Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím… Byli jsme s manželem spolu 25 let. Teď se zakoukal jinde a je pryč. Je to krátce, teprve měsíc, Ale mě už vyvstává v hlavě otázka, zda už nezůstanu celý život sama. Ne, že bych teď tedy měla chuť se pouštět do noveho vztahu. Mohu se zeptat na vaše zkušenosti?
Je tu o tom spousta diskusí, jak odešel po x letech manžel, většinou je nejhorší ten první rok, pak už lepší… aspoň zřejmě nemáte malé děti - pro ně je to těžké… sama zůstat nemusíš, taky x diskusí, hledala jsem intenzivně rok /pár pokusů/ a šťastně našla i ve věku 47-48
život nekončí ![]()
A i kdyby to tak dopadlo, tak co? Byt sam nemusí znamenat být osamocený a znám spoustu lidí, co žijí sami spokojeně a nechtějí na tom nic měnit.
Nebudi ti mazat med kolem pusy, po 40ce s dětmi, není to lehké. Málokterý muž má důvod k takové volbě. Šance samozřejmě je, ale nečekej zázraky. Často si k sobě najdou cestu dva v podobné situaci, ale je tam spousta kompliací, ex, děti…
@Verona1983 píše: Více
V 48 jsem se podruhe vdavala. Predtim cca 6lety vztah, ktery nikam nevedl a dnes ho povazuju za zbytecne promarneny cas, ale i jako zkusenost bez ktere bych nebyla, kde jsem ted. Vdana poprve jsem byla 12 let.
Nez jsem potkala manzela, byla jsem cca 2 roky sama a seznamovaci eskapady a dobrodruzstvi jsem tu popisovala v jinych diskusich, stejne jak pise @Lucy75
Mockrát mě život přesvědčil, že to, z čeho měl člověk největší obavy, dopadlo nakonec mnohem líp, než čekal.
Já myslím, že po čtyřicítce je dneska spousta lidí rozvedená a hledají nový vztah. Takže šance jsou za mě úplně v pohodě. Ano, člověk musí mít trochu střízlivá očekávání a asi bude muset být k některým věcem tolerantnější, než by byl v pětadvaceti, ale najít může úplně v pohodě. Na mě na facebooku pořád vyskakují nějaké seznamky a drtivá většina lidí, co tam inzeruje, má 45+ a jsou to prostě běžní, průměrní lidé, kterým kolikrát taky odešel patrner a nechtějí zůstat sami… Osobně si myslím, že ženská téhle věkovky, která už má odrostlejší děti, nebo je vůbec nemá a nechce, má lepší šance najít partnera, než lecjaká bezdětná pětatřicítka…
@Verona1983 píše: Více
Znám dvě, které si našly nového partnera po 40 a jedna (s malým dítětem) se bude vdávat. Druhá tu možnost měla, ale nechce. Život nekončí a láska není jen pro lidi 20+. Jsou i muži, kteří v tomto věku zůstali sami, takže určitě se nějaký najde.