Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jsem natvrdlej nebo si sama protiřečí?
@Cenarius píše: Více
Myslím že tím chce říct to, že si je jistá, že už to dávno není „ta stejná řeka“ - že se oba změnili.
@Anonymní píše: Více
Já si vzala podruhé, stejného chlapa a zatím to klape dobře
![]()
Podla mna to nieje moc dobre, stastne cislo je az 3 takze by som doporucoval si ho vziat este aspon 1× aby si si to poistila ![]()
Natvrdlý nejsi, je pravda, že u nás se to přísloví používá špatně, jako varování nedělat dvakrát tu samou chybu. Ale jak správně podotkla @Ledová káva, správně je to jen konstatování, že 2× do stejné řeky nevstoupíš, protože to nejde, voda stále plyne.
Zakladatelko, já bych se toho bála jenom v případě, že by se k dalšímu případnému rozvodu pojily nějaké závazky typu dělení sjm, péče o děti atd. Pokud by byl rozvod už jen nějaká formalita, tak bych do toho klidně šla znovu, pokud to tak mezi sebou citíte. Vy máte nezletilé děti?
Kolegyně se rozvedla. S mužem A asi po 15 letech.
Vzala si může B. Toho muže B podváděla s mužem A. Když muž B zemřel, vrátila se k muži A. Nevydrželo jim to, protože si začla s mužem C. A střídala A a C. Je sama.
Ano, nechtěla jsem to použít jako, že si protiřečim, ale jako že vím, že jsme se oba posunuli, od našeho minulého manželství a že teď to bude jiné.
Děti máme na prvním stupni.
Osobni zkušenost jsem pak získala od kolegyne, která si také svého muže vzala 2×, poprvé ji podvedl. Říkala, že kdyby tehdy nereagovala tak zbrkle, asi by k rozvodu nedošlo, nechtěla ho poslouchat, aby jí to vysvětlil. Po nějaké době, když opadl největší hněv, začala slyšet a vidět všechno co za tím bylo. Po 15 letech prý nelituje, že si ho vzala znovu.
Tak povahové rysy se většinou zásadně nemění, jen se na chvíli umí lidé víc ovládat ![]()
Nikdo zvenku ti neřekne, jestli jste opravdu kompatibilní, a nebo jestli jen doufáš, že to tentokrát vyjde. Ty jediná znáš jeho povahu, svoje hranice, svoje a jeho potřeby a to, jak spolu zvládáte konflikty, když přijde realita. Ale za mě už to, že jste se odhodlali k rozvodu něco vypovídá o tom, že zas tak krásně kompatibilní vztah to nikdy nebyl ![]()
Uvažovala bych o tom o dost pečlivěji, když jsou v tom vaše děti, ať nejsou poznamenané double rozvodem, protože maminka s tatínkem nevědí, co vlastně chtějí…
Příspěvek upraven 10.11.25 v 18:12
Kolegyně si vzala znovu stejného chlapa a znovu se rozvedli.
@Fitsun píše: Více
U nás to nebylo o povahách, jako lidé jsme si rozuměli, i jako partneři a rodiče. Šlo o jinou věc. Ale tu nechci dál rozebírat.
Ale máte pravdu, že myšlenka na to, že dětem by druhej rozvod nepřinesl nic dobrého, mě napadla, ale já si nedokážu představit, že by se ta stejná situace někdy mohla zopakovat, že jsme to opravdu vyřešili.
Toto téma máme vyřešené. Já spíš jen chtěla sdílet nadšení s lidmi co to zažili, i když věřím, tě někdy to mohlo dopadnout i špatně.
Ona si myslí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupí, protože se oba změnili a jsou jiní. Pravda je, že nejsou jiní, jsou pořád těmi samými a co nefungovalo už jednou, znovu nebude fungovat, ale neberme ji iluzi, stejně si to udělá po svém.
Zdravím ve spolek. Mám dotaz ohledně druhého manželství, s bývalým manželem.
Příští rok mě to čeká. Vím jistě, že 2× do stejné řeky nevstoupíš, oba jsme jiní, oba jsme jinde. Strašně se těším. Máte někdo podobnou zkušenost?