi sama doktorka řekla, ať s tím počítám, byla jsem docela v šoku, že tak rychle a najednou mi minulý týden volala sestra, že ne. A já blbka jsem se dopovala vším možným, abych podpořila ovulaci a zvýšila šanci. Mrzí mě to, protože jsem s tím už počítala a těšila se.
Já jsem řešila to samý.. až včera se rozdělili, jestli to v prosinci otevrou.. taky doteď dělali jen ivf v omezeném režimu. ![]()
@Anonymní píše:
Mě to přijde taky divný, protože minulý měsíc mi sama doktorka řekla, ať s tím počítám, byla jsem docela v šoku, že tak rychle a najednou mi minulý týden volala sestra, že ne. A já blbka jsem se dopovala vším možným, abych podpořila ovulaci a zvýšila šanci. Mrzí mě to, protože jsem s tím už počítala a těšila se.
Jako že jsi do sebe cpala hormony nebo jen nějaké vitamíny?
Jestli hormony, tak by mě kleplo a šla bych jinam ![]()
@Rachel_cz píše:
Jako že jsi do sebe cpala hormony nebo jen nějaké vitamíny?
Jestli hormony, tak by mě kleplo a šla bych jinam
No, právě, že i hormony, co mi dali oni, ale já si koupila ještě kde co v lékárně, abych to podpořila a věděla, že jsem udělala maximum.
Měla jsem jít na IUI teď ve čtvrtek
Tak mě to štve, nevim, proč mě do toho naverbovala doktorka a teď nic, přitom začátkem listopadu jsem tam byla a na to mi oznámila, že hned další ovu budeme dělat IUI.
A to mám čekat a zavolat až v lednu, jenže ovu budu mít zase až někde okolo 3-4.1., takže to zase nic, protože nebudu mít hormony, když si mám zavolat na další postup až začátkem toho ledna
, takže počítám s tím, že IUI bude následovat až v únoru-možná- a to fakt štve. ![]()
@baru-ska píše:
Já jsem řešila to samý.. až včera se rozdělili, jestli to v prosinci otevrou.. taky doteď dělali jen ivf v omezeném režimu.
Fakt super, kvůli pitomímu covidu to takhle odse…e mi
Ale nechápu to, tak to už na začátku toho listopadu musela doktorka vědět, že se to dělat nebude, vždyť ten nouzový stav už byl
tak nevim, proč mi teda řekla, aťs tím počítáme a teď na poslední chvíli mi volají, že ne a mám na IUI čekat až do února nejspíš
![]()
@Anonymní píše:Úplně chápu jak si naštvaná…ja byla taky jak jsem si nebyla jistá jestli mě pprosinci vezmou.lidi řeknou že je to jen měsíc ale tady je každý ztracen měsíc dlouhá doba viď
Fakt super, kvůli pitomímu covidu to takhle odse…e miAle nechápu to, tak to už na začátku toho listopadu musela doktorka vědět, že se to dělat nebude, vždyť ten nouzový stav už byl
tak nevim, proč mi teda řekla, aťs tím počítáme a teď na poslední chvíli mi volají, že ne a mám na IUI čekat až do února nejspíš
![]()
@baru-ska píše: Úplně chápu jak si naštvaná…ja byla taky jak jsem si nebyla jistá jestli mě pprosinci vezmou.lidi řeknou že je to jen měsíc ale tady je každý ztracen měsíc dlouhá doba viď
Jak dlouho se snažíte? a přišli vám na nějaký problém?
No, právě, jen měsíc, ale mě jde o čas, sama doktorka mi řekla, že si musíme pospíšit a neoddalovat to a teď toto.
Mě bylo v říjmu 38 let, takže je jasný, že moc času mi nezbývá už…Mi se snažíme dva roky, právě, žemáme úplně vše v pořádku a ani oni nechápou, kde je problém. Máme tedy už 11 letou slečnu, ta nám tehdy vyšla hned na první pokus IUI, to byl mazec
vubec jsme tomu nevěřili
Jenže dcera byla dlouhodobě nemocná, tak na druhé dítko myšlenky nebyly, a teď jsme se právě rozhodli, že bychom to ještě zkusili, jsou tak ty necelé 2 roky zpět. Od té doby vyzkoušeno kde co a nic.Tak jsme ještě chtěli znovu to IUI zkusit, ikdyž se už pomaličku smiřuji s tím, že dcera mít sourozence nebude
Ale pořád je tam to ALE CO KDYBY se ještě zadařilo
Kamarádky mi těhotní po 40 tak proč to ještě nezkusit, že? Navíc, jednoho andílka Matýska už máme v nebíčku, ten nám odešel ve 25 týdnu těhu, bylo by mu 12. ![]()
Tak to mě mrzí. uz máš doma velkou slečnu, fajn kdyby náhodou, tak aspoň tak.ake věřím že to ještě klapne. tohle je teda první iui teď? třeba to tam zas padne ![]()
@Anonymní píše:
No, právě, že i hormony, co mi dali oni, ale já si koupila ještě kde co v lékárně, abych to podpořila a věděla, že jsem udělala maximum.Měla jsem jít na IUI teď ve čtvrtek
Tak mě to štve, nevim, proč mě do toho naverbovala doktorka a teď nic, přitom začátkem listopadu jsem tam byla a na to mi oznámila, že hned další ovu budeme dělat IUI.
A to mám čekat a zavolat až v lednu, jenže ovu budu mít zase až někde okolo 3-4.1., takže to zase nic, protože nebudu mít hormony, když si mám zavolat na další postup až začátkem toho ledna
, takže počítám s tím, že IUI bude následovat až v únoru-možná- a to fakt štve.
Zkusila bych zavolat jinam. Štvalo by mě brát hormony zbytečně.
@Anonymní píše:
No, právě, jen měsíc, ale mě jde o čas, sama doktorka mi řekla, že si musíme pospíšit a neoddalovat to a teď toto.Mě bylo v říjmu 38 let, takže je jasný, že moc času mi nezbývá už…Mi se snažíme dva roky, právě, žemáme úplně vše v pořádku a ani oni nechápou, kde je problém. Máme tedy už 11 letou slečnu, ta nám tehdy vyšla hned na první pokus IUI, to byl mazec
vubec jsme tomu nevěřili
Jenže dcera byla dlouhodobě nemocná, tak na druhé dítko myšlenky nebyly, a teď jsme se právě rozhodli, že bychom to ještě zkusili, jsou tak ty necelé 2 roky zpět. Od té doby vyzkoušeno kde co a nic.Tak jsme ještě chtěli znovu to IUI zkusit, ikdyž se už pomaličku smiřuji s tím, že dcera mít sourozence nebude
Ale pořád je tam to ALE CO KDYBY se ještě zadařilo
Kamarádky mi těhotní po 40 tak proč to ještě nezkusit, že? Navíc, jednoho andílka Matýska už máme v nebíčku, ten nám odešel ve 25 týdnu těhu, bylo by mu 12.
Pokud tě tlačí čas, prď na IUI a jdi rovnou na IVF.
@baru-ska píše:
@Rachel_cz a jak ti ty iui a ivf dopadly?
@baru-ska u nás je to právě záhada. Oba jsme dle lékařů ok. Snazili jsme se 3 roky a nic. Pak jsme byli 3× na IUI a taky nic. Pak jsme šli na IVF a klaplo hned napoprvé. Ani ne za měsíc k nám přibude chlapeček ![]()
Být zakladatelkou, tak neztrácím čas, když má už vyšší věk.