Začínáme stavět barák

717
11.7.16 14:01

Začínáme stavět barák

Ahoj vsichni. Po dloooouhem premlouvaní a diskutování jsme se rozhodli ze si postavime baracek. Vzala jsem si to jako matka na materske :) na starosti s tim, ze vse obeham. Pozemek mame(napsany na mne), asi tak zhruba mame vybrany typ baracku a rozpocet +-2000000. A ted k dotazu. Prosím vas, poradte mi, co me ceka, co mam zaridit, co mam obehat, obvolat at se hneme z mista. Dneska jdu na stavebko ohledne typu baraku, jestli je mozne ho vubec zrealizovat. A co dal? Popripade pokud mate nejake fotky kdyz jste staveli vy. Na kolik vas vysla zakladovka? Moc dekuji za jakekoliv info. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27692
11.7.16 14:48

Projekt máte? stavební povolení máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 14:50

@Anne20 začni koordinovaným stanoviskem…na to jsme čekali nejdýl…papíry jsem oběhávala cca 3 měsíce..taky vše sama. nejjednodušší bylo vyjádření správců různých sítí..to bylo během dne…ideál je zajít si přímo na váš stavební úřad a nechat si napsat seznam potřebných dokumentů…a pak už si jen odškrtávat…jo a pokud pozemek není stavební, tak si budeš muset (už pro OŽ) vypočítat, kolik budeš platit za vynětí z půdního zem. fondu…my se hrabem pořád ještě v základech a to jsme začali na jaře…jednou nepřeje počasí, pak se vyskytne to či ono…máte IS na pozemku? Kdyžtak mi napiš SZ a můžeme se bavit blíž, tady veřejně se nechci moc rozepisovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 14:52

@Anne20 jinak doporučuju modrastrecha.cz (jsem tam i registrovaná…) hodně mi tam pomohli s projektem a jedna holka mi jen tak z nudy udělala komnplet návrh kuchyně (živí se tím, ale když se jí něco líbí a má nějaký nápad, tak ti to udělá jen tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.7.16 14:52

Tak to máte ke kopnutí ještě hodně daleko…

Jako první si hlavně zjisti, jestli je možné na pozemku vůbec RD stavět, zda je v plánovaná stavba souladu s ÚP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 14:54
@ivvet píše:
Tak to máte ke kopnutí ještě hodně daleko…Jako první si hlavně zjisti, jestli je možné na pozemku vůbec RD stavět, zda je v plánovaná stavba souladu s ÚP ;)

tyjo to jsem předpokládala, že snad zakladatelka ví, jestli je v oblasti BI…jinak by taky nemuseli stavět ani za deset let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.7.16 14:58

@reinkarnace z práce na SU bych řekla, že 70% lidí vůbec neví, že nějaké ÚP existují a že jim nemusí být stavba povolená když tam není záměr možný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
11.7.16 15:00

@Anne20
Pokud bude stavební povolení na vás oba musíš pulku pozemku darovat manželovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
11.7.16 15:01

To bude stavět sami? do toho bych se nepouštěla bez zkušeností. Oslovila bych stavební firmu. A základ je stavebni povoleni, projekt, mít vyřešené plyn, vodu, odpad (papírově).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
11.7.16 15:06

1. Dejte dohromady Váš záměr + rozhodnutí o způsobu výstavby.
2. Projekt.
3. Stavební řízení
4. Hledání zhotovitele, parciálních zhotovitelů, vyjednávání o cenách materiálů, shánění řemesel atd. atd. atd.
5. Realizace.

Rozepíšu se jen o první části. Příprava stavebního záměru.

Nepodceňujte fázi přípravy. Znáte odpovědi na následující otázky?
Co budete stavět? Z čeho? Jaké standardy chcete? Jaké technologie? Jaké materiály? Jaké technické řešení zdrojů tepla? atd.
Víte vůbec jaké jsou možnosti?

To nejsou triviální otázky a musíte je vyřešit. Pokud řešit nechcete, radši kupte něco hotového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
11.7.16 15:08

@reinkarnace jo, ta mi ho dělala taky. Byl děsnej. Nepraktickej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 15:08

@ivvet vidíš..a já právě podle ÚP hledala náš pozemek..respektive nějaké BI které by nebylo přímo stavební parcelo a dalo se tedy odkoupit levněji jako trvalý travní porost :P majitele jsem si taky našla pak podle katastru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
11.7.16 15:11
@AlphaOmega píše:
1. Dejte dohromady Váš záměr + rozhodnutí o způsobu výstavby.
2. Projekt.
3. Stavební řízení
4. Hledání zhotovitele, parciálních zhotovitelů, vyjednávání o cenách materiálů, shánění řemesel atd. atd. atd.
5. Realizace.

Rozepíšu se jen o první části. Příprava stavebního záměru.

Nepodceňujte fázi přípravy. Znáte odpovědi na následující otázky?
Co budete stavět? Z čeho? Jaké standardy chcete? Jaké technologie? Jaké materiály? Jaké technické řešení zdrojů tepla? atd.
Víte vůbec jaké jsou možnosti?

To nejsou triviální otázky a musíte je vyřešit. Pokud řešit nechcete, radši kupte něco hotového.
:palec:
přesný! já mít možnost stavět, tak si naplánuju vše do podrobností, aby mi dům vyhovoval. Ted mám mraky nápadů jak by mi co vyhovovalo, ale bohužel, dům jsme nestavěly my a moc toho předělat nejde.
Znáš to, dvakrát měř…
Hlavně sehnat spolehlivou firmu. Nejlépe přes známé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
11.7.16 15:50
@Anne20 píše:
Ahoj vsichni. Po dloooouhem premlouvaní a diskutování jsme se rozhodli ze si postavime baracek. Vzala jsem si to jako matka na materske :) na starosti s tim, ze vse obeham. Pozemek mame(napsany na mne), asi tak zhruba mame vybrany typ baracku a rozpocet +-2000000. A ted k dotazu. Prosím vas, poradte mi, co me ceka, co mam zaridit, co mam obehat, obvolat at se hneme z mista. Dneska jdu na stavebko ohledne typu baraku, jestli je mozne ho vubec zrealizovat. A co dal? Popripade pokud mate nejake fotky kdyz jste staveli vy. Na kolik vas vysla zakladovka? Moc dekuji za jakekoliv info. :)

Nic ve zlém, ale připadá mi to celé takové jalové až naivní. Já stavbu domu zažila dvakrát, jednou z pozice většího dítěte, kdy si rodiče vše dělali sami (a taky stavěli dlouho), celá rodina se dost nadřela, a podruhé v dospělosti, kdy bylo vše v naší režii a řešilo se to pomocí subdodávek. Od kopnutí do země jsme do roka bydleli. Bylo to náročné, všechno koordinovat tak, aby nebyly prostoje a jedno navazovalo na druhé, ale já jsem v tomhle jako ve svém živlu a bavilo mě to. Stavba stačila i přes zimu vymrznout, jak se správně má. A bylo to se vším všudy, ne jako někteří, co žijí léta v polorozdělaném domě bez fasády, bez plotu atd.

Nezdá se mi ta vaše cena +- 2mil. Jak velký dům to má být? Svépomocí?

Jinak základovku počítejte 100-150tis., ale zase záleží, jak velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 16:03

@Pinkie já ti nevim, ale děláme sami a jen za beton na základovku (14*9) jsme dali přes 70 tisíc.. :nevim: (vejít se teda chceme do 150)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí