Zácpa u kojence na MM

89
17.6.20 11:01

Zácpa u kojence na MM

Ahoj maminky, dceři je 6 měsíců a dnes už je to 6 den kdy nebyla na velké. Nemáte nějaký tip jak ji pomoci? je klidná, ale 6 dní už mi přijde dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3100
17.6.20 11:24

@Tereza109 Plně kojené miminko nemusí mít stolici až 10 dní a pokud v těchto případech děťátko nemá žádné jiné potíže, pravidelně pije a dobře mu odcházejí větry, nejedná se o zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.6.20 11:25

A má už příkrmy? Jestli ji neboli brisko moc bych to neřešila. Pokud by ji bolelo brisko, tak pomoct teploměrem. Do příkrmu kapni malinko oleje, nebo másla.. Změkčuje to stolici. Na MM nemusí mit stolici, mateřské mléko je plně stravitelné..

• Citovat
  • Upravit
24
17.6.20 12:36

Ahoj @Tereza109, toto řeším s malým taky, ale doktor mi řekl, že nemusí jít na velkou až 14 dní, ale že to už je fakt hodně dlouho, většinou se to pohybuje kolem toho týdnu. Je to většinou tím, že všechno to mlíčko spotřebuje i UM, protože my jsme na UM. Jestli je klidné a papá, tak to extra neřeš, masiruj bříško, cvič s nožičkami a určitě se brzo vyprázdní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
18.6.20 07:23

@mackA159 ne mám hodně mléka, tak mi Dr říkal ať ještě příkrmy nedávám, až tak za měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
18.6.20 07:24

@Eliver 14 dní? To je mazec. Masirujeme a cvičíme, tak snad to brzy přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.6.20 07:49

@Tereza109 14 dní už je takovejch vzácných by se dalo říct :lol: Syn (3 měsíce) chodí na velkou jednou denně až jednou za tři dny a když už tedy jde, tak to stojí za to :potlesk:
Ještě mě napadlo že v tomto taky pomáhají probiotika, tak jestli dáváte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
18.6.20 09:53

@Tereza109
Pokud je plně kojené, nemusíte spěchat s příkrmy :) Jinak na velkou skutečně nemusí dlouho, protože mateřské mléko je pro ně bezezbytková strava, vše z něj dobře stráví :) Můžete dávat probiotika, cvičit, masírovat, nahřívat, dělat teplé koupele. Ale pokud ji bříško vyloženě netrápí, není třeba mít nějaké obavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí