Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes se mnou rozešel partner po 9 letech. Uz mě nemiluje, ale ma me hrozne rad. Plakali jsme oba. Bylo vidět jak moc ho to bolí, proto necítím žádnou zášť, jen prázdnotu a bezmoc.
Určitě ho nechci přemlouvat nebo nutit. Kdyz jsme se objali když odjížděl, tak mi řekl ze se mu ulevilo ze to rozsekl.
Zároveň několikrát zmínil, ze třeba nás osud někdy spojí.
Je možnost, ze mu budu chybět i přes to, ze cítil úlevu?
Ne, nespojí. To jsou jen takové zdvořilostní kecy, aby ten závěr nebyl až tak tvrdý. Chybět mu asi moc nebudeš, protože má už dávno v merku jinou a dost možná už s ní nějaký ten pátek randí. Akorát mu to už bylo blbé, tak se s tebou rozešel.
@kakabus111 píše: Více
Kdyby tě miloval, což už očividně není reálné, tak by s tebou zůstal…
Nevím jak ty, ale já bych ho už zpátky nebrala a mohl by mi navykládat co by chtěl. ![]()
@kakabus111 píše: Více
Ach jo. ![]()
On ti jako jediný důvod pro rozchod udal, že tě přestal milovat a musíte jít od sebe? A co rozsekával? Předtím všechno krásně klapalo, nic jsi netušila?
Jinak vše ostatní ok, jen to tam necítí. Potřebuje ten krok udělat.. a nechce me tahat za nos ani nic hrát. Scény jsem žádné nedělala, byl dokonce v šoku jak jsem to vzala.
Doufám, ze mu to nakonec za měsíc či dva třeba nakonec cvakne.. nechci se ma to upínat, šle pokud má někdo podobnou zkušenost, pomůže mi to.
@TRG píše: Více
Jestli si můžu dovolit reagovat za ni, tak si myslím, že podle všeho, jak ten rozchod popisuje, tak už ho ten vztah nijak víc nenaplňoval…
Jinými slovy řečeno, zevšedněl mu a ona se mu už určitým způsobem okoukala.
![]()
Nedovedu si představit, k čemu by ti pomohla scéna.
Já bych jednala stejně, ale proto, že bych pravděpodobně byla jak opařená.
Neodvažuju se ani tipovat, jestli mu začneš chybět. Co všechno jste měli za těch 9 let společné? Určitě jste spolu alespoň bydleli, nebo tak něco, ne? Kolik vám je?
@Černá Madonna píše: Více
Taky mi to přijde jako - jak se tomu říká u nás - přechozená známost.
Společně máme vše. Přátele, koníčky.. bydleli jsme spolu 7 let. Jsme spolu od 19cti. Nikdy sám nežil. Nikdo jiný v tom není.
Vyděsilo ho, že se mu líbilo se starat o sebe, nikomu nemuset říkat co bude dělat a uvědomil si, že necítí co by měl ke mě.
Tou scénou jsem chtěla dát najevo, že jdem se nijak neponižovala. Oba jsme plakali, objali se. To ze cítí úlevu mě trošku zasáhlo, ale jsem ráda že byl upřímný.
@TRG píše: Více
Hmm, přesně tak…
Taky mě to v tu chvíli napadlo.
Tak uvidíme, co ještě na to zakladatelka řekne víc.
Tak dobrou. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Dobrou! (Mně konečně zabraly několikrát probuzené děti. Fakt je dneska asi divný den.
)
@kakabus111 zachovala si se super. A ano, já si myslím že je možnost, že vás osud, jak říká, spojí. Myslím že Tě má opravdu stále rád, jen ta zamilovanost pominula.. A tím že řekl že se mu ulevilo (že to „rozsekl“),myslel zřejmě toto: cítil to už delší dobu, přemýšlel jak se zachovat, tajil to před Tebou atd. No a tím že to že sebe nakonec dostal-tím se mu ulevilo.
To že ho nebudeš přemlouvat, tlačit na pilu uděláš úplně nejlíp. Nemyslím si že by v tom byl někdo třetí. Teď bude nějaký čas sám, zjistí že to taky není ono, tak si někoho najde-to taky nemusí splnit jeho očekávání a proto tady píšu, že je šance že se Ti vrátí.
Ale nespolehej na to.Jen by si zbytečně ztratila čas, který teď můžeš naplno věnovat sobě. A nebuď smutná. Vím, bolí to ale bude good. ![]()
Nevrátí se. Znám takových vztahů víc. Byli jste spolu od mládí a on si uvědomil, že nezažil nikdy nic jiného, neochutnal svobodu a váš vztah se přechodil. Buď ráda, že se to stalo teď a ne po svatbě a dětech. Určitě tě rád má za tu dobu, proto plakal, ale už tě nemiluje. Nečekej na něj..
Rozsekl to, ulevilo se mu, takže už to fakt potřeboval ukončit. Za mě ne, nebude chtít návrat.
Myslím, že nebude chtít návrat. Maximálně při nějakým záchvatu lítosti se ozve, ale už to bude jen prodlužování bolesti. Píšeš, že v tom nikdo jiný není, osobně si myslím, že ano. Je to tak ve většině případů. Chce poznat i někoho jiného a ne pomalu plánovat už rodinný život. I když se ti teď zdá, že je to konec světa, tak se z toho časem oklepeš a najdeš si jinýho.